Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúinak bibliájában...

Jehova tanúinak bibliájában miért nincs benne az a rész ami más bibliákban a jános 8,1-12?

Figyelt kérdés
2015. júl. 13. 16:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Tényleg nincs benne?

Már a Bibliát is megmásítják?

2015. júl. 13. 17:12
 2/14 anonim ***** válasza:

Az online bibliában nincs kihagyva, hanem ez szerepel:

"A Codex Sinaiticus és a Codex Vaticanus nevű kéziratok, továbbá a sínai szír kódex kihagyják az 53. verstől a 8. fejezet 11. versig terjedő részt, amelyben (eltekintve a különféle görög szövegekben és fordításokban mutatkozó eltérésektől) a következő olvasható:"

2015. júl. 13. 17:21
 3/14 anonim ***** válasza:
22%

És nem hazaugság, tényleG:

[link]

2015. júl. 13. 17:25
 4/14 anonim ***** válasza:

nos, az angol revideált úvf-ben nem szerepel. a bizonyos ezüst kard...

a magyarba még benne van. amint frissítik, vége...

de hivatalosan már nem idézhető, nem felhasználható magyarul sem. úgy kell venni, mint egy kiközösítettet: látod, hogy ott van, de nem idézheted, nem szólhatsz hozzá, és nem használhatod.

bizony, nagy a bűne annak a versnek: a vatikán kihagyta, mert különben hogyan hajthatta volna végre az inkvizíciót? miközben Jézus szerint kezdje nyugodtan A kivégzést AZ, AKI BŰNTELEN? "jó" okkal hagyták ki ezt a KANONIZÁLT részt a vatikániból. 2 ben nincs benne, hányban van benne?

2015. júl. 13. 17:34
 5/14 anonim ***** válasza:
ja, az angol revideált úvf a LEGÚJJAB FORDÍTÁS, az az irányadó mindenben. szóval abban már nincs benne.
2015. júl. 13. 17:35
 6/14 anonim ***** válasza:

Valóban.

Igazából szerintem a leghitelesebb a legrégebbi anyag.

Bár kitudja, melyik az?

Meg persze ki tudja, hogy a többibe mi és miért más.

2015. júl. 13. 17:38
 7/14 anonim ***** válasza:

1 Jézus pedig elméne az Olajfák hegyére.

2 Jó reggel azonban ismét ott vala a templomban, és az egész nép hozzá méne; és leülvén, tanítja vala őket.

3 Az írástudók és a farizeusok pedig egy asszonyt vivének hozzá, a kit házasságtörésen kaptak vala, és a középre állítván azt,

4 Mondának néki: Mester, ez az asszony tetten kapatott, mint házasságtörő.

5 A törvényben pedig megparancsolta nékünk Mózes, hogy az ilyenek köveztessenek meg: te azért mit mondasz?

6 Ezt pedig azért mondák, hogy megkísértsék őt, hogy legyen őt mivel vádolniok. Jézus pedig lehajolván, az ujjával ír vala a földre.

7 De mikor szorgalmazva kérdezék őt, felegyenesedve monda nékik: A ki közületek nem bűnös, az vesse rá először a követ.

8 És újra lehajolván, írt vala a földre.

9 Azok pedig ezt hallván és a lelkiismeret által vádoltatván, egymásután kimenének a vénektől kezdve mind az utolsóig; és egyedül Jézus maradt vala és az asszony a középen állva.

10 Mikor pedig Jézus felegyenesedék és senkit sem láta az asszonyon kívül, monda néki: Asszony, hol vannak azok a te vádlóid? Senki sem kárhoztatott-é téged?

11 Az pedig monda: Senki, Uram! Jézus pedig monda néki: Én sem kárhoztatlak: eredj el és többé ne vétkezzél!

12 Ismét szóla azért hozzájok Jézus, mondván: Én vagyok a világ világossága: a ki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.

(Kár)

1 Jesus aber ging an den Ölberg.

2 Und frühmorgens kam er wieder in den Tempel, und alles Volk kam zu ihm. Und er setzte sich und lehrete sie.

3 Aber die Schriftgelehrten und Pharisäer brachten ein Weib zu ihm, im Ehebruch begriffen, und stelleten sie in die Mitte

4 und sprachen zu ihm: Meister, dies Weib ist begriffen auf frischer Tat im Ehebruch.

5 Mose aber hat uns im Gesetz geboten, solche zu steinigen; was sagst du?

6 Das sprachen sie aber, ihn zu versuchen, auf daß sie eine Sache wider ihn hätten. Aber Jesus bückete sich nieder und schrieb mit dem Finger auf die Erde.

7 Als sie nun anhielten, ihn zu fragen, richtete er sich auf und sprach zu ihnen: Wer unter euch ohne Sünde ist, der werfe den ersten Stein auf sie.

8 Und bückete sich wieder nieder und schrieb auf die Erde.

9 Da sie aber das höreten, gingen sie hinaus, von ihrem Gewissen überzeugt, einer nach dem andern, von den Ältesten an bis zu den Geringsten. Und Jesus ward gelassen allein und das Weib in der Mitte stehend.

10 Jesus aber richtete sich auf; und da er niemand sah denn das Weib, sprach er zu ihr: Weib, wo sind sie, deine Verkläger? Hat dich niemand verdammt?

11 Sie aber sprach: HERR, niemand. Jesus aber sprach: So verdamme ich dich auch nicht; gehe hin und sündige hinfort nicht mehr!

12 Da redete Jesus abermal zu ihnen und sprach: Ich bin das Licht der Welt; wer mir nachfolget, der wird nicht wandeln in Finsternis, sondern wird das Licht des Lebens haben.

(Lut.1545)

1 And Iesus went vnto mounte Olivete

2 and erly in ye mornynge came agayne into ye temple and all the people came vnto him and he sate doune and taught them.

3 And the scribes and ye pharises brought vnto him a woman taken in advoutry and set hyr in the myddes

4 and sayde vnto him: Master this woman was taken in advoutry even as the dede was a doyng.

5 Moses in the lawe comaunded vs yt suche shuld be stoned. What sayest thou therfore?

6 And this they sayde to tempt him: that they myght have wherof to accuse him. Iesus stouped doune and with his fynger wrote on the grounde.

7 And whyll they continued axynge him he lyfte him selfe vp and sayde vnto them: let him yt is amoge you wt out synne cast the fyrst stone at her.

8 And agayne he stouped doune and wrote on ye grounde.

9 And assone as they hearde that they went out one by one the eldest fyrst. And Iesus was lefte a lone and the woman stondynge in ye myddes.

10 When Iesus had lyfte vp him selfe agayne and sawe no man but the woman he sayde vnto hyr. Woman where are those thyne accusars? Hath no man condempned the?

11 She sayde: No man Lorde. And Iesus sayde: Nether do I condempne the. Goo and synne no moare.

12 Then spake Iesus agayne vnto them sayinge: I am the light of the worlde. He that foloweth me shall not walke in darcknes: but shall have the light of lyfe.

(Tyndale)

1 Iesus autem perrexit in montem Oliveti

2 et diluculo iterum venit in templum et omnis populus venit ad eum et sedens docebat eos

3 adducunt autem scribae et Pharisaei mulierem in adulterio deprehensam et statuerunt eam in medio

4 et dixerunt ei magister haec mulier modo deprehensa est in adulterio

5 in lege autem Moses mandavit nobis huiusmodi lapidare tu ergo quid dicis

6 haec autem dicebant temptantes eum ut possent accusare eum Iesus autem inclinans se deorsum digito scribebat in terra

7 cum autem perseverarent interrogantes eum erexit se et dixit eis qui sine peccato est vestrum primus in illam lapidem mittat

8 et iterum se inclinans scribebat in terra

9 audientes autem unus post unum exiebant incipientes a senioribus et remansit solus et mulier in medio stans

10 erigens autem se Iesus dixit ei mulier ubi sunt nemo te condemnavit

11 quae dixit nemo Domine dixit autem Iesus nec ego te condemnabo vade et amplius iam noli peccare

12 iterum ergo locutus est eis Iesus dicens ego sum lux mundi qui sequitur me non ambulabit in tenebris sed habebit lucem vitae

(Vulgata AD-405)

2015. júl. 13. 19:12
 8/14 anonim ***** válasza:
thank you brother!!!
2015. júl. 13. 20:48
 9/14 anonim ***** válasza:
My pleasure, brother! ;)
2015. júl. 13. 21:17
 10/14 anonim ***** válasza:
Lehet én vagyok a hülye, de nem értem miért így - kvázi lábjegyzetként - tették bele ebbe a fordítású Bibliába.
2015. júl. 13. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!