Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A nővérem kikezdett a párommal...

A nővérem kikezdett a párommal. Túl reagálom vajon a helyzetet?

Figyelt kérdés

Tegnap a párom bemásolt egy facebook beszélgetést nekem, a nővéremmel beszélgetett, aki félre érthetetlen üzeneteket küldött a páromnak. Nem irom le, hogy szó szerint mit írt, mivel ez nem ide való. A lényeg, hogy a páromat egy éjszakás kalandra próbálta rábeszélni. El akarta csavarni a fejét. Viszont ez nem sikerült!

A nővérem, ha lehet annak szólítani az ilyet, 27 éves és van egy 2 éves kislánya és férje akivel lassan 5 éve együtt van!

Gondolhattam volna, hogy mi a terve, hiszen a kapcsolatunk az mindig is rossz volt és állandóan a páromról kérdezgetett és mindig megjegyzéseket tett rá, hogy milyen jó kondiban van stb.

Az egyik barátnőm szóvá is tette, hogy mennyire érdeklődik, vonzódik a párom iránt.

Lehet, hogy most én vagyok a nagyon rossz hugi, de tervezem, hogy megmutatom a párjának az üzeneteket amiket a páromnak írt. Szerintem ez a helyes!

A "nővéremmel" beszéltem azóta és az elején mindent tagadott és amikor elmontam neki, hogy mi a tervem bocsánatért esedezett, bevallott mindent. Az üzeneteket vissza olvasva, nem hinném, hogy megbánta, ha a párom olyan ember lenne, akkor biztos "széttette" volna a lábát! Nagyon erős bennem az ösztön, hogy mindenről kitalálaljak, hogy milyen ember is ő valójában!

Ti ilyen helyzetben mit tennétek? Szerintetek túl reagálom? Undok dolog lenne?

2021. máj. 25. 19:09
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem se mondjatok el a ferjenek.Hagyd a pcsaba,eleg baj az neki hogy ilyen.Le fog bukni elobb vagy utobb igy is ugy is ha igy folytatja tovabb es jol megszivja.A gyereket is nezd igen de vege lesz koztuk mindennek amint kiderulnek a dolgai vagy lelep valamilyen pasassal vagy az lesz a "jutalma"hogy majd pont a ferje jon ossze valakivel
2021. máj. 25. 20:12
 22/60 anonim ***** válasza:
68%
A nővéred nem túl értelmes,gyerekes idősebb nőként rámászni a szebb fiatal huginak pasijára, egy értelmes férfi nem fogja lecserélni a szép fiatal nőjét vagy kockáztatni
2021. máj. 25. 20:12
 23/60 anonim ***** válasza:
91%
Ne engedd el. Ha az én párom keresne máshol boldogságot, akkor tudni akarnék róla, mert feleslegesen rabolta eddig az időmet. A gyerek érdeke meg egy normális közeg, nem az, ahol hazugságra alapul minden. Ha most próbálkozott, fog később is.
2021. máj. 25. 20:13
 24/60 A kérdező kommentje:
#23-as teljesen igazad van. Szerintem ezzel mindenki ugyan így van! Én már azért kilennék bukva, ha a párom nem mondja el a történteket! A megcsalásról meg ne is beszéljünk!
2021. máj. 25. 20:20
 25/60 anonim ***** válasza:
36%
18, szerintem te egy másik műsort nézel...semmi olyasmit nem írtam, hogy mosolyogva bocsátanék meg... Ehelyett pont hogy azt írtam - a gyengébbek kedvéért -, hogy szerintem a jót tenni ebben a helyzetben egy olyan dolog, ami marha nehéz is és hogy a harag rossz tanácsadó, ahogy nem véletlenül a mondás is tartja. Az tény, hogy nem a férj igazsághoz való joga felől közelítem meg a kérdést, hanem a gyerek mondjuk családhoz, apához, anyához fűződő joga és érdeke felől elsősorban. És onnan, hogy a megbocsátás és a nagyvonalúság tudhat gyógyítani, már csak azért is talán, mert a meglepetés erejével hathat ebben a helyzetben.
2021. máj. 25. 20:21
 26/60 anonim ***** válasza:
85%
Akik a gyerek miatt nem mondanák el: ti szívesebben éltetek volna egy olyan családban, ahol mérgező a légkör, állandó a feszültség, stressz, nincs tisztelet, mint egy egyszülős családban békességben?
2021. máj. 25. 20:23
 27/60 anonim ***** válasza:
29%

honnan tudod milyen a légkör? erről nem volt szó. kétszer váltam, még mielőtt valaki azt gondolná, hogy a takargassuk a hibákat, és tartsunk ki a gyerek miatt a szar párkapcsolatban hívei közé tartozék.

de az emberek néha hibáznak.

én is azt gondolom, hogy beszélj a nővéreddel. talán ő is átgondolja kicsit, hogy érdemes-e kockáztatni. egyébként pedig az ő párkapcsolatuk rájuk tartozik. ne te legyél, aki ezt rombolja. egész életedre megbánhatod.

lehet, hogy enélkül is szakítanak, de akkor az miattuk lesz, és nem miattad. te nem fogod magad ettől jobban érezni.

2021. máj. 25. 20:38
 28/60 anonim ***** válasza:
93%

27: Ahol mindig is rossz volt a kapcsolat a felek között (amint azt a kérdező írta) és megcsalással kísérleteznek, ott szerinted milyen a légkör, nyugodt és boldog?

Egy ilyen kapcsolat esetleges szétmenéséért nehogy azt hibáztassuk, aki a férj tudomására hozza, hogy a feleség meg akarta csalni őt a párjával.

Rájuk tartozik, de ha az én párommal akarná a tesóm megcsalni a házastársát, az rám és a páromra is tartozik. És moralitás is létezik, mert a nővér férje sem mellékes.

2021. máj. 25. 20:52
 29/60 anonim ***** válasza:
11%

28, ha már moralitásról beszélünk, a morális megfontolás(ok) és az erkölcstan, hogy már másról ne is beszéljünk, ismeri a kisebbik rossz fogalmát, ami ebben az esetben lehet az is, hogy nem tudja meg feltétlenül az igazságot ez esetben és ilyen módon a férj, persze amennyiben pl. nem látunk még mögé a valóságnak (illetve amit tudunk róla) még olyan dolgokat, amik kifejezett módon közel sincsenek benne a kérdező által leírt szituációban és családi közegben. Elképzelni, meg mögé gondolni persze lehet sokmindent, de itt emlékeim szerint pusztán annyi hangzott el maximum, hogy a hölgy a pénzéért van együtt a férjével (amit megint csak nem tudunk, hogy mennyire sarkos megfogalmazása a valóságnak...)

A morál és főleg az igazság, de még a szeretet nevében is el lehet követni sok gazságot és rombolást is akár. Az ilyen hivatkozási alappal cselekedve érdemes aztán a leginkább és messzemenőkig átgondolni pl. a saját felelősség és a lelkiismeretes cselekvés kérdését egy döntésben.

2021. máj. 25. 21:14
 30/60 anonim ***** válasza:
77%
Azok akik azt mondják hogy ne mondd el a férjének azok csak azért írják azt mert ők örülnének neki ha róluk nem mondaná el az ilyet a testvérük. Ezt vedd figyelembe, mind ugyan ilyenek
2021. máj. 25. 21:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!