Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A nővérem kikezdett a párommal...

A nővérem kikezdett a párommal. Túl reagálom vajon a helyzetet?

Figyelt kérdés

Tegnap a párom bemásolt egy facebook beszélgetést nekem, a nővéremmel beszélgetett, aki félre érthetetlen üzeneteket küldött a páromnak. Nem irom le, hogy szó szerint mit írt, mivel ez nem ide való. A lényeg, hogy a páromat egy éjszakás kalandra próbálta rábeszélni. El akarta csavarni a fejét. Viszont ez nem sikerült!

A nővérem, ha lehet annak szólítani az ilyet, 27 éves és van egy 2 éves kislánya és férje akivel lassan 5 éve együtt van!

Gondolhattam volna, hogy mi a terve, hiszen a kapcsolatunk az mindig is rossz volt és állandóan a páromról kérdezgetett és mindig megjegyzéseket tett rá, hogy milyen jó kondiban van stb.

Az egyik barátnőm szóvá is tette, hogy mennyire érdeklődik, vonzódik a párom iránt.

Lehet, hogy most én vagyok a nagyon rossz hugi, de tervezem, hogy megmutatom a párjának az üzeneteket amiket a páromnak írt. Szerintem ez a helyes!

A "nővéremmel" beszéltem azóta és az elején mindent tagadott és amikor elmontam neki, hogy mi a tervem bocsánatért esedezett, bevallott mindent. Az üzeneteket vissza olvasva, nem hinném, hogy megbánta, ha a párom olyan ember lenne, akkor biztos "széttette" volna a lábát! Nagyon erős bennem az ösztön, hogy mindenről kitalálaljak, hogy milyen ember is ő valójában!

Ti ilyen helyzetben mit tennétek? Szerintetek túl reagálom? Undok dolog lenne?

2021. máj. 25. 19:09
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
87%

Engedjük el ezt a "gyerek miatt nem" dolgot. Egy rossz kapcsolatban, amiben gyerek van pont, hogy az a jó és egészséges, ha a szülők szétmennek. A gyereknek többet ártanak egy mérgező kapcsolattal, mintha szétmennének, hiszen a válás nem egyenlő azzal, hogy apa/anya nélkül fog felnőni a gyerkőc. Ne már, attól még a szülei maradnak, csak nem élnek együtt. Nem értem honnan ered ez a baromi rossz beidegződés, hogy a gyerekkel takarózva nem lépnek a felek, de ezzel csak ártunk, ezt kéne egyszer s mindenkorra megérteni.

Ami a problémádat illeti kérdező, mindig több nézőpont van. Egy részről rá lehetne fogni, hogy ha nem tálalsz ki tettestárssá válsz. Másrészről, ha kitálalsz rá lehet fogni, hogy te örökké csak áskálódni tudsz és ártani másoknak. A legsemlegesebb és leginkább feldolgozható dolog amit tehetsz az, ha nem foglalkozol vele egyáltalán. Ne te legyél az, aki elindítja a lavinát és tönkre teszi mások életét, jobb a békesség én amondó vagyok. Azért aztán senki nem szólhat ha nem tálalsz ki, hisz mondhatod azt, hogy nem a te dolgod, amivel a szín tiszta igazat is mondod, ebbe pedig senki nem köthet bele. Nehogy már mások baromsága miatt egy picit is hibáztatható legyél, na, érted. Tudtál róla, na és? Nem a te dolgod. Amúgy meg cselekedj saját belátásod szerint.

2021. máj. 25. 19:41
 12/60 anonim ***** válasza:
27%

Ma van a nemzetközi 27 éves a nővérem-nap?

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri..

2021. máj. 25. 19:43
 13/60 A kérdező kommentje:

#11-es lehet gyengeségre vall,de egyszerűen nem tudom csak úgy elengedni.

Bár úgy érzem, hogy iszonyatos lelkiismeret furdalásom lenne. Lehet elkéne engedjem a történteket, de nem tudom.

2021. máj. 25. 19:55
 14/60 anonim ***** válasza:
26%

Ha a párod fejét nem tudta elcsavarni, akkor miért foglalkozol ezzel a dologgal? Örülj, hogy a párod téged szeret.

A nővéred csinál, amit akar, ő felel az életéért (felnőtt, cselekvőképes ember). Ne te nyisd fel a férj szemét, akad más is, aki megteszi.

2021. máj. 25. 19:57
 15/60 A kérdező kommentje:
#14-es, ebben viszont igazad van.
2021. máj. 25. 19:59
 16/60 anonim ***** válasza:
87%
Ne vállald csak egyedül magadra, hisz a párod kapta az üzeneteket, ő is pont annyira érintett az ügyben. Léphetek közösen, ha úgy döntötök. Én is nagyon arra hajlanék, hogy megmutassam az üzeneteket a férjének.
2021. máj. 25. 20:01
 17/60 anonim ***** válasza:
53%

Az az igazság, hogy az emberek szeretik a vért, szeretnek tunkolni belőle egy kicsit, ha csak virtuálisan is, és szeretik, ha porba hullanak a fejek, amíg nem az ő vérükről, az ő hibájukról, nem az ő bűneikről és az ő fejükről van szó. Itt az internet bugyraiban még a nevüket és az arcukat sem kell adni a halálos ítélethez. Mit számít itt és ilyen körülmények között ugye efy gyerek, aki helyett itt el lehet dönteni azt, hogy neki ugyanolyan jó lesz, ha nem még jobb is, ha széthullik a családja.

Szerintem pedig tedd azt, amit a legnehezebb tenni ilyen helyzetben éa meglátod, hogy nyerni fogsz, ha nem is most, de talán hosszútávon egy szövetségest a nővéred személyében, ha megmondod, hogy azzal a fektétellel - és a gyereke miatt is - megbocsátod a dolgot, ha ő pedig megpróbál hálából elgondolkodni komolyan, hogy mit veszíthet, amiért nem bír a vérével és megpróbál gerincet növeszteni, a családját és saját magát is többre becsülni. Talán kap még egy esélyt a családja általad. Jobb lelkiismerettel fogsz szerintem nyugovóra térni, ha így teszel, mint ha hallgatsz a bosszúszomjadra.

2021. máj. 25. 20:02
 18/60 anonim ***** válasza:
81%

17es vajon ha a te testvéred tenné ezt veled, esetleg rá is mászna a férjedre akkor is mosolyogva bocsájtanál meg? Ha igen jó nagy balek vagy.

Szerencsétlen férjre nem gondolsz aki egy ribizlit melenget a keblén? neki nincs joga tudni?

2021. máj. 25. 20:08
 19/60 A kérdező kommentje:

Igen, anyummal is beszéltem, aki a legföbb bizalmasom. Neki bármit elmondhatok az mindig köztünk marad.

Ő is azt tanácsolta, hogy engedjem el a dolgot, hiszen a párom nem foglalkozik vele és nézzem a kicsit ő nem tehet semmiről, majd idővel a nővérem is megbánja amit tenni akart. REMÉLEM!

2021. máj. 25. 20:10
 20/60 A kérdező kommentje:

#18-as de joga van tudni.

És énis nagyon sajnálom őt, viszont nem tudom megbeszélem a párommal és ha nekem nem lesz annyi lelki erőm akkor ő mutassa meg a párjának.

2021. máj. 25. 20:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!