Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak, ha már elegem...

Mit csináljak, ha már elegem van a testvéremből?

Figyelt kérdés

Van egy 16 évvel idősebb testvérem, aki már évek óta külön él, dolgozik, komoly párkapcsolata van, építkeznek stb., de ennek ellenére minden héten hazajár és állandóan velem van elfoglalva. Mindenbe beleszól és kritizál, leszól, kioktat, okoskodik, számon kér, vallat. Gyakran a szüleim fejét is telebeszéli mindenféle hülyeséggel és ők (mondjuk inkább anyukám) sokszor hallgatnak is rá. Neki mindig mindenről tudnia kell, neki mindig mindenről van véleménye és természetesen az az egyetlen helyes meglátás, mert ő mindent tud, mindenhez ért, mindig jó döntést hoz, ő okos, ő ügyes, ő szorgalmas, ő szép, ő tökéletes. Ebben nőttem fel, hogy ő a világ közepe és ezt már megszoktam, elfogadtam, nem érdekel. Viszont abból már elegem van, hogy folyamatosan engem csesztet. Hétvégén szokott hazajönni és akkor egész nap ez megy, illetve sokszor a neten is írogat nekem. Nem tudok már mit kezdeni vele, mert hiába beszélek vele, kb. mint halottnak a csók (akkor én vagyok a hülye idióta pisis kislány, aki semmit nem tud, mit képzelek magamról, meg kellett volna nevelnie a szüleimnek, rám férne egy pofon stb.). Ha úgy csinálok mintha meg sem hallanám vagy nem válaszolok, akkor sem hagy békén és folytatja, majd megy anyámhoz. Ezen kívül nem tudom mit tudnék még vele kezdeni, mert én még itthon élek és nem tudok elköltözni, ő nyilván akkor jön amikor akar, a szüleim pedig nyilván örülnek neki és tényleg a neten keresztül is ezt csinálja. A szüleim is tudnak róla, látják, hallják stb., de elintézik annyival, hogy "ne veszekedjetek" vagy "jól van, biztos csak segíteni akar" és "jó szándékkal mondja". Én viszont néha már azt érzem megőrülök tőle. Van valami ötletetek, hogy mit tudok vele csinálni?

22/L

2021. márc. 27. 17:12
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:

40

Talán, könnyebb a 16 évvel fiatalabb testvérét annak tekinteni.

Szembesíteni kéne vele, hogy ha gyereket akar -nevelésre, gondoskodásra, törődésre-, akkor legyen saját gyereke, azzal foglalkozzon.

Ha nem akar, te akkor is mondogathatod neki ÖRÖKKÉ. Te IS beavatkozhatsz az ő életébe. A családban mindent szabad, szeretetből, törődésből. Hogy ő is boldog lehessen. Szerinted. :)

2021. ápr. 3. 15:11
 42/43 anonim ***** válasza:
100%
Na most már nekem is elegem van a testvéredből! 😠
2021. ápr. 3. 17:39
 43/43 anonim ***** válasza:
Szia! Mi történt azóta amióta kiírtad ezt a kérdés? Természetesen ha lehetséges tudnunk csak akkor mond el
2022. szept. 25. 14:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!