Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak az öcsémmel...

Mit csináljak az öcsémmel nagyon neveletlen? Anyámat sem érdekli.

Figyelt kérdés
15 éves 7.-es nagyon pofátlan, verekszik, megbukott az összes tantárgyból, 2x váltott sulit mert kirúgták annyira lehúzta az osztályát és bántalmazta az osztály társait is. Anyám kiszolgálja, mert szendvicset se tud csinálni. Elsírja magát, hogy nem megy neki aztán bármit megtesz anyám. Tegnap már pénzt is lopott anyámtól 10ezer forintot. Két havonta kap új telefont, mert tönkre teszi. Az én telefonomat is eltörte, de annyit mondd vegyek magamnak újat semmi felelősség érzete nincs. Anyámmal már többször próbáltam beszélni, hogy ez így nem normális, de a válasza annyi volt, hogy jól van aztán röhögött egyet és elsétált. Nekem irogatnak a tanárjai akik az én tanárjaim voltak, hogy ha ezt így folytatja nagyon súlyos következményei lesznek. Már nem tudom mit mondjak nekik nem akarom, hogy bármi baja legyen hiszen a testvérem és szeretem, de ez így szerintem nem mehet tovább. Félek, hogy egyszer addig jut, hogy lopkodni fog vagy súlyosan bántalmazni valakit. Megmondta, hogy leszarja a sulit, ha betölti a 16-ot kiiratkozik. Középsuliba se fog menni és dolgozni se akar, mert szerinte anyánk majd eltartja. Ma már odáig jutott, hogy a lépcsőházunkba alszik a haverjaival. Nekem ez nem normális dolog, de anyámnak igen mondta is, hogy ne szóljak bele. Komolyan nem tudom mit tehetnék már, de nem fogom hagyni, hogy magától jöjjön rá a dolgok következményére. Az anyám csak vele ilyen engem megnevelt rendesen igaz veréssel, de legalább megtanultam mit szabad és, hogy kell viselkedni.

2021. márc. 14. 21:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
47%
Próbáltál vele leulni beszélni?
2021. márc. 14. 23:29
 12/23 A kérdező kommentje:

Hát ki nem raknám anyám meg főleg nem, ő a kedvence. Nagyon jóba vannak és csak azt hiszi el amit anyám mondd.

Nem tudom, mert én sokkal érettebb voltam ennyi idősen meg a testvéreim is. Egyedül mentem boltba, mosogattam, házit írtam, orvosnál is én beszéltem semmihez sem kellett anyukám. Néha úgy érzem nagyon le van maradva agyilag a korához képest. Mármint sír mindenen, hisztizik, nem mer egyedül bemenni egy boltba, se orvoshoz.

Nagyon sokszor próbáltam már vele beszélni, de vagy nekem jött, vagy azt mondta, hogy féltékeny vagyok, mert anya engem nem szeret.

2021. márc. 14. 23:40
 13/23 anonim ***** válasza:
38%
A szia Detto ugyan ilyen voltam lány vagyok rengeteget verekedtem olyan szinten hogy be irattak Judora hogy ön kontrolt tanuljak fegyelmet minden hétvégén szinte versenyekre jártam új barátaim lettek ez azèrt fontos mert sokszor a barátok tesznek olyan a amienek vagyunk pl èn gyerekènt sokszor átvettem a barátaim szokását jo 17vagyok jövőre leszek 18 már felnőtnek számítok de az öcsèd majd akkor fog rájönni amikor már késő lessz amikor már ott lenne az idő hogy majd családot akar magának de nem lessz szakmája tapasztalata munka képpen ès nem tud hol elhejezkedni dolgozni majd akkor jön rá hogy nem kellet volna abban hagynia az iskolát a lopásokat meg majd csak èvekkel később fogja megbánni most mèg felsem fogja hogy mitt tett nem érzi a súját mert nincs felelősèg érzete az meg hogy a lépcső házban vagy hol alszik az már eleve nem jó jel annak a jele hogy nem fogja érdekelni hogy mi lesz vele felnőt korába. Ha ismered a barátait azokkal kell beszélned mert gondolom veletek csúnyán beszéltem ès megsem halgat benneteket ezèrt a leg közelebbi barátjával beszélj hogy ez így nem jó. De mèg csak 15 ha meg szeret egy lány kb 2èv mulva majd meg hozza az eszét foglalkozz vele sok okk lehet hogy mièrt viselkedik igy èn ugy éreztem engem nem szeret a nővérem ès folyamatosan csúnyán beszéltem vele soha nem halgattam meg ugy éreztem nem èrtem meg engem biztos vannak problémái amit úgyèrez nem bírja veletek meg beszélni ès ezzel az elviselhetetlen viselkedèssel adja tutotokra hogy valami baja van kapjon zsepènsz. Amugy fent van a youtubon hogy ez a viselkedés amit le írtál afelé autizmus az meg egy lányról szol kb ugyanugy viselkedik mint az öcséd 3iskolábol rúgták ki az asztalokat fel bőrön gatta neki ment a tanárnak stb kb mint az öcséd vigyetek el agyi ctre nem vicc van valami ok hogy így viselkedik lehet nincs is tutában a dolgokkal. Meg egy autizmus orvoshoz aki ezekel foglalkozik. Nem vicc mennyel vele sétálni ès legyèl kedves vele olyanokat mongy amit tudod hogy valami szeretne hogy elkezdjen beszélni az érzéseiről aztán ha ez megvan térj a lényegre de csak kedvesen tudsz rajta segíteni nem adfel èn sem adtam fel tudom miről beszélsz ès igen nagyon nehéz ez amit irtál
2021. márc. 14. 23:41
 14/23 A kérdező kommentje:
Szia örülök, hogy te megtudtál változni. Már sokat gondolkoztam, hogy mi baja lehet, de nem lehet vele beszélni semmiről, mert már egy egyszerű kérdés miatt is agresszív lesz. Most van egy barátja akivel mindig együtt van és sokszor akar nála aludni. De nem tudom, hogy tőlünk menekül vagy csak ennyire szeret vele lenni. Sportra már be lett íratva, de nagyon utálta pedig ő választotta. Orvoshoz meg nem vihetem el, anyám ki is nyírna. Sajnos náluk nincs suli pszichológus. Az én középsulimba volt. Sokat jártam oda és segített is. Jó lenne, ha ő is elmehetne egyhez, de nem tudom megértetni anyámmal. Szerinte nincs semmi baja. Meg fogom keresni a videót hátha segít valamit.
2021. márc. 15. 00:03
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Mutasd meg anyukádnak amit irtam privátba de ide nem fogom ki irni
2021. márc. 15. 00:07
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem menekül csak szeret vele lenni
2021. márc. 15. 00:11
 17/23 A kérdező kommentje:

Megpróbálom megmutatni neki hátha észbe kap.

Hát remélem

2021. márc. 15. 00:18
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz semmit tenni igazából ,bármennyire is szeretnél . Jó úton halad a testvéred,hogy börtöntöltelék legyen ,talán majd az első "nyaralás" után magábanéz .
2021. márc. 15. 01:00
 19/23 anonim ***** válasza:
89%
Ha már te is elköltözöl és már az anyjával is összekap véglegesen, majd magába száll... Vagy nem, de ez már nem a te felelősséged, nem te csináltad meg, vagy szülted meg-bocsi, nem láttam milyen nemű vagy-.
2021. márc. 15. 01:46
 20/23 anonim ***** válasza:
95%
"Hetedikes. 14 éves. Fel se fogja mit csinál. " Miért, szellemi fogyatékos szerinted? De, felfogja. Csak leszarja.
2021. márc. 15. 05:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!