Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak az öcsémmel...

Mit csináljak az öcsémmel nagyon neveletlen? Anyámat sem érdekli.

Figyelt kérdés
15 éves 7.-es nagyon pofátlan, verekszik, megbukott az összes tantárgyból, 2x váltott sulit mert kirúgták annyira lehúzta az osztályát és bántalmazta az osztály társait is. Anyám kiszolgálja, mert szendvicset se tud csinálni. Elsírja magát, hogy nem megy neki aztán bármit megtesz anyám. Tegnap már pénzt is lopott anyámtól 10ezer forintot. Két havonta kap új telefont, mert tönkre teszi. Az én telefonomat is eltörte, de annyit mondd vegyek magamnak újat semmi felelősség érzete nincs. Anyámmal már többször próbáltam beszélni, hogy ez így nem normális, de a válasza annyi volt, hogy jól van aztán röhögött egyet és elsétált. Nekem irogatnak a tanárjai akik az én tanárjaim voltak, hogy ha ezt így folytatja nagyon súlyos következményei lesznek. Már nem tudom mit mondjak nekik nem akarom, hogy bármi baja legyen hiszen a testvérem és szeretem, de ez így szerintem nem mehet tovább. Félek, hogy egyszer addig jut, hogy lopkodni fog vagy súlyosan bántalmazni valakit. Megmondta, hogy leszarja a sulit, ha betölti a 16-ot kiiratkozik. Középsuliba se fog menni és dolgozni se akar, mert szerinte anyánk majd eltartja. Ma már odáig jutott, hogy a lépcsőházunkba alszik a haverjaival. Nekem ez nem normális dolog, de anyámnak igen mondta is, hogy ne szóljak bele. Komolyan nem tudom mit tehetnék már, de nem fogom hagyni, hogy magától jöjjön rá a dolgok következményére. Az anyám csak vele ilyen engem megnevelt rendesen igaz veréssel, de legalább megtanultam mit szabad és, hogy kell viselkedni.

2021. márc. 14. 21:46
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
91%
hol van apátok?
2021. márc. 14. 21:52
 2/23 anonim ***** válasza:
94%

Az új családjánál.

Ennek a korosztálynak kevés esetben van jelen az apja.

2021. márc. 14. 21:56
 3/23 A kérdező kommentje:
Így van.
2021. márc. 14. 21:57
 4/23 anonim ***** válasza:
94%
Szomorú, de te itt nem tehetsz semmit. Magadat mentsd: tanulj és mielőbb állj a magad lábára. Anyád tudna valamit változtatni (bár már régen késő), de még most sem akar... Hát kénytelen lesz megenni, amit főzött, ha már normális nevelést nem ismer, csak vagy a verést vagy a teljes szabadjára engedést. A tesód vsz. még 40 évesen is rajta fog élősködni. Mentsd magad!
2021. márc. 14. 22:02
 5/23 anonim válasza:
98%

"A tesód vsz. még 40 évesen is rajta fog élősködni. "

+1

Öcsém is pont ilyen.

Tiplizz amint tudsz!

2021. márc. 14. 22:39
 6/23 A kérdező kommentje:
Én már dolgozom és készülök a költözésre, de akkor is az öcsém. Szeretem őt és idősebb testvérként úgy érzem tennem kell ellene, ha már anyám nem törődik vele.
2021. márc. 14. 22:42
 7/23 anonim ***** válasza:
96%
Gyámhivatal mikor intézkedik? Tényleg nem tudom, azért kérdezem, hogy ők ilyenkor nem jöhetnek szóba?
2021. márc. 14. 23:03
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Mit keresne ott a gyámhivatal? Nem bántalmazott, csak egy neveletlen kis pöcs.
2021. márc. 14. 23:12
 9/23 anonim ***** válasza:
85%

Én itt azért anyudat jobban féltem😅 mert nem nevelte meg öcséd, az meg kitudja mit csinál ha felforr a vize (ezt a sulis példa miatt gondolom így).

Nem igazán tudsz mit tenni. Ha nem megy suliba, muszáj elküldeni melózni, ahol talán koppan. Rá kell beszélned. Ezenkívül nem igazán tudsz mit tenni.

Talán ki kellene rakni őt tőletek valahova, ahol nem raknak alá mindent.

2021. márc. 14. 23:18
 10/23 anonim ***** válasza:
10%
Hetedikes. 14 éves. Fel se fogja mit csinál. Hiaba beszelnek a fejevel, meg nincs agya hozza, hogy megertse, mit jelenti ez a jovojere nezve. Majd kesobb rajon, vagy nem, es orokre egy luzer marad. De te ezen nem tudsz segiteni, erre vagy magatol jon ra, vagy sehogy.
2021. márc. 14. 23:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!