14 éves kutyám nagyon agresszív és neveletlen. Mit csináljak vele?
1. 14 éves kutya már öreg.
2. napi kettő pisiltetés még a fiatalabb, felnőtt kutyának is kevés.
3. Ahol idáig leélte a 14 évét, gondolom, többet volt udvaron, mint bent.
4. Nem szobatiszta a kutya.Ordítással nem is lesz az.
5. Az emelgetésnél előadott morgás simán lehet annak a jele, hogy az öreg ízületek már fájnak. Tehát kényelmetlen számára, ha megemeled.
6. Teljesen más közegbe vittél egy nagyon öreg kutyát, aki nem is igazán a te kutyád, hiszen nem veled élt.
Nem is értem, miért kellett ennyi idősen kiszakítani a megszokott környezetéből?
A halálfa száráér' kell az ilyennek kutya?!
1. Az idős kutyát is ugyanúgy tanítod szobatisztaságra, mint a fiatalt: 2 óránként kiviszed. Aztán amikor rájött, hogy az az elvárás, hogy kint végezze a dolgát, csökkented a séták számát, de a napi 3-4 alkalomnak így is meg kell lennie. Idősebb kutya esetében inkább többször érdemes. (Csak hogy láss egy példát: velem a kutya reggel, indulás előtt sétál, amint hazaérek megy ki a kertbe pisilni, aztán estefelé sétálunk egy nagyobbat, majd 10 óra után még kimegy pisilni a kertbe. Ja igen: az én idős kutyám szerint a szőnyeg textúrája hasonlít a legjobban a fűéhez. Ha nem tetszik, szedjétek fel a szőnyeget, vagy ne engedjétek szőnyeges szobába felügyelet nélkül.)
2. Ha idegbeteg hülye módjára viselkedsz a kutyáddal, tehát: ordítasz, agresszív vagy, akkor félni fog tőled. Ami a te esetedben a következő problémát okozza:
Ha az egyik kutya a másik fölé hajol az egy baromi domináns mozdulat. Egy normálisan nevelt, jól szocializált kutya, megtanulja, hogy az emberektől ugyanez a mozdulat (pl. amikor lehajolsz megsimogatni, vagy amikor leveszed a hámját) nem jelent se fenyegetést se, de dominanciát. Ez persze nem érvényes, ha a kutya megtanulta, hogy hülye vagy és kiszámíthatatlan, tehát meg kell védenie magát tőled...
#5 - Tévedsz. Láncon csak felügyelet mellett lehet.
Csináljátok meg a kerítést ahelyett, hogy láncot vesztek és kikötitek.
A kérdésed alapvetően megválaszolta a #6os válaszoló.
Ne üvölts vele. Vidd le 2-3 óránként. Egy idős kutya kevesebb ideig bírja.
A szőnyeget cserélld le,vagy keríts el neki egy részt a házban ahova beteszel neki vizet játékokat és pokrócot (ki lehet mosni). Amíg dolgozol oda zárd be. De nem szabad ott hagyni egész nap. Ha hazaérsz,leviszed,összeszeded a pisis dolgokat és kimosod.
Mellesleg szerintem egy ilyen idős kutyának bent van a helye. Miért szakítottad ki önkényesen a megszokott környezetből? Miért vagy vele ilyen idegbeteg? Miért van egyáltalán nálad? Rád még egy plüsst sem bíznék.
A #6-os válaszoló tökéletesen összefoglalta, amit tudni érdemes a témával kapcsolatban.
Hallgass rá, teljes mértékben igaza van!
Szerintem mostanában ez volt az egyik leghasznosabb válasz itt a GYK-n :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!