Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Öcsém+felesége+4 éves gyerekük...

Öcsém+felesége+4 éves gyerekük Bp-ről autóval 1 órára laknak házban,a kapcsolatunk jó,hétvégente találkozunk.Sokszor céloznak rá,h nálunk(Férjem+én)akarnak aludni.Velünk van a gond,h nincs ehhez kedvünk?Nem akarjuk megbántani őket,de 50nm-en lakunk

Figyelt kérdés

2021. febr. 24. 09:37
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
Szerintem a magyar kultúrában ez az ott alvósdi nem szokás annyira, mint pl. Amerikában. Rokoni körben nálunk abszolút nem volt szokás, soha nem is került szóba, csak párkapcsolatban aludtam a barátomnál.
2021. febr. 25. 07:36
 32/52 anonim ***** válasza:
53%

"1 órára laknak "

Bocs, de igen sokan többet utaznak naponta a munkahelyükre mint 1 óra.

Ezzel az erővel mindenki ott is alhatna a munkahelyén.

:)

2021. febr. 25. 11:10
 33/52 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választokat, tényleg örülök, hogy mások is úgy gondolják, mint mi a férjemmel.

Speciel én is 1 órát utazom oda-vissza heti 5 alkalommal a munkahelymre, bkv-val.

Nem szeretnék ott aludni!😅

Nekik összesen 55 km a távolság...

2021. febr. 25. 17:52
 34/52 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az is fura, hogy minden hétvégén ők a kötelező program. Bele is hülyülnék, ha nem lehetne a barátommal egy szabad hétvégén, mert állandóan ott eszi nálunk a fene a rokonokat. A férjedet nem zavarja ez, hogy a rokonaid folyton a nyakatokra járnak (nem kötekedésből kérdezem, csak érdeklődök)?

Amúgy nekem is az volt az első gondolatom, amit írtál, hogy nekik miért lenne ennyire jó az ottalvás. Ebéd, vacsora, másnap reggeli, ha későn indulnak haza akkor még egy ebéd meg van spórolva... tiszta ágynemű, kiszolgáló személyzet és ingyen bébiszitter. Mivel már egyszer megmutatták, milyen vendégek tudnak lenni - vagyis egyáltalán nincsenek tekintettel a házigazdára - én nem hívnám meg őket estére. Ha megsértődnek, majd megbékélnek.

2021. febr. 26. 12:28
 35/52 A kérdező kommentje:

34/34 Persze, nem is vettem kötekedésnek. 😊

A szüleimmel mi nagyon közel lakunk egymáshoz, a testvérem és családja (ez 55 km) valóban minden szombaton vagy a szülőkhöz (ez jóval gyakoribb!) vagy hozzánk jönnek.

A Férjem valóban nem repes az örömtől egyéb okok miatt sem ... :(

Természetesen maga dönti el, hogy csatlakozik - e vagy egyéb más programot talál, amit éppen szeretne, ezt mindig meg tudjuk beszélni.

Van, hogy én sem megyek, így van közös hétvégénk.

Igen, erőteljesen benne lehetnek kényelmi és anyagi okok is.

Ha a szüleimtől mennek haza, akkor még pár napi étkezés megoldva, mert 5 szatyor kaját csomagol nekik....

Sokszor panaszkodik a felesége, hogy fáradt, de mégis jönnek, jönnek, jönnek...

2021. febr. 27. 08:21
 36/52 anonim ***** válasza:

Menj te is a szüleitekhez, amikor ott vannak, így a találkozás is megvan, de mégsem vagytok ingyen szálló. A férjed sem biztos, hogy otthonról akar menekülni, inkább tévézne szombat délelőtt kis gatyában a nappaliban. Az első sorban az ő otthona, ezért őt venném előre és a családot nem fogadnánk annyiszor. Ez kicsit már a kihasználás felé csúszik nekem a rokonlátogatás helyett.

A másik verzióm az lenne, hogy ebédet kapnak, aztán délután 4-kor elköszöntök, mert ti mentek valami programra, ezért ők sem maradhatnak. Két alkalom után vennék a lapot és nem tapadnának annyira rátok.

2021. febr. 27. 08:42
 37/52 A kérdező kommentje:

Igen, abszolút erre törekszem én is, hogy a szülőkhöz menjünk. Ők úgyis boldogok, mert látják az unokát, a többi nem számít.

És igaz, a férjem az első és az ő kényelme.

Igen... Szomorúan konstatálom a helyzetet.

Persze, az is egy megoldás, de hazudozásba nem szívesen mennék bele, a férjem meg pláne nem, s ezért is szeretem, mert mindig őszinte.

De köszönöm szépen! 😊

2021. febr. 27. 09:24
 38/52 anonim ***** válasza:
Soha nem értettem, rokonok miért nem lehetnek őszinték egymás között. De az is egy dolog, nem látni hogy a másikra telepedni rossz dolog. Ne a rokon által akarjunk spórolni. Mi történne ha őszintén megmondanátok, hogy ez nektek kényelmetlen, ne erőltessük? Megsértődnek maximum, és? Összedől a világ?
2021. febr. 27. 09:37
 39/52 anonim ***** válasza:

Durva, hogy ennyire megy a jópofizás rokonok között egyes családokban. Pont hogy ezeken a helyeken gondolom a legcarabbnak a kapcsolatokat. Nekem a testvéremmel mindig is közvetlen volt a kapcsolatom, egy füllentés sem volt köztünk soha, és ha megsértődött a másik, megsértődött, de mindig őszinték voltunk, aztán pedig meg is békültünk. Ennek ellenére jó testvérek vagyunk, sokat beszélünk.

Én TUDOM, hogy nálunk akármikor megmondhatnám, hogy "te xy, figyelj, én szeretlek meg minden, de sok ez nekünk, hogy itt akartok hétvégézni, meg jöttök mindig. Szeretnénk a hétvégét csendben, kettesben tölteni".

És az ÉN testvérem, biztos hogy nem sértődne meg ezen. Tudomásul venné, azt mondaná, nincs semmi baj, persze. És ugyanúgy menne tovább a kapcsolatunk.

2021. febr. 27. 10:27
 40/52 A kérdező kommentje:

Teljesen igazatok van.

Valahogy nálunk így alakultak a családi kapcsolatok, egészen míg anno fiatal felnőtt koromban nem láttam bele más családok életébe, azt hittem ez a normális.

De már tudom, hogy nem.

Lehet még 30 fölött ezeken változatni szerintetek?

2021. febr. 27. 10:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!