Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Öcsém+felesége+4 éves gyerekük...

Öcsém+felesége+4 éves gyerekük Bp-ről autóval 1 órára laknak házban,a kapcsolatunk jó,hétvégente találkozunk.Sokszor céloznak rá,h nálunk(Férjem+én)akarnak aludni.Velünk van a gond,h nincs ehhez kedvünk?Nem akarjuk megbántani őket,de 50nm-en lakunk

Figyelt kérdés

2021. febr. 24. 09:37
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
99%
50 m² két embernek kényelmes, de 4 felnőttnek és egy 4 évesnek már kevés, főleg a napirend eltérése és mozgástér hiánya miatt. Az sem világos, hogy miért szeretnének ott aludni. Ha programot akarnak szervezni és szállás kell, azt meg lehet mondani nyíltan. Ha veletek tölteni az estét, azt is. De nektek sem kell hümmögni, hogy sajnáljátok, majd máskor. A céltól függetlenül kicsi a lakásotok, vécére sem tudtok elmenni úgy, hogy ne kellene valakit megkerülni. Ebben semmi pozitív nincs. Ők mit mondanak, miért szeretnék?
2021. febr. 24. 10:34
 12/52 anonim ***** válasza:
91%
Már nem azért, de ha én egy órára lakok valakitől, eszembe nem jutna, hogy nála aludjak, főleg ha hetente találkozunk, akkor sem, ha nagyobb lakásban, vagy házban laknak, de 50m2-en végképp. Egyáltalán nem baj, ha megmondod nekik, hogy ilyen körülmények között nem szeretnéd.
2021. febr. 24. 10:38
 13/52 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező, nincs veletek semmi gond.

Ne menjetek bele, mert utána rendszer lenne belőle.

Mi 86 négyzetméteren lakunk a férjemmel, de így sem fér bele az itt alvás (pedig a lányom már kirepült, a szobája ott áll.) De nem, mi sem vezettük be ezt senkivel. (Anyám egy évben egy hetet itt tölt, de ez a maximum vendégeskedés.)

2021. febr. 24. 10:44
 14/52 anonim ***** válasza:
88%
Nincs veletek gond nyugi. Én azt sem értem minek célozgatnak rá? Miért nem várják ki az emberek amíg felajánlanak nekik valamit? Ott se aludnék senkinél ha nem magától jut ez eszébe, hanem erőltetésre. Rázd le őket ahol laknak az nem távolság. Menjenek szépen haza, mindenkinek van saját ágya.
2021. febr. 24. 11:05
 15/52 anonim ***** válasza:
88%

Most csak rólunk beszélek:

Nálunk leginkább az jelentené a problémát, hogy mivel 2-en élünk, ennyi a fekvőhely is. Egy 50m2-es lakást nem rakok tele ágyakkal, így a +3 személy hol fog aludni?

Mondjuk jó vendéglátók vagyunk, átengedjük az ágyunkat, de hol alszik a gyerek? Velük?

Mi meg alszunk minden hétvégén a földön?

Mindezt azért, hogy nekik ne kelljen az 1 órás utat megtenni?

Egyébként miért mindig ők jönnek?

Menjetek ti minden második héten és akárhogy invitálnak, ne aludjatok ott!

2021. febr. 24. 11:37
 16/52 anonim ***** válasza:
83%

Ti aludtatok már náluk?

Mert szerintem ennek úgy kéne kezdődnie, hogy meghívnak magukhoz ottalvós vendégségbe. Ha azt elfogadjátok, akkor logikus, hogy előbb-utóbb illik visszahívni őket. Ha nem akarjátok ezt, akkor pedig nem fogadjátok el a meghívásukat, ők meg ebből értenek, hogy azt sem akarjátok, hogy ők aludjanak nálatok.

2021. febr. 24. 11:50
 17/52 anonim ***** válasza:
90%
Én célzásra célzással válaszolnék, nyíltan csak akkor ha ők is nyíltan beszélnek
2021. febr. 24. 12:17
 18/52 anonim ***** válasza:
88%

Semmi gond nincs veletek. Sőt, ha nagyobb házban laknátok, és úgy sem akarnátok, azzal sem lenne semmi gond. Mindenkinek joga van eldönteni, akar-e magának ilyen kényelmetlenséget vagy nem.

Mi nagyobb lakásban élünk mint ti, hely is lenne, de sem a saját testvéremet nem látnám szívesen éjszakára, sem a barátom testvérét (ott egy "kedves" feleség meg egy másfél éves gyerek is van). Én szeretem a kényelmet és nem szívesen ugrálok mások miatt. Ha egy délután átjönnek pár órára, fogadom őket, megkínálom őket valamivel, esetleg ebédet adok nekik ha olyan időben érkeznek. Ha ez nem tetszik valakinek, nagyon sajnálom. :)

2021. febr. 24. 12:25
 19/52 anonim ***** válasza:
96%

Az attól függ, hogy van az az 50 m2 elosztva. Ha van egy kis nappali, plusz egy szoba, akkor matracon elalhatnak hárman egy éjszakára.

DE!

Én 65 m2-en lakok párommal, csak kettesben, de lehetetlennek tartom hatalmas nappali és egy kis szoba mellett is, hogy egy másik család HÉTVÉGENTE, vagyis kb minden hétvégén, befészkelje magát az én életterembe. Ha rokonok, ha testvérem, ha anyám az. Én hétvégente párommal nagyrészt fekszem, számítógépezem, tévét nézünk, főzünk, takarítunk, élvezzük a szabadidőt KETTESBEN. Nem fér bele számomra, hogy minden hétvégét itt dekkoljon valaki. És NEM CSAK estére, hanem úgy amúgyis. Én max 1-3 órára megyek valahova vendégségbe, és akkor sem minden héten.

2021. febr. 24. 14:08
 20/52 anonim ***** válasza:
90%

19-re:

Ja, az, hogy minden hétvégente, az nekem se, semmiképpen se férne bele. Akkor se ha háromszintes villában laknék.

Azt gondoltam néha-néha, mondjuk egy évben kétszer-háromszor.

2021. febr. 24. 14:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!