Kölcsön kérnél/adnál ennyit pénzt a testvérednek?
Házvásárlás előtt állunk, megtaláltuk a számunkra kedvező házat, csupán 4millió forint hiányzik. Férjem külföldön dolgozik. Kb 10 hónap alatt tudnánk neki visszafizetni, mivel ő is külföldön lakik, van ennyi pénze de mégis félek feltenni a kérdést is.
Vagy inkább bank? Esetleg munkahelyi hitel?
Engedd már meg, hogy úgy fogalmazzunk, ahogy akarunk!
És igen!
Mi ilyen összetartó család vagyunk, mert másutt, ahol nem ilyenek, akkor sem adnának, ha megtehetnék.
Ahhoz meg talán nem kell külön tanfolyam még neked sem, hogy akkor tudok adni, ha van.
Köszönöm szépen a megosztó válaszokat! Igazából mindenkinek igaza van aki igennel vagy nemmel is válaszolt!
Nyílván hogyha nem éri baleset a férjem hogy kiesne a munkából akkor nyilvánvaló hogy visszaadnám, megsem fogalmazódna bennem hogy nem adom mert nincs rá szüksége, természetesen igaz, bármi történhet de az ember nem gondolol erre, bár nincs kizárva semmi. Fordítva is adnék ha kérne, mert szintúgy megbízom benne, ahogy magamban is, remélhetőleg kölcsönösen ő is ezt gondolja rólam. Soha nem csaptam be senkit, és mindenkinek segítek ott ahol tudok, párom szintén ilyen típusú szóval magunkban nem kételkedek.
A kapcsolatotoktól függ, neked kell ismerned.
Nem keresek jól, de spórolós vagyok. Saját lakásra egy darabig még nem fogja futni, de ennyi pénzem még lenne, ha nem épp egy hónapja adtam volna kölcsön egy közeli családtagomnak ;), így megúszta a hitelt. Ő akarta, hogy írjunk róla papírt. Nem ennyit, de korábban is adtam kölcsön a testvéreimnek és azokat vissza is kaptam. Az igaz, hogy az egyik testvérem kedvéért hajlandó lennék majdhogynem lenullázni a bankszámlámat (de ezt nem fogadná el), a másiknál nem lennék ennyire merész, de nem miatta, hanem mert a házastársa dönt a pénzügyi kérdésekben, akinek nem megy könnyen a spórolás.
Kérni csak végszükség esetén kérnék és ragaszkodnék ahhoz, hogy írjunk róla papírt. Ekkora összegnél lehet, hogy még az ingatlanra is bejegyeztetném a jelzálogot. Arra az esetre, ha bármi történne velem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!