Kölcsön kérnél/adnál ennyit pénzt a testvérednek?
Házvásárlás előtt állunk, megtaláltuk a számunkra kedvező házat, csupán 4millió forint hiányzik. Férjem külföldön dolgozik. Kb 10 hónap alatt tudnánk neki visszafizetni, mivel ő is külföldön lakik, van ennyi pénze de mégis félek feltenni a kérdést is.
Vagy inkább bank? Esetleg munkahelyi hitel?
23as
12es vagyok, külföldön takarítok évek óta. Szerinted mennyire vagyok tehetős?? De jelenleg van ennyim és a tesómnak bármikor adnék.
Szerintem itt nem elsősorban az a probléma, hogy mi van, ha nem akarjátok visszaadni, hanem az, hogy mi van, ha valami történik és nem tudjátok.
Én is dolgoztam külföldön, tudom, hogy jól lehet keresni, de 4 millió az 4 millió... Bármi történik, bármi miatt kiesik a férjed a melóból hetekre-hónapokra, pl. holnap elcsúszik a havon és eltörik a lába, máris ott vagytok, hogy nem fogjátok tudni talán kisebb részletekben sem törleszteni.
Az anyósoméknak adtunk már kölcsön nagyobb összeget, talán két milliót, de tudtam, hogy ők előbb adnák el a házukat, semmint ne tudják visszafizetni.
Csupán négy millió.
Hát én vagy kiröhögnélek, ha ilyennel állnál elém, vagy mennénk az ügyvédhez és írnánk hivatalos szerződést, ami a szankciókat is magában foglalja, ha "elfelejtenéd" visszaadni.
Sajnos sokan megfeledkeznek, hogy az csak kölcsön volt, és a másik soha nem látja a pénzét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!