Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Kölcsön kérnél/adnál ennyit...

Kölcsön kérnél/adnál ennyit pénzt a testvérednek?

Figyelt kérdés

Házvásárlás előtt állunk, megtaláltuk a számunkra kedvező házat, csupán 4millió forint hiányzik. Férjem külföldön dolgozik. Kb 10 hónap alatt tudnánk neki visszafizetni, mivel ő is külföldön lakik, van ennyi pénze de mégis félek feltenni a kérdést is.

Vagy inkább bank? Esetleg munkahelyi hitel?

2021. febr. 17. 20:48
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
72%

Lesz másik ház, addig gyűjtötök.

Én is szívesen vennék egy új kocsit, de hiányzik hozzá négymillió. Marad a Suzuki, amíg meg nem lesz a pénz az újra. Akkor már más kocsikat fognak árulni, de akkor is találunk olyat, ami tetszik.

Türelem.

2021. febr. 17. 21:22
 12/44 anonim ***** válasza:
75%

A testvéremnek gondolkodás nélkül adnék ennyit, többet is.

Hozzáteszem én egyedülálló nő vagyok, tehát nem lenne senki aki beleszólna.

Már adtam neki egyébként egy milliót, nem kell visszaadni, külföldön vagyok, nem úszok a pénzben, de megtehettem, neki meg nagy segítség volt.

2021. febr. 17. 21:24
 13/44 anonim ***** válasza:
90%
Nem, főleg hogy több más lehetőségetek van. Ha annyira álomház, ennyi hitelt simán bevállalnék érte, de nem kérném erre a testvéremet (max. 1 milliót "kérnék", de csak ha bombabiztos biztosítékot tudnék adni, és tudnám, hogy ameddig vállalom, hogy visszaadom, addig nem hiányozna neki az a pénz.)
2021. febr. 17. 21:26
 14/44 anonim ***** válasza:
93%

Én adnék és el is fogadnám.

De elfogadni csak úgy, ha ügyvéddel lepapirozzuk, a kapcsolatunk érdekében ☺️

2021. febr. 17. 21:26
 15/44 anonim ***** válasza:
93%
A párom a testvérének jóval kisebb, de majdnem milliós, öszeget adott kölcsön a házra lassan másfél évvel ezelőtt. Jelenleg ott tartunk, hogy nagyjából kezdünk keresztet vetni rá. Pedig a testvére fűt fát igért.... Nemrég megemlítette a párom neki, ha már lassan 1 éve nem fizetik a hitelt a banknak akkor jó lenne, ha neki visszaadná a pénzt... Semmi reakció. Jól gondold meg, a 4 milla nagyon nagy összeg, biztos megéri az a ház?
2021. febr. 17. 21:27
 16/44 anonim ***** válasza:
97%

Alapszabály hogy csak annyit adok kölcsön, amennyit el tudok engedni, ha nem kapom vissza, mert bármi történhet szegény tesómmal is, ami miatt nem tudja visszafizetni mégse. A négymillió ezen túllép. Ha jómódúbbak lennénk, és le tudnék mondani ennyiről, akkor persze, kölcsönadnám neki.

Ugyanezen okból én se kérnék tőlük ekkora összeget, ez nekik is nagy pénz.

2021. febr. 17. 21:43
 17/44 anonim ***** válasza:
97%
Papírral adnék. Papír nélkül annyit, amennyit nem sajnálnék ha sosem látom viszont, ennek az elvi határa nálam max 6-700.000 de csak mert nagyon jóban vagyunk a testvéremmel és “nem sajnálnám rá”. Kérnék is bármikor ha tudnám hogy belefér neki de szintén csak papírozva
2021. febr. 17. 21:43
 18/44 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem ez attól függ, hogy milyen a kapcsolat. Én vagyok olyan kapcsolatban, hogy bármikor tudnék kérni.
2021. febr. 17. 21:54
 19/44 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2021. febr. 17. 22:07
 20/44 anonymousreview60 ***** válasza:
74%
Igen, de csak szerződés ellenében. Egyébként most vettem fel 3,6 M-t öcsémtől még ebben a hónapban lepapírozzuk. Szerencsére ebből 2 M.t júliusban lejáró lekötésből fedezek, a többit törlesztem neki.
2021. febr. 17. 22:10
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!