Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Kölcsön kérnél/adnál ennyit...

Kölcsön kérnél/adnál ennyit pénzt a testvérednek?

Figyelt kérdés

Házvásárlás előtt állunk, megtaláltuk a számunkra kedvező házat, csupán 4millió forint hiányzik. Férjem külföldön dolgozik. Kb 10 hónap alatt tudnánk neki visszafizetni, mivel ő is külföldön lakik, van ennyi pénze de mégis félek feltenni a kérdést is.

Vagy inkább bank? Esetleg munkahelyi hitel?

2021. febr. 17. 20:48
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ez nem bizalom kérdése. Mármint, nem feltétlenül abban kell kételkedni, hogy vissza akarja-e adni a testvér, hanem hogy visszatudja-e.

Azért 4 millió nagy összeg, ha történik valami, ami miatt mégse tudjátok most visszaadni, akkor mi lesz? A tesó lakoltasson ki titeket, hogy a pénzéhez jusson vagy így járt?

2021. febr. 18. 11:04
 32/44 anonim ***** válasza:
88%

Én adnék is és kapnék is a testvéremtől, sőt már volt is ilyen.

Igaz, nem 4 milliót, csak 2-t, de 15 éve, amikor az több volt mint ma 4 millió. De mi kivételesen jó kapcsolatban vagyunk, tűzbe tennénk a kezünket egymásért.

2021. febr. 18. 11:20
 33/44 anonim ***** válasza:
65%
Kérnem sem kellett, felajánlotta.
2021. febr. 18. 11:25
 34/44 anonim ***** válasza:
100%
Totál családfüggő szerintem. Mi biztos adnánk egymással a testvéreimmel, ha lenne annyi nélkülözhető pénzünk, de totál elfogadható, hogy nem mindenhol működik ez így.
2021. febr. 18. 12:47
 35/44 anonim ***** válasza:

A nővéremnek volt szokása egy időben kéregetni a családból kisebb-nagyobb összegeket. Mikor hozzám fordult, már tudtam, hogy már másnak is tartozik, papírt írattam vele róla. Pár hetes csúszással ugyan, de nekem visszaadta, a szüleinknek azóta se.

Nyilván családja válogatja a dolgot. Én is attól félnék a helyedben, hogy valami miatt nem tudjátok megadni. Sokkal tisztább dolog, ha a banktól kérsz.

2021. febr. 18. 12:54
 36/44 anonim ***** válasza:
41%
Aki kölcsönadna ekkora összeget, az mit csinálna, ha a testvér valami váratlan ok miatt - munkanélküliség, betegség, bármi - nem tudná visszaadni a pénzt a megbeszéltek szerint és nem is tudná megmondani, mikor tudja visszaadni?
2021. febr. 18. 13:05
 37/44 anonim ***** válasza:
100%

Én a 32-es válaszoló vagyok, aki adna kölcsön.

Nyilván azért tudnék kölcsönadni, mert van és nincs megélhetési gondom.

Ha a testvéremet baj érné, mondjuk baleset, betegség, akkor a kisebb gondom is nagyobb lenne annál, hogy nem időre kapom vissza a pénzem, mert nem abból eszem másnap.

Ha meg elveszíti a munkahelyét, akkor majd lesz neki másik és majd abból adja vissza!

De mondom, ez ránk vonatkozik, minden család más...csak mert így rákérdeztél!

2021. febr. 18. 13:15
 38/44 anonim ***** válasza:

37

Szívemből szóltál!❤

2021. febr. 18. 13:35
 39/44 anonim ***** válasza:

<3 :)

2021. febr. 18. 13:41
 40/44 anonim ***** válasza:
27-es vagyok. Mi is úgy adtuk kölcsön a pénzt, hogy az az összeg nem a megélhetésünkhöz kellett, szóval ha bármi baj történt volna a sógornőmnél, akkor sem lett volna semmi gond.
2021. febr. 18. 13:46
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!