Kölcsön kérnél/adnál ennyit pénzt a testvérednek?
Házvásárlás előtt állunk, megtaláltuk a számunkra kedvező házat, csupán 4millió forint hiányzik. Férjem külföldön dolgozik. Kb 10 hónap alatt tudnánk neki visszafizetni, mivel ő is külföldön lakik, van ennyi pénze de mégis félek feltenni a kérdést is.
Vagy inkább bank? Esetleg munkahelyi hitel?
Szerintem ez nem bizalom kérdése. Mármint, nem feltétlenül abban kell kételkedni, hogy vissza akarja-e adni a testvér, hanem hogy visszatudja-e.
Azért 4 millió nagy összeg, ha történik valami, ami miatt mégse tudjátok most visszaadni, akkor mi lesz? A tesó lakoltasson ki titeket, hogy a pénzéhez jusson vagy így járt?
Én adnék is és kapnék is a testvéremtől, sőt már volt is ilyen.
Igaz, nem 4 milliót, csak 2-t, de 15 éve, amikor az több volt mint ma 4 millió. De mi kivételesen jó kapcsolatban vagyunk, tűzbe tennénk a kezünket egymásért.
A nővéremnek volt szokása egy időben kéregetni a családból kisebb-nagyobb összegeket. Mikor hozzám fordult, már tudtam, hogy már másnak is tartozik, papírt írattam vele róla. Pár hetes csúszással ugyan, de nekem visszaadta, a szüleinknek azóta se.
Nyilván családja válogatja a dolgot. Én is attól félnék a helyedben, hogy valami miatt nem tudjátok megadni. Sokkal tisztább dolog, ha a banktól kérsz.
Én a 32-es válaszoló vagyok, aki adna kölcsön.
Nyilván azért tudnék kölcsönadni, mert van és nincs megélhetési gondom.
Ha a testvéremet baj érné, mondjuk baleset, betegség, akkor a kisebb gondom is nagyobb lenne annál, hogy nem időre kapom vissza a pénzem, mert nem abból eszem másnap.
Ha meg elveszíti a munkahelyét, akkor majd lesz neki másik és majd abból adja vissza!
De mondom, ez ránk vonatkozik, minden család más...csak mert így rákérdeztél!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!