Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tennél a helyemben? Jól...

Mit tennél a helyemben? Jól döntöttem?

Figyelt kérdés

A testvéremről lenne szó. Hitelt vettek fel a párjával,és nem kicsi összegről van szó. Viszont most ott tartanak,hogy nem tudják fizetni a hitelt,de a gyerek meg ott van. Persze ezt mind külföldön vették fel,és hát hazajöttek.

Na most a mai nap folyamán felhívott a tesóm,hogy nem e tudnék egy kicsit segíteni nekik anyagilag.

Azt tudni kell,hogy én suliba járok,és kapok ösztöndíjat,amit én kocsira teszek el.

És igen tudom,hogy a testvér az első,de annyira szórja a pénzt,hogy az felfoghatatlan.

Szóval,ha kölcsön is adnék nekik,azt a pénzt én soha a büdös életben nem látnám viszont. A szüleink sem tudnak támogatni minket anyagilag.Így következett az,hogy felhív engem..

Én meg megmondtam neki,hogy ne haragudj,de ezért a pénzért én dolgoztam meg,és nekem ezzel célom is van.

Ami persze nem tetszett neki.

Tesóm 29 éves. Én pedig 18

2020. dec. 20. 12:28
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

Nem dolgozik,mert a gyerekkel van otthon. A telefonjait folyamatosan összetöri.

Én a szüleimnek megmondtam,hogy nekem ne segítsenek,majd ha kell valami megdolgozom érte.

2020. dec. 20. 14:04
 22/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt kellett volna mondani hogy igen, vaaaan penzem, de autora gyujtok. Igy automatikusan te vagy a xar ember, mert van, de nem adsz, pedig “vissza adtak volna” (nyugi en se adtam volna a te helyzetedben). En azt mondtam volna hogy egyetemre jarok, mellette reszmunkaidoben dolgozok, epp hogy eltartom magam, mibol adjak?
2020. dec. 20. 14:09
 23/37 anonim ***** válasza:
94%
Ne adjál. Jól mondja előző, nem kell beszámolnid, hogy mire költöd a pénzed és memmyi van. Senkinek semmi köze hozzá. Felhaborító az egész. Gondolom a gyerekkel fog zsarolni legközelebb. Azt se hagy hogy a szüleid csak őt tamogassák te meg mindenért szenvedj meg egyedül. Jár neked is ugyanúgy a támogatás. Ha legközelebb jön, mondd hogy éppen te is tőle akartál pénzt kérni tandíjra. Mi az hogy nem ad.
2020. dec. 20. 14:13
 24/37 Savlekotő ***** válasza:
89%
Sejtem ha a szüleid tudnának se adnának neki már mert tudják milyen,kifolyik a pénz az ablakon,kidobott pénz amit odaadnának,de érdekes telefonokra mindig van keret..
2020. dec. 20. 14:20
 25/37 anonim ***** válasza:
100%

A nővéred szégyellheti magát, te jól dönttöttél.

Beszéltetek azóta?

2020. dec. 20. 15:11
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem olyan meglepő ez, mint amennyire undorító. Baráti körben elvált egy házaspár, apuka nem hogy a tartásdíjjal elmaradt, hanem az egyetemista lánya ösztöndíjából kéregetett. A kis naív meg adott neki...

De a kérdésre válaszolva, természetesen el kell hajtani a fenébe a kéregető nővérkét, akár hazugsággal is.

2020. dec. 20. 15:12
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a párom apja kéreget a páromtól. Azért izgalmas a dolog, mert 15 éves korában magára hagyta a páromat és most, öregként, mikor megszorult jutott eszébe, hogy van egy fia.
2020. dec. 20. 15:20
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
“ Nem dolgozik,mert a gyerekkel van otthon” hát, akkor el lehet menni dolgozni
2020. dec. 20. 15:57
 29/37 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezo, megkerdezhetem,hogy mire vettek fel hitelt a tesodek? Ingatlan? Mert az szivas..

En inkabb maradtam volna kulfoldon..

Nem adnek,mert az ilyen emberek kezebol kifolyik a penz...

2020. dec. 20. 15:57
 30/37 A kérdező kommentje:
A tesómnak is volt tartozása,és a házat is csinálgatták. Viszont az a baj,hogy ami maradt azt meg eltapsikolták.
2020. dec. 20. 16:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!