Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti hogy döntöttetek volna a...

Ti hogy döntöttetek volna a helyemben? Mit tettetek volna?

Figyelt kérdés

Röviden: a nyáron elkzdtem edzneni, és minden reggel 7-kor elmentem futni, aztán edzettem még kb 1 órát. Ezt csináltam napi szinten, és nagyon megszerettem az egészet. Az eredménye is meglátszott. Aztán jött a suli. Nem volt időm edzeni, él le is sérültem, szóval hetek maradtak ki. Végre jól vagyok, a szünetben összeszedtem magam, erre megint suli. Az iskolából legkorábban minden nap 4 fele érek haza, de van, hogy csak 6-kor. Sok a lecke, rengeteg a tanulnivaló, de én úgy döntöttem, hogy nem fogom magamat kicsinálni, és bedilizni, ahogy az eddig történt, szóval magamat helyezem a tanulás elé. Napi 1 és fél órát edzek, mert jól esik, és akár elkészültem a házival, akár nem, lefekszem legkésőbb este 10-kor, hogy másnap legyen erőm. Nem látom értelmét megszakadni a tanulásban, és állandóan idegeskedni. Idegileg kikészülök, ha nem sportolhatok naponta, és nem tudom kipihenni magam. Szerintetek jó ez így? Ti mit tennétek?

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!

(16l)

2014. jan. 8. 20:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez most nem egy kérdés, csak leírtad, hogy sportolsz :). Ha elég az az idő, amit a tanulásra fordítasz, akkor elég, ha nem, tanulj inkább, mert az fontosabb, abból fogsz megélni jó esetben.
2014. jan. 8. 21:17
 2/3 anonim ***** válasza:

Mintha magamat olvasnám :)).

Épp ebben a korban volt nekem is egy sérülésem , amelyből elég nehezen épültem fel, aztán elég macerás volt összeegyeztetni a sulit az edzéssel.

Az én következtetéseim utólag visszanézve :

1. Határozd meg, hogy számodra mennyire fontosak a maradék évek a suliból. Persze valamennyire mindenkinek fontos a suli, de azért van különbség licik és licik között, nem mindenhol számít egyformán az átlag , nem is mindenhol ugyanaz az átlag, nem is mindenki akar ugyanarra az egyetemre továbbmenni stb.

Tehát ezeket a dolgokat tisztázd magadba, mert úgyis 16 éves vagy, már nagyjából el kell tervezned fejben, hogy miként fogsz továbbmenni 18 éves korodban.

Nekem például nagyon durvák voltak az utolsó 1-2 évek az érettségi előtt, nálunk mondjuk az érettségi is elég kemény volt, tehát nem volt választási lehetőség, hogy akartam-e tanulni vagy sem, hanem az volt, hogy vagy odatettem magam, vagy buktam. Viszont azért tudom azt, hogy ez nem mindenhol így megy és szerintem aki megteheti azt, hogy mással tölti az idejét tanulás helyett, mert úgyis tudja azt, hogy az érettségin simán átsiklik, akkor szerintem az használja ezt ki :).

2. Valahol jó időfejlesztő módszer ez, hogy csinálsz amennyit csinálsz , aztán 10-kor lefekszel, mert így legalább fokozatosan megszokja az agyad ezt a határidőt és lehet, hogy idővel sokkal hamarabb fogod megcsinálni azt, amit eddig több idő alatt csináltál meg.

Volt egy osztálytársam, aki rengeteget sportolt, emellett kitűnő tanuló volt és mindenki csodálkozott, hogy hogy marad neki ideje a tanulásra és a magyarázat az volt, hogy nem tanult sokat ( nem is lett volna ideje rá ), viszont amikor tanult, akkor maximálisan odatette magát. S mondom, nem ilyen “ épp átment “ szintű tanuló volt, hanem eminens.

3. A sport fontos. Nagyon fontos. A külföldi országok többsége sokkal több időt fordít a sportolásra, mint Magyarország ( az más dolog , hogy közben a sok gyorskajával elcseszik az eredményét ) , tehát ami egy átlagos magyar ember számára “ intenzív “ sportolásnak tűnne, az más helyen hétköznapi sportmennyiségnek számít.

Úgyhogy azzal, hogy te naponta másfél órát sportolsz mondjuk, még mondhatni le is vagy maradva sok külföldihez képest, akik napi 3-4 órákat kosaraznak vagy röplabdáznak, meg stb.

Ha ennél is kevesebbet sportolnál, akkor mi maradna ?

Remélem tudtam segíteni.

2014. jan. 9. 17:44
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :) Segítettetek. :)
2014. jan. 10. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!