Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tennél a helyemben? Jól...

Mit tennél a helyemben? Jól döntöttem?

Figyelt kérdés

A testvéremről lenne szó. Hitelt vettek fel a párjával,és nem kicsi összegről van szó. Viszont most ott tartanak,hogy nem tudják fizetni a hitelt,de a gyerek meg ott van. Persze ezt mind külföldön vették fel,és hát hazajöttek.

Na most a mai nap folyamán felhívott a tesóm,hogy nem e tudnék egy kicsit segíteni nekik anyagilag.

Azt tudni kell,hogy én suliba járok,és kapok ösztöndíjat,amit én kocsira teszek el.

És igen tudom,hogy a testvér az első,de annyira szórja a pénzt,hogy az felfoghatatlan.

Szóval,ha kölcsön is adnék nekik,azt a pénzt én soha a büdös életben nem látnám viszont. A szüleink sem tudnak támogatni minket anyagilag.Így következett az,hogy felhív engem..

Én meg megmondtam neki,hogy ne haragudj,de ezért a pénzért én dolgoztam meg,és nekem ezzel célom is van.

Ami persze nem tetszett neki.

Tesóm 29 éves. Én pedig 18

2020. dec. 20. 12:28
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
98%
Jól.
2020. dec. 20. 12:33
 2/37 anonim ***** válasza:
43%

szerintem ez sok mindentől függ. Én odaadnám a testvéremnek gondolkozás nélkül, DE, ő sose szórja a pénzt, tud vele bánni, így tudom hogy ha baj lenne, önhibáján kívül lenne.

De a te esetedben nem tudom mit tennék, teljesen jogos, hogy amiért megdolgoztál azzal célod van. Ha adsz, csakis úgy tedd, hogy lepapírozzátok, sehogy máshogy. De nem vagy köteles adni.

2020. dec. 20. 12:34
 3/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem adnék neki, mert nincs miből. 18 éves vagy és még csak élet elején vagy. Ő elcseszte az életét a hitelfelvétellel, akkor viselje is a következményét.

Legközelebb ha felhív akkor érzelmileg fog majd zsarolni amelynek tartalmi lényege a következő lesz: Ha nem adsz pénzt akkor elveszik a gyereket tőlem. Tapasztalatból mondom, hogy jobb ha nem engedsz az érzelmi zsarolásnak, mert a pénzed bánja.

2020. dec. 20. 12:35
 4/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem adnék. Ő szórta el a pénzét
2020. dec. 20. 12:39
 5/37 anonim ***** válasza:
96%

Jól tetted.

Tesómék hasonló helyzetben vannak. Sok az adóság de törlesztik. Viszont sokszor épp hogy csak van nekik azt mondták. Mondtam nekik, hogy úgy csinálják a dolgokat, hogy a család nem tud segíteni. És ezt jó indulatból mondtam nekik. Ha lenne annyi felesleg, adnék. De sajnos nincs. Mondtam neki, hogy ügyesen próbálják a dolgaikat csinálni és több hitelt fel ne vegyenek mert van elég már...

2020. dec. 20. 12:41
 6/37 anonim ***** válasza:
96%

Jól tetted, hogy nem adtál. Jól látod, hogy soha nem kapnád vissza, emiatt egészen biztosan megromlana a viszonyotok.

Most egy kicsit duzzog, de aztán majd megoldják valahogy.

Ezt olvasd el, segíteni fog a lelkeden: [link]

2020. dec. 20. 12:43
 7/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Mielőtt valaki megkérdezné,hogy minek nekem az autó,azért kell,hogy időben beérjek a munkahelyemre tanítás után.:)

2020. dec. 20. 12:46
 8/37 anonim ***** válasza:
100%

Tök mindegy, hogy neked autóra kell-e vagy krumplicukorra: a tesód volt felelőtlen és most arra kér, hogy te idd meg a levét helyette.

Jól tetted, hogy nemet mondtál.

Mondd meg neki, hogy nagyon szívesen átnézed a pénzügyeiket, hátha tudsz segíteni, hogy átszervezéssel, spórolással a felesleges költésektől megszabaduljanak és így jutna pénz a hitelre. Ő lesz a legjobban felháborodva, hogy neked ahhoz semmi közöd.

2020. dec. 20. 12:50
 9/37 anonim ***** válasza:
100%
Jól döntöttél. Ha adtál volna, legközelebb is kérne, de valószínűleg soha nem adná vissza. 18 évesen előtted az élet, szükséged van pénzre az induláshoz.
2020. dec. 20. 12:57
 10/37 A kérdező kommentje:
Most a pénzügyeiket nem tudom átnézni,mert kb havonta vesznek új telefont. Na most ezen mit nézzek át? Hülyeségre költik a pénzt,nem spórolnak semmin.
2020. dec. 20. 13:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!