Mit csináljak, hogy ne legyen ebből sértődés?
Kicsit hosszú lesz. Bocsi előre is.
Mi egy nagyon szegény magyar család vagyunk, (anya, apa, gyerek) Én vagyok a nő.
Nagyjából mindenünk megvan ami kell de mégis szegényesen élünk. Férjem dolgozik, én otthon a kicsivel aki másfél éves. De a lényeg most kezdődik.
Van kettő nővérem, az egyiknek 4, a másiknak 5 kiskorú gyereke van.
Ők jól élnek, szinte gazdagok (mamánk utáni örökségek, házak szintén mamától stb)
Én semmit nem kaptam mert nem egyezik az apánk, a kedves mama így rendelkezett..
Mindegy.
Jönnek az ünnepek.
Első sorban a Mikulás.
A két nővér egyenként, nagyon nagy ajándékkal (így fogalmaztak) készül az egy szem gyerekemnek és elvárják hogy énis e képp járjak el az övékkel, Hiába mondtam hogy ilyen pici gyereknek nem kell nagy ajándék, illetve sajnos viszonozni sem nagyon tudom hisz nekik összesen 9van.
Minden találkozáskor felhozzák a témát, hogy én mivel készülök meg hogy kiváncsiak lesznek én felül tudom e múlni meg ilyesmiket beszélnek. Egy utca választ el tőlük szóval elég sűrű a találka.
Tudják Hogy az anyagi helyzetünk nagyon nem jó, hisz többször is kértem már kölcsön de sajnos mindig visszautasítást kaptam.
Sajnos kb egy napra 1500-2000ft jut. Ebből kell meg oldanom mindent. Minden hónap fizetéskor befizetem a számlákat és ennyi marad kövi fizuig.
A lényeg hogy a sajátomnak megtudom oldani azt a kis valamit mikulásra illetve majd karácsonyra, de még 9gyereket nem tudok bevállani, pedig elvárják.. Ez tudom undorító és számító.. Úgy érzem ezzel szinte porig aláznak. Nem tudom mit tehetnénk, a gyerekeket imádom és ők is engem, de már őket is felbiztatták hogy tőlem mit fognak kapni. A férjem felajánlotta hogy eladjuk a szerszámát, amit ajándékba kapott mert 10éve ott dolgozik,(ez az egyetlen értékünk) de abból max harminc párezer jönne ki. És az őszintét megvallva nem édességre meg játékra költeném mert üres a hűtőnk meg mindenünk.
Mit csináljak?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!