Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogosan haragszok a nővéremékre?

Jogosan haragszok a nővéremékre?

Figyelt kérdés

Első gyerekét se én kereszteltem oké nem baj. A másodikra mondta kereszteljem, erre kitalálta hogy mégse, mert a párja nem akarja... Mondom oké...

Erre mamám szól, hogy a kislánynak lesz vasárnap keresztelő.

Én meg csak annyit mondtam, hogy jól van...

Csesztek meghívni,de már nem ez az első, kislány baba bemutatkozóra se hívtak mindent fbról tudok meg engem csak akkor keres ha kell valami.

Annyira nyílván nem jó a viszony,de ha ő keres engem ha pénz kell akkor minimum lenne ilyeneket elmondani.

2020. okt. 25. 15:11
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
72%

Hagyjátok már abba a veszekedést!

Kérdező, megértem, hogy megsértődtél, amiért meg sem hívtak. Esetleg, ha legközelebb találkozol a nővéreddel, megemlítheted, hogy rosszul esett. Jobb az ilyesmit megbeszélni, mert ha csak háta mögött duzzogsz, akkor elmérgesedik a helyzet, akkumulálódik bennetek, és alkalmatlan pillanatban kirobban.

2020. okt. 25. 16:44
 42/60 A kérdező kommentje:
Jajj drágám nyílvám mikor te ideges vagy mindent tökkkééletesen csinálsz :)
2020. okt. 25. 16:49
 43/60 anonim ***** válasza:
76%

Engem nyelvészeti szempontból érdekelt volna, melyik tájegység (nem feltétlen a megye, mert azok nem 100%-ban felelnek meg a nyelvjárási régióknak).

#44 Az ikes ragozás kezd kikopni a magyar nyelvből, akár tetszik, akár nem.

2020. okt. 25. 16:57
 44/60 anonim ***** válasza:
55%

"Majd ha leszel az én bakancsomba akkor ugassál"

Bár ez nem nekem szólt de válaszolok rá.

Gyerekoromba szinte minden nap megvertek, az anyám egy idegbetek állat az apám csak simán fasz. Több öngyilkossági kísérletből kifojólag töbször megjártam a pszichiátriát. Meg egyszer majdnem kijelentettek szociopatanak, ön és közveszélyesnek. Mégis ha hibázok megfogalmazás szempontjából elfogadom és bocsánatot kérek.

2020. okt. 25. 17:06
 45/60 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező!

Mi csak kijavítottunk ebben,hogy nem a keresztszülő keresztel. De te besértöttél.

2020. okt. 25. 17:09
 46/60 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem fontosabb a ragozasnal es a hagyománynal az hogy ne hagyd magad kihasználni.
2020. okt. 25. 17:21
 47/60 anonim ***** válasza:
71%

Jogosan haragszol. Szüntess meg velük minden kapcsolatot.

Sejtem, hogy melyik megyéből való vagy 😉 már ha nem tévedek

Nálunk is így mondják

"én kereszteltem a nővérem fiát"

És ha ezeket is így mondod, akkor tuti egy helyről valók vagyunk 😁

"átmegyünk nálatok" (máshol: hozzátok)

"máma" (ma)

"levonó" (matrica)

"lapcsánka" (tócsni)

Nagyanyám mondja: "csináld megFELE)" vagy "fáj a térgyem"

"a brant egye meg"

Szerintünk ciklámen, más szerint lila vagy rózsaszín 😅

"ez a gyerek feszt enni akar" azaz a gyerek állandóan enni akar

Mi egy gömb fagyit kérünk.

Sorolhatnám még, bocsi 😅

2020. okt. 25. 17:21
 48/60 anonim ***** válasza:
56%
Menni náluk, ezt Kárpátalján hallottam. Akkor Szabolcs vagy Hajdú megye lehet, ahhoz van Kárpátalja a legközelebb. Az "én kereszteltem ezt vagy azt a gyereket" viszont nem hallottam ott sem.
2020. okt. 25. 17:29
 49/60 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy nem értem, te mit szeretnél a testvéredtől, ha ő ennyire tojik a fejedre? Minek tartod vele a kapcsolatot?
2020. okt. 25. 17:32
 50/60 anonim ***** válasza:
86%
Ezek utan,ha barmilyen keressel fordulnak hozzad,foleg a gyerekekre valo hivatkozassal,nyugodtan javasold nekik,hogy probalkozzanak a keresztszuloknel.
2020. okt. 25. 17:34
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!