Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit gondoltok? Jogosan emleget...

Mit gondoltok? Jogosan emlegeti fel hogy meghívta és pénzt költött rá?

Figyelt kérdés

Szoval a párom nálunk volt pont mikor a tesóm gondolta hogy elhívja magával egy amolyan csajos délutánra, ugynis nem nagyon ismerték egymást, kb az volt a második alkalom hogy találkoztak. Később mondta a párom hogy milyen rendes volt a tesom, jó benyomást tett, meghívta hamburgerezni, stb

Aztán egy nap el kellett vinnem a kutyát az állatorvozhoz és miután megjöttem akkor mondtam a tesómnak hogy akkor fizessük az állatorvost is felesbe mint ahogy a tápot meg ilyeneket szoktuk. Errő ő mondja hogy multkor X hete elvitte a barátnőmet mekizni, úgyhogy a számla feléből vonjam le a meki árát, ami marad azt fizeti csak.

Mondom neki azt nem tudtam hogy így számon tartod és később bevasalod rajtam, azt godoltuk jófejségből hívtad meg, még jóhogy a benzint nem számoltad fel. Erre nem mondott semmit, anyám azt mondja majd inkább ő kipótolja a pénzt az állatorvosra.

Elmeséltem a történteket a páromnak és nagyot csalódott benne, nem gondolta volna róla.

Szerintetek mi reagáljuk túl vagy korrekt a tesóm?

ma 03:59
 1/9 anonim ***** válasza:
21%

Gondolom a párod se sietett fizetni a részét, hanem ráugrott az ingyen zabára.

A tesód meg volt olyan jófej, hogy kifizette, de gondolom megvan a véleménye az esetről (joggal).

ma 04:17
 2/9 anonim ***** válasza:
93%
#1, ha téged meghívnak (meghívnak!!) kajálni, akkor azt kifizeted? A meghívásnak az a lényege, hogy a meghívő állja a számlát. (És legközelebb ő hívja meg a másikat)
ma 05:11
 3/9 anonim ***** válasza:
92%

A párodnak felesleges volt elmesélni, miért kell ellenségeskedésre fordítani egy kezdődő jó viszonyt?

Ti lerendeztétek anyuddal hárman, kész.

(Egyébként ennek az udvariassági része úgy működik, hogy a meghívott - párod - jelzi, hogy várj, odaadom a részem, és erre a másik fél egyértelműsíteni tudja, hogy hagyd csak, meghívtalak, vagy elfogadja. Ha ez megtörtént, akkor valóban nem szép dolog utólag felemlegetni, ha azonban nem, mert alapnak vette a párod az ingyenbulit, akkor viszont ő a hunyó.)

ma 05:13
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudjuk, hogy hogyan történt a meghívás.

Gyere, "meghívlak egy hamburgerre" vagy "menjünk el bekapni egy hambit"

ma 05:19
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A harmadik minden egyes szavával egyet értek
ma 06:48
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én megértem a tesót is, kedves volt a barátnőddel, és egy hasonló gesztust várt cserébe. Barátnődnek valóban gáz, hogy elmondtad, tök felesleges volt.
ma 06:50
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

"Mondom neki azt nem tudtam hogy így számon tartod és később bevasalod rajtam,"

... mondtad ezt neki rögtön azután hogy TE pénzt kértél tőle. Az igen.

ma 06:55
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

#7, nekem úgy tűnik, hogy a kutya közös. Etetésügyileg biztosan. Ergo az állatorvos is. Ez a "vonjuk le a közös költségből a barátnőd hamburgerének az árát belőle" nem okés.

Nem a kérdező hívta meg a későbbi jó kapcsolat reményében hambizni a barátnőt, hanem a tesó.

ma 07:20
 9/9 anonim ***** válasza:
87%
Tesód egy igazi fillérb...szó
ma 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!