Mennyi segítséget várhat el tőlem jogosan egy testvér akinek kisbabàja születik? Ti hol húznatok meg a határt?
Szerintem ezt nem napban vagy órában merjük, annyit amennyit meg szívesen töltesz vele.
Mi pl. Rengeteg vigyáztunk Tesóm gyerekére de nem kényszerből, hanem mivel szeretjük nagyon, mi mondtuk, hogy ne fogadjon bébiszittert, Sőt ha nem kellett rá kimondottan vigyázni is többször elhoztuk programokra, de ha más típusú munkám lenne vagy nem találnám a közös hangot a gyerekkel, minimalizálnám ezeket az alkalmakat annyira, amennyi meg nekem se teher. Nyilván van olyan S.O.S. helyzet, ne adj isten betegség, baleset, hogy most hirtelen valakinél ott kell hagyni a gyereket, ilyen esetekben akkor is jöhetne ha az éppen nem a legideálisabb az idopont, de ugye ez pedig nem minden heten fordul elő de meg talán nem is minden hónapban (melyik családban mi az S.O.S. Helyzet).
Összeségében én addig nem aggódnék,amíg nem születik meg, akkor fogod úgyis reálisan meglátni. Hogy mennyire vagy vele szívesen, mi az az időintervallum, amíg meg nem tehet, hogy ott van, meg nem fárasztó. Egyszerűen ha az csak nemet kell mondani, illetve le korlátozni hogy pl. 3ig szívesen vigyázok rá de sajnos utána dolgom van, úgy kalkuláld az edzésedet legyszives.
Még meg sem született????? És már ezen kattogsz??? Még sem sem kértek semmire???
Nyilván nem kötelességed mindig vigyázni. Úgy alakítsd majd, ahogy itt leírtad, hogy néha pár óra nem gond, nem nem minden szabadidődben és nem fél, egész napokat. Ezt normálisan meg lehet beszélni. Nem kell már előre ilyen rosszindulatúan hozzáállni.
25-ös ebben a mondatában szerepel az, hogy ő majd napi szinten igényt tart a segítségre? Szerintem nem... A kérdező előre felhergelte magát, nem is történt még semmi, a válaszolok többsége meg adja alá a lovat.
Nem elvárható, hogy mindig haptákban álljon, de akkor agyaljon ezen, amikor a tesója már a harmadik alkalommal kéri meg 2 napon belül, hogy menjen át. Addig amíg ez nem következik be, nem értem mire jó ezen szorongani...
Azért agyal ezen, mert már célozgatott erre a kedves tesó, no meg mert ismeri gyerekkora óta. ;-)
"Mert volt már szó erről hogy elvárja...."
"...ahogy őt ismerem, hogy mennyire szeret ide oda menni, így inkább minden hétvégén fél napokról van szó..."
Ezeket a kérdező írta le a nyitókérdésben. Igaz, kicsit hosszú a kifejtés, de mielőtt lebaltáznátok, olvassátok már el figyelmesen, mit írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!