Mit lehet kezdeni egy olyan testvérel aki nagyon buta fel sem fogja mekkora bajban van és nem fogad el senkitöl segitséget?
Kedves Kérdező!
Örülök, h édesanyád ilyen erős személyiség, akit még nem temetett maga alá ez az érzelmileg megterelő helyzet. És örülök, h neked is van önuralmad, és nem verted meg a tesódat (bár megjegyzem, mindent megtett érte...). Maradjon is így!
Miért nem hagyjátok, hogy tesód megegye, amit főzött? Hadd legyen a vasúti büntiből letöltendő! Ha te és a család nem tudtok hatni tesódra, majd megteszik az állami intézmények. Tudod, nem szerencsés a pofon és a gazdája közé állni. Neki határozott nyeresége van az ingyenélésből, a kihasználásotokból, a lustaságból, ill. abból, úgy tesz, mintha nem értené meg az általa okozott problémát etc. Ezt az ingyenélést, meg h nem kell dolgozni, ezt kimaxolhatja a sitten. Megdolgozott érte.
Igaza van! Aki dolgozik az másnak a csicskása!
A munkaadó meg folyamatosan zsarolja a dolgozókat és ha visszaszól akkor meg kirugással fenyegeti,mert ő megteheti hogy kirúgja az embereket hissz van pénze.
négyes válaszoló vagyok
Javaslom, az ötös hozzászóló és a kérdező testvére költözzenek össze egy kommunába, tanára stb. A privátja alapján az ötös hozzászóló és a kérdező tesója együtt majdnem kitesznek egy félcédulást, ha megerőltetik magukat.
5-ös: Ez eddig szép és jó, ha ilyen elveid vannak. Csak akkor erre nem az a megoldás, hogy TE HASZNÁLSZ ki másokat és a szülökön élösködsz!
Menj el az utcára lakni és kukázd a kajádat, de ne anyádnak kelljen eltartani és helyetted IS dolgoznia - mert azt remélem, nem gondolod, hogy neki jobb munkába járni, mint neked lenne.
Szerintem nagyon szánalmas alak az, aki ugyan megmagyarázza magának meg másoknak, hogy az ö méltóságát sérti, ha munkába áll és a fönök parancsol neki, de ugyanakkor ezt elvárja egy idös embertöl és a vérét szívja....
négyes vagyok
Gyanítottam, hogy el fogunk jutni ide, kedves Kérdező. A családtagjaid nevelését (bocsáss meg, sz*rul hangzik elsőre, ezt nem negatív értelemben mondom, hanem az ő érdekében!) édesanyádon kell kezdeni. Ha nem akarja megérteni, hogy a 21 éves fiából hiányzik a józan belátás, hogy önmagának ártó viselkedésformákat követ, hogy életvitele nem egészséges felnőttség jeleit mutatja stb, akkor vele kell kezdeni a sort. Meg kell erősíteni őt, rá kell venni a következetességre és önfegyelemre (ne adjon pénzt a 21 éves tesódnak a ti hátatok mögött stb). Ha a mindennapi rögvalóság és a tesód csatájában édesanyád az utóbbi mellé áll, akkor evvel a magatartással a 21 éves gyerekével tol ki hosszú távon.
Van ötleted, kedves Kérdező, hogyan lehetne édesanyádra pozitívan hatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!