Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit lehet kezdeni egy olyan...

Mit lehet kezdeni egy olyan testvérel aki nagyon buta fel sem fogja mekkora bajban van és nem fogad el senkitöl segitséget?

Figyelt kérdés
A 21 éves fiú testvéremröl van szó. Kezdjük ott nem hajlandó dolgozni megmondta ö soha nem is fog, gyàrban meg föleg nem. El kell tartani itt élösködik. Ha valamiért szólunk neki kiabàl meg tàmad olyan mint egy fogyatékos. De a legrosszabb megbüntették a vonaton van kb 15 ezer ft tartozàsa amit egyszerüen nem akar befizetni. Mondtuk neki adunk pénzt de akkor se fizeti be neki nem kell màs pénze ilyeneket mond(mégis itt élösködik). Nem hiszi el hogy ebböl nagy baj lesz 8 ezer forintra büntették és bö 1 hónap alatt kamatozott kb 15 ezer forintra. Ha tovàbb kamatozik és leszarja ebböl rendörségi ügy lesz és le fogjàk csukni, le kell ülnie. Vagy elöbb lehet elküldik közmunkàra de azt úgyse fogja csinàlni nem fogja ledolgozni szóval tényleg le fogjàk csukni. Anyàm is hiàba mondja neki egyszerüen nem érti meg. Szerintem màs ember màr kidobta volna innen de anyam nem fogja ö nem tudja ezt megtenni hiàba bolond a gyereke meg lusta is. Annyira bolond azt mondjuk neki pl mi lenne ha keresne munkahelyet erre tàmad hogy ö most is dolgozik egész nap(blogot ir, videokat tesz fel netre) ez neki munka persze egy forint sincs belole. Ö is tudja szerintem hogy ez hülyeség hogy ezt munkànak meri nevezni hisz pénz sincs belöle, csak nem akarja elismerni hogy nem akar dolgozni. A lényeg te mit csinàlnàl egy ilyennel?? A többi testverem am normàlisabb ezerszer csak ö ilyen defektes visszaütött apàm csalàdjàra valószinüleg. Szoval egy ilyennel mit lehetne csinalni?? Mert megverni se akarom mert az se megoldàs abból még nagyobb bajok is lehetnének pl sulyosan megserul. Meg én nem akarok rosszindulatu lenni vele szemben meg bantalmazni se akarom de ez igy nem mehet tovabb hogy ennyire sötét és hülye legyen. Apank az nem itt lakik de ha itt lskna se erdekelne ez a dolog. Szoval mit csinalsz egy ilyennel felnott ember de eskuszom egy 12 éves szintjén van. Màr arra is gondoltam orvossal kellenne megnézetni de azt se lehet akarata ellenére. Köszönöm.

2019. jan. 18. 16:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
91%

négyes, hatos és kilences vagyok

Fogalmazzunk úgy, hogy most még nincs ötleted, hogyan lehetne jobb belátásra bírni őt! Sztem a család többi tagja és te üljetek össze, beszéljétek át a dolgokat. Ti szeretitek és ti ismeritek legjobban őt. Mindig van vmi megoldás, ha nem is azonnali.

2019. jan. 18. 17:57
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a vàlaszaid utolsó.
2019. jan. 18. 18:31
 13/18 anonim ***** válasza:
95%
Nem kell pénzelni, hidd el, azonnal életképessé válna, ha elzárnátok a pénzcsapot. Lehet azzal kezdrni, hogy nem befizetni helyette a csekket. Hadd kamatozzon. Közmunkán vagy börtönben, majd észhez tér. Ott lesz ideje gondolkodni.
2019. jan. 18. 18:46
 14/18 anonim ***** válasza:
94%

5-os annyi eszed van amennyi latszik, gondolom te egy percet sem dolgoztal es a pi©$ad ala lett tolva egy vallalkozas ahol te vagy a gore. Majd fogsz te meg "csicskaskodni".

Kerdezo en anyad helyeben nem penzelnem az biztos hanem elzavarnam, tsrtja a mondas hogy aki nem dolgozik ne is egyek. Oke a gyermeke de attol meg felnott ember es ideje elmenni dolgozni mert mi van ha netalan tortenik valami edesanyadekkal? (Ne adja az isten) de a bajt nem lehet kiszamitani, kire fog tamaszkodni es kinek a penzen fog eloskodni? Amugy sajnos kerdezo en is jartam ugy hogy megbuntettek meg pulya koromban, nem mondtam el a szuleimnek es nehany honap alatt felgyulemlett 30.000 ft de azt sem fizettem be es nem lett kovetkezmenye mert egy feljelentes sok mindennel jar es sok papirmunka ugyhogy nem kuldtek papirt tobbet. De remelem a batyadnak kiszabnak valami jo kis buntetest es talan belatja. Hatha. Igazabol az kellene hogy ha az utcara nem is de kivenni neki egy apro lyukat valami garzont es elzavarni oda, adni neki egy kezdo osszeget ami kb egy honapig eleg, keres munkat es a tobbi honapban mar kenytelen lnne ellatni magat vagy ehenhal. En elzavarnam az tuti .

2019. jan. 18. 19:08
 15/18 anonim válasza:
0%

"megmutattom neki ezt a kérdést itt es a válaszokat."

5-ös válaszolóval fog egyetérteni..

Egyébként igaza van,ki akar már olyan helyen dolgozni ahol alsóbbrendü érzés tölti el mindennap.

2019. jan. 18. 19:10
 16/18 anonim ***** válasza:
Tesod javithatatlan ,sajna.
2019. jan. 18. 19:47
 17/18 anonim ***** válasza:
Néhány hónapig ne fizessetek elő otthonra netet. Hátha ez is elég ahhoz, hogy felébredjen az álomvilágból.
2019. jan. 20. 08:38
 18/18 anonim ***** válasza:

"5-ös válaszolóval fog egyetérteni..

Egyébként igaza van,ki akar már olyan helyen dolgozni ahol alsóbbrendü érzés tölti el mindennap."

NEVETSÉGES hogy a saját válaszodra írod hogy igaza van XD vagy inkább szánalmas.

2019. jan. 20. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!