Ami az enyém az közös,ami az övé az csak az övé?
Még baba voltam amikor a szüleim szétmentek. Anyukámnak idővel lett új párja és 3 éves voltam amikor megszületett a hugom.
Apám tartotta velem a kapcsolatot,jött értem,fizetett is anyámnak,ajándékot is kaptam.
De érezhető hogy a hugomnak az apja is jelen van a családban míg nekem nem.
Akármit kaptam apámtól azt nekem meg kellett osztani a hugommal is. De fordítva már nem így van. Legyen szó ruhárol pénzröl játékról. Ami az enyém az a hugomé is,testvérek vagyunk címszóval.
Ha engem a láthatás alatt apám elvitt fagyizni,másnap ha a családdal mentünk én nem kaptam vagy csak max 1 gombóccal mert tegnap is fagyiztam. De ha amig én apámmal és az apai nagyszüleimmel voltam ők moziba kirándulni voltak vagy bárhol,vissza már nem müködött. Ha kérdeztem h én is elmehetek a moziba arra a filmre amire ők előző nap a válasz az volt h biztos elöző nap apámmal jól szórakoztam.
8.os ballagásomra kaptam egy arany nyakláncot és pénzt. A nyakláncot a hugom többször viseli mint én-kérdés nélkül veszi el-,a pénzből meg nekem kellett megvennem a jövő évi tanszereket meg amik kellenek a suliba. Míg tesómnak a szüleim fizetik ezeket.
Tesóm a 8.os ballagására kapott anyáméktól a nyakláncomhoz passzoló arany fülbevalót. Én annak idején csak 1 otthoni ebédet kaptam volt torta is mondjuk,mondván majd apámék rendeznek nekem bulit. A szalagavatómra szerettem volna elkérni a fülbevalót de anyámék és a hugom is fel volt háborodva h de hát az az övé,ő kapta én mit kéregetem el!
Az ilyen dolgok kisérték végig szinte az egész életemet.
Most felnőttként sem változott a helyzet. Csak nagyobb értékeket kell megosztanom tesómmal.
Pl még otthon laktam de már dolgoztam a fizetésem felét elkérték mondván nincs ám ingyen az étel szálljak be a kötségekbe. A másik felét a hugommal kellett megosztani mert szegény ő nem tud dolgozni mint én.
Apámtól kaptam egy használt autót,azt is a hugom többet használja mint én. Én csak fizetem a fenntartásait mondván az én autóm de közbe busszal járok dolgozni mert folyton a hugomnál van az autó. De hiába szólok érte! A jogsit is én ajándék pénzből-már ami a tesommal valo osztozkodás után maradt-és apám támogatásával tettem le,tesómnak az egészet anyámék fizették.
Mikor elköltöztem és vittem magammal az autót a hugom kapott anyáméktól egy újat,de én voltam a világ legszemetebb embere kb hogy elveszem a hugomtól a kocsit mikor én nem is használom. Persze mert folyton nála volt.
Sokáig albérletben laktam, apám és a nagyszüleim felajánlották h legyen az ő házuk a fedezet ahoz hogy lakást tudjak venni. Így hitel plussz némi önerő meg a nagyszülői ház megterhelve sikerült vennem lakást.
Közben cégen belül kaptam egy lehetőséget hogy kimenjek a svájci telephelyre.
A lakásba anyámék konkrétan a hugomat és a párját beköltöztették.
Én megtaláltam itt a számitásaim nem tervezek haza menni. Jó munkám van és itt ismerkedtem meg a a leendő férjemmel is.
A lakást el akarom adni mondtam is hugomnak hogy felvettem egy ingatlan iroďaval a kapcsolatot. Tehát készüljön arra h költöznie kell.
Anyámék ki is találták h a lakás ára jó lesz önerőnek tesómeknak és mivel jön a baba tudnak venni 1 szép családi házat,max fedezet lesz az ő házuk is.
Kérdeztem hogyha oda adom a lakás árát akkor mennyi lenne így a tulajdonrészem az új házból. Hát semennyi. Mit gondolok az ő házuk a fedezet én nem is élek itthon minek nekem tulajdonrész.
Elegem van az egész helyzetből. Hugom használja évek óta tulajdonképpen apám lakását mert az ő segítsége nélkül nem lenne,és most még az árát is neki kéne adnom?
Legszivesebben haza mennék csak a munkahelyem nem enged el annyi szabira míg az otthoni helyzetet rendezem. Valószínű hogy nem 1-2 hét alatt tudnám kirakni tesómat és eladni az ingatlant.
Mit tegyek? Mindig de mindig beletörödtem hogy osztoznom kell,de elég volt!
Bocsánat ha hosszú lett de évek óta nyomja ez a dolog a lelkemet jól esett ki irni.
Onnantol, hogy az Anyja "uj" csaladot alapitott, a Kerdezo mar szamitott. Valoszinuleg nem birja a Kerdezo Apjat, igy eltokelte,hogy mindent megad a kisebbik lanyanak ugy, hogy neki es az uj ferjenek egy fillerbe sem fog kerulni, hiszen erre ott a Kerdezo Apja!
Sajnos a Kerdezobe beleneveltek (amitol a mai napig nem nagyon tud szabadulni), hogy a huga az univerzum kozpontja es hatalmas bun nem megosztani vele mindent! Ez akkor lenne ertheto, ha a hugica is nagylelkuen osztozkodott volna!
Szamomra az Anya a legundoritobb az egeszben! Ugy beolvasnek neki,hogy beleszedul es tobbet a budos eletbe nem keresnem! A hugomat szinten nem! Hogy miert? Mert nem akarnek olyan emberekkel kapcsolatot apolni, akiknek csak a penzem es dolgaim kellenek!
Kikoltoztetnem oket es onnantol kezdve tobbe nem hallananak felolem! Ez talan az eddig legigazsagtalanabb tortenet, amit valaha olvastam a GYIK-en!
Sziasztok! Kiköltöztek a lakásból. Apu tartja az ingatlan irodával a kapcsolatot.
A "nekünk tulajdonjog jár a lakásból" lecsengett. Most hizelegnek célozgatnak hogy "de jó lenne ha tudnék adni majd nekik önerőre". Nem követelik csak célozgatnak rá
ELEGET ADTAL! Sot...
Ne is tudasd veluk, ha a lakas elkelt! Nem tartozik rajuk! Eld vegre az eleted es innentol kezdve ami a tied az a tied!
Apu azt mondta h én mint tulajdonos meg engedtem neki és a kocsmai haverjainak hogy beköltözzön 😀 az övé az érdem h végül kiköltöztek.
Meg ő beszélt anyámmal és nevelő apámmal is hogy milyen tulajdonjogot akarnak kérni amiért fizették a rezsit és a hitelt. A hitel kevesebb volt mintha albérletet fizettek volna. Én kitudtam volna adni ugyis a lakást hogy még nyerek is rajta. Azt is mondta nekik hogy menjenek nyugodtan perre neki hangfelvétele van arról hogy annak idején megbeszéltük milyen feltételekkel lakhatnak ott. Igaziból nincs semmilyen felvétel csak blöffölt. De bejött mert hirtelen eszükbe jutott mi is volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!