Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ami az enyém az közös,ami az...

Ami az enyém az közös,ami az övé az csak az övé?

Figyelt kérdés

Még baba voltam amikor a szüleim szétmentek. Anyukámnak idővel lett új párja és 3 éves voltam amikor megszületett a hugom.

Apám tartotta velem a kapcsolatot,jött értem,fizetett is anyámnak,ajándékot is kaptam.

De érezhető hogy a hugomnak az apja is jelen van a családban míg nekem nem.

Akármit kaptam apámtól azt nekem meg kellett osztani a hugommal is. De fordítva már nem így van. Legyen szó ruhárol pénzröl játékról. Ami az enyém az a hugomé is,testvérek vagyunk címszóval.

Ha engem a láthatás alatt apám elvitt fagyizni,másnap ha a családdal mentünk én nem kaptam vagy csak max 1 gombóccal mert tegnap is fagyiztam. De ha amig én apámmal és az apai nagyszüleimmel voltam ők moziba kirándulni voltak vagy bárhol,vissza már nem müködött. Ha kérdeztem h én is elmehetek a moziba arra a filmre amire ők előző nap a válasz az volt h biztos elöző nap apámmal jól szórakoztam.

8.os ballagásomra kaptam egy arany nyakláncot és pénzt. A nyakláncot a hugom többször viseli mint én-kérdés nélkül veszi el-,a pénzből meg nekem kellett megvennem a jövő évi tanszereket meg amik kellenek a suliba. Míg tesómnak a szüleim fizetik ezeket.

Tesóm a 8.os ballagására kapott anyáméktól a nyakláncomhoz passzoló arany fülbevalót. Én annak idején csak 1 otthoni ebédet kaptam volt torta is mondjuk,mondván majd apámék rendeznek nekem bulit. A szalagavatómra szerettem volna elkérni a fülbevalót de anyámék és a hugom is fel volt háborodva h de hát az az övé,ő kapta én mit kéregetem el!

Az ilyen dolgok kisérték végig szinte az egész életemet.

Most felnőttként sem változott a helyzet. Csak nagyobb értékeket kell megosztanom tesómmal.

Pl még otthon laktam de már dolgoztam a fizetésem felét elkérték mondván nincs ám ingyen az étel szálljak be a kötségekbe. A másik felét a hugommal kellett megosztani mert szegény ő nem tud dolgozni mint én.

Apámtól kaptam egy használt autót,azt is a hugom többet használja mint én. Én csak fizetem a fenntartásait mondván az én autóm de közbe busszal járok dolgozni mert folyton a hugomnál van az autó. De hiába szólok érte! A jogsit is én ajándék pénzből-már ami a tesommal valo osztozkodás után maradt-és apám támogatásával tettem le,tesómnak az egészet anyámék fizették.

Mikor elköltöztem és vittem magammal az autót a hugom kapott anyáméktól egy újat,de én voltam a világ legszemetebb embere kb hogy elveszem a hugomtól a kocsit mikor én nem is használom. Persze mert folyton nála volt.

Sokáig albérletben laktam, apám és a nagyszüleim felajánlották h legyen az ő házuk a fedezet ahoz hogy lakást tudjak venni. Így hitel plussz némi önerő meg a nagyszülői ház megterhelve sikerült vennem lakást.

Közben cégen belül kaptam egy lehetőséget hogy kimenjek a svájci telephelyre.

A lakásba anyámék konkrétan a hugomat és a párját beköltöztették.

Én megtaláltam itt a számitásaim nem tervezek haza menni. Jó munkám van és itt ismerkedtem meg a a leendő férjemmel is.

A lakást el akarom adni mondtam is hugomnak hogy felvettem egy ingatlan iroďaval a kapcsolatot. Tehát készüljön arra h költöznie kell.

Anyámék ki is találták h a lakás ára jó lesz önerőnek tesómeknak és mivel jön a baba tudnak venni 1 szép családi házat,max fedezet lesz az ő házuk is.

Kérdeztem hogyha oda adom a lakás árát akkor mennyi lenne így a tulajdonrészem az új házból. Hát semennyi. Mit gondolok az ő házuk a fedezet én nem is élek itthon minek nekem tulajdonrész.

Elegem van az egész helyzetből. Hugom használja évek óta tulajdonképpen apám lakását mert az ő segítsége nélkül nem lenne,és most még az árát is neki kéne adnom?

Legszivesebben haza mennék csak a munkahelyem nem enged el annyi szabira míg az otthoni helyzetet rendezem. Valószínű hogy nem 1-2 hét alatt tudnám kirakni tesómat és eladni az ingatlant.

Mit tegyek? Mindig de mindig beletörödtem hogy osztoznom kell,de elég volt!

Bocsánat ha hosszú lett de évek óta nyomja ez a dolog a lelkemet jól esett ki irni.

2020. aug. 9. 09:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonymousreview60 ***** válasza:
93%

"Mit tegyek?"

0. A nyakláncodat VEDD VISSZA!

1. Mit, mit? Mégis mit? A legelső értelmes árat adó vevőnek eladod a lakást tekintet nélkül arra, hogy a féltestvéred mikor tud(na) kiköltözni.

2. A pénz nyilván a te svájci(!) számládra megy, és egy fillért sem adsz a testvérednek. Akkor sem, ha kölcsönt kérnek közjegyzőnél aláírt papírra (ez esetben balek maradsz). Miért? Mert eddig "ellopott" tőled mindent - és úgy tűnik, szülni is hamarabb fog -, de ez a pénz a tied, azt KELL vele tenned, ami NEKED a legnagyobb örömet okozza. Ha elvered az árát 10 Maldív szigeteki nyaralásra, akkor azt, ha befekteted, akkor azt,

3. Ezt a kérdést megmutatod nekik.

4. A középső ujjadat feltartod, és távozol.

5. Igényed szerinti No-Contact/Low-Contact.

"Mindig de mindig beletörödtem hogy osztoznom kell,de elég volt!" Azért, mert eddig balek voltál kérdező. De ez - az inkompetens és unempatikus #7-tel szemben - nem a te hibád. Nekem az édesöcsémmel volt ehhez távolról hasonló, osztozkodásban gyökerező, de nem ekkora kaliberű, problémám, így megértelek.

Elveszítetted apádat, aki a kapcsolattartás ellenére is nem tudott annyira jelen lenni az életedben, mint amennyire szeretted volna, hovatovább amennyire egy édes/mostoha apára szükséged lett volna. Apádtól csak annyit kaptál, mint amennyi jár, de a banyának (nézd el nekem, muterodra így fogok hivatkozni) kötelessége lett volna a gyerekeit fele-fele alapon kezelni. Ő azonban nem akarta, hogy látszólag többet kapjon az előző házasságából származó lánya. Ez f@ßság, mert te ugyanannyit kaptál volna anyádtól mint a húgod, és mindketten még az apáitoktól, de ez a banya fejében nem állt össze. Ezt fokozatosan érzékeltette, amikor téged SZISZTEMATIKUSAN KIZÁRT az új családodból (fagylalt, mozi).

A banyának nagyon fontos volt az új f@ß, emiatt a közös babucit nem érhette semmilyen - látszólagos vagy valós - hátrány a másik, velük lakó lánygyerekhez képest. Emiatt VÁRTA EL Ő, hogy mindenedet megoszd a húgoddal. És, hogy anyád maradék szeretetét/gyengédségét el ne veszítsd, FELADTAD A SAJÁT HATÁRAIDAT, a jogos érdekeid védelmét. A húgod ezt tudatosan vagy tudattalanul felismerte, és rájött, hogy csak egy határ van, amit veled szemben nem léphet át: a csillagos ég!

Ezt felismerve, neked most KÖTELESSÉGED MAGADDAL SZEMBEN, hogy a jelen helyzetet úgy alakítsd, hogy abból a legnagyobb anyagi haszonnal jöhess ki, és eközben egy fikarcnyit se engedj az érzelmi zsarolásnak.

#7 hülyeséget ír. Nem vagy balek, most még csak áldozat vagy. balek akkor leszel, ha az anyagi és érzelmi kihasználásodnak ezután bármekkora teret adsz.

Erősen ajánlott megfontolnod a dolog lezárására egy rövidebb pszichoterápiás találkozót, hogy letisztázd magadban, most semmi rosszat nem követsz el a banya és családja ellen. Egyébként, ha egy kicsit túl is szaladsz most a keménykedésben haragodban, az is megérthető, mert jogosan érné őket retorzió, ezt ne feledd!

2020. aug. 9. 10:46
 12/75 anonymousreview60 ***** válasza:
49%

#7 és #10 könnyen pofáztok, csak azt nem értem - de értem - miért nem értitek a mozgatórugókat. Nem mindenki születik harcos amazonnak, hanem vannak simulékonyabb természetek, akikből néha még a szükséges önzésből sincs meg annyi mint kellene. Ha egy ilyen gyereket szisztematikusan önmaga határainak feladására kényszerítenek, akkor honnan kellene nekik megtanulni, hogy amit velük tesznek, az nem jogos, heee?!

Jó, tudom, nektek kiegyensúlyozott volt a családi élet, vagy keménytökű, f@ß@ csávónak születtetek, akik a saját, önbizalommal fűtött világán nem lát túl.

2020. aug. 9. 10:50
 13/75 anonim ***** válasza:
100%
12-es, én kicsit úgy érzem, hogy a kommenteidben te magad is benne vagy, valószínűleg érintett lehetsz hasonló kérdésben. Elhiszem, hogy fájdalmas az igazsággal szembenéznie a kérdezőnek, de szükséges, mert saját maga helyezkedett az áldozat szerepbe, a családtagok már csak kihasználták ezt a helyzetet. Ez ellen védekezni nem önbizalom kérdése, és a kérdezőnek ott volt az édesapja is. Senkinek sem tökéletes az élete, és mindenki családjában vannak problémák, felnőttként pedig a saját felelősségünk megszabni a határokat, nem lehet mindig ujjal mutogatni az anyánkra, tesónkra meg ki tudja még kire.
2020. aug. 9. 10:56
 14/75 anonim ***** válasza:
69%
12-es, én speciel egy 50kg-s nő vagyok, mégis a sarkamra tudtam állni a bátyám terék, aki elég nagy zsidó, ha a pénzről van szó
2020. aug. 9. 11:00
 15/75 anonim ***** válasza:
95%

Te kedves kérdező... Az / egy lakás árát nekem is adhatnád ígérem jobban jársz vele, mintha a családodra herdálod.

Megbízol egy ingatlanos céget teljes eljárási felhatalmazással, intézzenek ők mindent, a pénzt utalják a számládra, történet vége.

Én a telefont nem venném fel a családodnak ilyen körülmények között.

2020. aug. 9. 11:06
 16/75 A kérdező kommentje:

Kisgyerek koromtól fogva úgy neveltek hogy úgy tünt az a természetes ha mindent megosztok a tesómmal. Ha hangot adtam a nem tetszésemnek mivel fordítva ez nincs így akkor is megmagyarázták hogy ez így jó.

A nyakláncot természetesen vittem magammal mikor elköltöztem. Volt is belőle vita,mivel anyámék vmiért úgy emlékeztek h az mindig is a hugomé volt. Én milyen jogon viszem el az ő cuccát. Pár ruhámmal és könyvvel ugyanez volt mondjuk.

A válaszokat olvasva felspanoltam magam és felhivtam apámat hogy legyen ő az aki az ingatlan irodával egyeztet meg minden és eladja a lakást. Korábban az iroda azt írta el tudom adni úgy is ha én nem megyek haza csak kell egy meghatalmazott aki eljár a nevemben.

2020. aug. 9. 11:09
 17/75 anonim ***** válasza:
86%

Öszintén szólva elég buta vagy, ha eddig is haygtad magad ennyie kihasználni.

Eddig sem kellett volna azokat, amiket apád adott bárkivel is megosztani, de föleg felnött emberként nem kellene ebbe belemeni.

Legkésöbb akkor, amikor megvetted a lakást, ki kellett volna lépni ebböl a rendszerböl.

Amit nem értek, hogy tudta bárki is beköltöztetni a húgodat a lakásodba az engedélyed nélkül?

De ha eddig ingyen használta a lakást, akkor örülhet, hogy nem kértél töle bérleti díjat.

MOST mindenesetre add el a lakást, a pénz a tiéd, ehhez senkinek semmi köze, sem anyádéknak, sem a húgodnak.

Hivatalosan felszólitod a húgodat, hogy egy hónapja van kiköltözni, ha nem megy, ki lehet lakoltatni.

Eddig kihasználtak, tovább nem hagyd magad. Ha megsértödnek, az nem a te problémád.

2020. aug. 9. 11:10
 18/75 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj arra, ha vevő megy, apukád is menjen, mert nem biztos, hogy húgodék beengednék őket. Sok sikert.
2020. aug. 9. 11:14
 19/75 anonymousreview60 ***** válasza:
58%

"én kicsit úgy érzem" Jól érzed, szerintem eléggé nyilvánosan kiírtam.

"Elhiszem, hogy fájdalmas az igazsággal szembenéznie a kérdezőnek, de szükséges" Az, és szükséges.

"mert saját maga helyezkedett az áldozat szerepbe" Húbammeg, de okos vaaaagy! És mégis, mi a f... kellett volna tennie? Lett volna kevésbé kezes, hogy az anyja még kevésbé kedvelje? Te ezt komolyan gondolod, hogy ez majd egy kisgyerek fejében így felvetül?

"a családtagok már csak kihasználták ezt a helyzetet." Bingó!

"Ez ellen védekezni nem önbizalom kérdése" Pont hogy de! Hogy megtanítják a gyereknek, neki mit szabad, és mit nem szabad másoknak, és mit nem szabad, hogy ő megengedjen másoknak, és ha arra mások azt mondják, hogy neki azt hagyni a kell, aő akkor sem hagyja! De ezt az anyja nem nevelte bele.

"és a kérdezőnek ott volt az édesapja is." Nem volt. Nem vele lakott, nem tudunk közös felügyeletről, így az apja csak annyira látott rá, amennyire a láthatások és szünetek engedték. Akkor meg a gyerek el volt foglalva, örült, hogy megszabadult az "otthoni(?!)" mérgező légkörből.

"Senkinek sem tökéletes az élete, és mindenki családjában vannak problémák" Nem igaz, ez egy önáltató baromság. Rengeteg, gyakorlatilag, zökkenőmentes család van szúnyogcsípésnyi problémákkal, míg máshol tele van a gyerek kígyómarással.

"felnőttként pedig a saját felelősségünk megszabni a határokat" Igen, de fogjátok már fel, hogy a felnőttség egy pszichikai éretségi állapot, nem életkor, a kérdező esetében nem beszélhetünk felnőttről, hiszen az egyik legalapvetőbb dolgot, a saját határainak megvédését nem tanulta még meg.

2020. aug. 9. 11:14
 20/75 anonim ***** válasza:
92%

Ló****szt! Nem kap semmit a kis hugyos, menjen amerre akar. Ez a te lakásod, a te pénzed, a te apád és nagyszüleid segítettek, nem a szüleid, semmi beleszólásuk!

Megkapod a pénzt, hugica megy amerre lát, te meg élsz boldogan. Mi vagy te, fejős tehén, akit ki lehet szipolyozni bármi van???

Istenem, ez a klasszik' helyzet, hogy anyu elvált, boldog új kapcsolat, új gyerek, a rózsaszín köd miatt a másik gyereket meg sem látjuk... Undorító.

Élj boldogan Svájcban a vőlegényeddel! Sok boldogságot nektek!

2020. aug. 9. 11:18
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!