Ami az enyém az közös,ami az övé az csak az övé?
Még baba voltam amikor a szüleim szétmentek. Anyukámnak idővel lett új párja és 3 éves voltam amikor megszületett a hugom.
Apám tartotta velem a kapcsolatot,jött értem,fizetett is anyámnak,ajándékot is kaptam.
De érezhető hogy a hugomnak az apja is jelen van a családban míg nekem nem.
Akármit kaptam apámtól azt nekem meg kellett osztani a hugommal is. De fordítva már nem így van. Legyen szó ruhárol pénzröl játékról. Ami az enyém az a hugomé is,testvérek vagyunk címszóval.
Ha engem a láthatás alatt apám elvitt fagyizni,másnap ha a családdal mentünk én nem kaptam vagy csak max 1 gombóccal mert tegnap is fagyiztam. De ha amig én apámmal és az apai nagyszüleimmel voltam ők moziba kirándulni voltak vagy bárhol,vissza már nem müködött. Ha kérdeztem h én is elmehetek a moziba arra a filmre amire ők előző nap a válasz az volt h biztos elöző nap apámmal jól szórakoztam.
8.os ballagásomra kaptam egy arany nyakláncot és pénzt. A nyakláncot a hugom többször viseli mint én-kérdés nélkül veszi el-,a pénzből meg nekem kellett megvennem a jövő évi tanszereket meg amik kellenek a suliba. Míg tesómnak a szüleim fizetik ezeket.
Tesóm a 8.os ballagására kapott anyáméktól a nyakláncomhoz passzoló arany fülbevalót. Én annak idején csak 1 otthoni ebédet kaptam volt torta is mondjuk,mondván majd apámék rendeznek nekem bulit. A szalagavatómra szerettem volna elkérni a fülbevalót de anyámék és a hugom is fel volt háborodva h de hát az az övé,ő kapta én mit kéregetem el!
Az ilyen dolgok kisérték végig szinte az egész életemet.
Most felnőttként sem változott a helyzet. Csak nagyobb értékeket kell megosztanom tesómmal.
Pl még otthon laktam de már dolgoztam a fizetésem felét elkérték mondván nincs ám ingyen az étel szálljak be a kötségekbe. A másik felét a hugommal kellett megosztani mert szegény ő nem tud dolgozni mint én.
Apámtól kaptam egy használt autót,azt is a hugom többet használja mint én. Én csak fizetem a fenntartásait mondván az én autóm de közbe busszal járok dolgozni mert folyton a hugomnál van az autó. De hiába szólok érte! A jogsit is én ajándék pénzből-már ami a tesommal valo osztozkodás után maradt-és apám támogatásával tettem le,tesómnak az egészet anyámék fizették.
Mikor elköltöztem és vittem magammal az autót a hugom kapott anyáméktól egy újat,de én voltam a világ legszemetebb embere kb hogy elveszem a hugomtól a kocsit mikor én nem is használom. Persze mert folyton nála volt.
Sokáig albérletben laktam, apám és a nagyszüleim felajánlották h legyen az ő házuk a fedezet ahoz hogy lakást tudjak venni. Így hitel plussz némi önerő meg a nagyszülői ház megterhelve sikerült vennem lakást.
Közben cégen belül kaptam egy lehetőséget hogy kimenjek a svájci telephelyre.
A lakásba anyámék konkrétan a hugomat és a párját beköltöztették.
Én megtaláltam itt a számitásaim nem tervezek haza menni. Jó munkám van és itt ismerkedtem meg a a leendő férjemmel is.
A lakást el akarom adni mondtam is hugomnak hogy felvettem egy ingatlan iroďaval a kapcsolatot. Tehát készüljön arra h költöznie kell.
Anyámék ki is találták h a lakás ára jó lesz önerőnek tesómeknak és mivel jön a baba tudnak venni 1 szép családi házat,max fedezet lesz az ő házuk is.
Kérdeztem hogyha oda adom a lakás árát akkor mennyi lenne így a tulajdonrészem az új házból. Hát semennyi. Mit gondolok az ő házuk a fedezet én nem is élek itthon minek nekem tulajdonrész.
Elegem van az egész helyzetből. Hugom használja évek óta tulajdonképpen apám lakását mert az ő segítsége nélkül nem lenne,és most még az árát is neki kéne adnom?
Legszivesebben haza mennék csak a munkahelyem nem enged el annyi szabira míg az otthoni helyzetet rendezem. Valószínű hogy nem 1-2 hét alatt tudnám kirakni tesómat és eladni az ingatlant.
Mit tegyek? Mindig de mindig beletörödtem hogy osztoznom kell,de elég volt!
Bocsánat ha hosszú lett de évek óta nyomja ez a dolog a lelkemet jól esett ki irni.
A hitel míg a kiküldetéssel voltam svájcba úgy volt fizetve hogy érkezett magyar fizetésem is a cégtöl. De aztán nem mentem haza,a svájci cégnél lettem állandó. A magyarnál a munkaviszony meg lett szüntetve.
A hugom vagy anyám a hitel összegét átutalták nekem vagy befizette vmelyik a bankba a számlára. Miután nem érkezett rá fizetés anya vagy tesón fizette be a számlára. És úgy le tudta vonni a bank.
A számlavezetési költségekre apa szokott befizetni 2-5 ezer ft-t rá. Bankkártya dij nincs mert nem kértem kártyát. Sms se érkezik.
Apa nem akart keménykedni eddig mert mégiscsak a féltestvérem.
Igen kerdezo, de ez a "megiscsak a testverem" sosem volt kolcsonos! Ezzel zsaroltak teged, holott mindig semmibe vettek. Ezt is elore kiterveltek, hogy Apad es a te penzed altal kvazi ingyen megkaparintjak a lakast! Ez fajdalmas, mert az ember altalaban ragaszkodik a csaladjahoz. Viszont a te eseted mas..
Ok csak kihasznaltak. Apud az akire tamaszkodhatsz!
En mar most kilakoltatnam oket!
De milyen per lesz? Ki indítja és milyen jogon?
Fogod magad, meghatalmazod apádat, aki felfogad egy ügyvédet. Az ugyved ír egy felszólítást a húgodéinak hogy 15 napon belül húzzanak el az ingatlanodbol. Utana megbiz egy ingatlan irodat az eladassal. Mese vege.
Mert ők tulajdonjogot akarnak a befizetett hitel miatt.
Nem készült szerződés hogy annak fejébe költözhetnek be ha fizetik a hitelt. Első körbe én idegennek akartam kiadni a lakást rendesen adózni az albérlet után stb... de anyámék beszélték belém hogy ez a jó döntés. Hugomék és anyámék is mondták hogy ez termeszetes hogy a hitelt akkor fizetik,albérlet dupla annyi lenne ez nekik is nekem is jó.
Apám jogász ismerőse azt tanácsolta adjak be önellenőrzést a navhoz hogy albérletbe volt a lakás. 0-sra jövök ki mert hogy az albérlet ára vitte a hitelt. Lehet hogy megbüntetnek mert nem adtam le időbe de még így is jobban járok. Én lépjek elöbb ne ők.
Es mindezt mielott oda szuli a gyereket, mert aztan azzal fognak zsarolni, hogy utcara akarod tenni a gyereket!
Minel elobb cselekszel, annal jobb! En a telefont se vennem fel nekik.
Kerdezo, megkerdezhetem: elmondtad Apadnak valaha is, amiket fentebb leirtal? Hogy mikent bantak veled?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!