Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ami az enyém az közös,ami az...

Ami az enyém az közös,ami az övé az csak az övé?

Figyelt kérdés

Még baba voltam amikor a szüleim szétmentek. Anyukámnak idővel lett új párja és 3 éves voltam amikor megszületett a hugom.

Apám tartotta velem a kapcsolatot,jött értem,fizetett is anyámnak,ajándékot is kaptam.

De érezhető hogy a hugomnak az apja is jelen van a családban míg nekem nem.

Akármit kaptam apámtól azt nekem meg kellett osztani a hugommal is. De fordítva már nem így van. Legyen szó ruhárol pénzröl játékról. Ami az enyém az a hugomé is,testvérek vagyunk címszóval.

Ha engem a láthatás alatt apám elvitt fagyizni,másnap ha a családdal mentünk én nem kaptam vagy csak max 1 gombóccal mert tegnap is fagyiztam. De ha amig én apámmal és az apai nagyszüleimmel voltam ők moziba kirándulni voltak vagy bárhol,vissza már nem müködött. Ha kérdeztem h én is elmehetek a moziba arra a filmre amire ők előző nap a válasz az volt h biztos elöző nap apámmal jól szórakoztam.

8.os ballagásomra kaptam egy arany nyakláncot és pénzt. A nyakláncot a hugom többször viseli mint én-kérdés nélkül veszi el-,a pénzből meg nekem kellett megvennem a jövő évi tanszereket meg amik kellenek a suliba. Míg tesómnak a szüleim fizetik ezeket.

Tesóm a 8.os ballagására kapott anyáméktól a nyakláncomhoz passzoló arany fülbevalót. Én annak idején csak 1 otthoni ebédet kaptam volt torta is mondjuk,mondván majd apámék rendeznek nekem bulit. A szalagavatómra szerettem volna elkérni a fülbevalót de anyámék és a hugom is fel volt háborodva h de hát az az övé,ő kapta én mit kéregetem el!

Az ilyen dolgok kisérték végig szinte az egész életemet.

Most felnőttként sem változott a helyzet. Csak nagyobb értékeket kell megosztanom tesómmal.

Pl még otthon laktam de már dolgoztam a fizetésem felét elkérték mondván nincs ám ingyen az étel szálljak be a kötségekbe. A másik felét a hugommal kellett megosztani mert szegény ő nem tud dolgozni mint én.

Apámtól kaptam egy használt autót,azt is a hugom többet használja mint én. Én csak fizetem a fenntartásait mondván az én autóm de közbe busszal járok dolgozni mert folyton a hugomnál van az autó. De hiába szólok érte! A jogsit is én ajándék pénzből-már ami a tesommal valo osztozkodás után maradt-és apám támogatásával tettem le,tesómnak az egészet anyámék fizették.

Mikor elköltöztem és vittem magammal az autót a hugom kapott anyáméktól egy újat,de én voltam a világ legszemetebb embere kb hogy elveszem a hugomtól a kocsit mikor én nem is használom. Persze mert folyton nála volt.

Sokáig albérletben laktam, apám és a nagyszüleim felajánlották h legyen az ő házuk a fedezet ahoz hogy lakást tudjak venni. Így hitel plussz némi önerő meg a nagyszülői ház megterhelve sikerült vennem lakást.

Közben cégen belül kaptam egy lehetőséget hogy kimenjek a svájci telephelyre.

A lakásba anyámék konkrétan a hugomat és a párját beköltöztették.

Én megtaláltam itt a számitásaim nem tervezek haza menni. Jó munkám van és itt ismerkedtem meg a a leendő férjemmel is.

A lakást el akarom adni mondtam is hugomnak hogy felvettem egy ingatlan iroďaval a kapcsolatot. Tehát készüljön arra h költöznie kell.

Anyámék ki is találták h a lakás ára jó lesz önerőnek tesómeknak és mivel jön a baba tudnak venni 1 szép családi házat,max fedezet lesz az ő házuk is.

Kérdeztem hogyha oda adom a lakás árát akkor mennyi lenne így a tulajdonrészem az új házból. Hát semennyi. Mit gondolok az ő házuk a fedezet én nem is élek itthon minek nekem tulajdonrész.

Elegem van az egész helyzetből. Hugom használja évek óta tulajdonképpen apám lakását mert az ő segítsége nélkül nem lenne,és most még az árát is neki kéne adnom?

Legszivesebben haza mennék csak a munkahelyem nem enged el annyi szabira míg az otthoni helyzetet rendezem. Valószínű hogy nem 1-2 hét alatt tudnám kirakni tesómat és eladni az ingatlant.

Mit tegyek? Mindig de mindig beletörödtem hogy osztoznom kell,de elég volt!

Bocsánat ha hosszú lett de évek óta nyomja ez a dolog a lelkemet jól esett ki irni.

2020. aug. 9. 09:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 anonymousreview60 ***** válasza:
89%

"Legszivesebben haza mennék csak a munkahelyem nem enged el annyi szabira míg az otthoni helyzetet rendezem. Valószínű hogy nem 1-2 hét alatt tudnám kirakni tesómat és eladni az ingatlant."

Vannak erre szakosodott ügyvédek és ingatlanosok, fel kell velük venni a kapcsolatot. És legfeljebb vissza kell fizetni nekik a - remélhetőleg kevés - törlesztőrészletet, amit igyekezz lealkudni ahol csak lehet, mert ez esetben törlesztőrészlet=lakbér.

Majd számolj be a végeredményről, Kérdező! Sok sikert, és csak ügyesen!

2020. aug. 9. 11:50
 32/75 A kérdező kommentje:

Apám feltétele volt hogy úgy költözhetnek be ha fizetik a hitelt,ha így nem jó nekik akkor biztos találtam volna albérlőt aki nem csak annyit ad amennyi a hitel plussz a rezsit.

Anyámék mondták h ez így normális persze oké

2020. aug. 9. 12:00
 33/75 anonymousreview60 ***** válasza:
79%

#32: Ez egyenes volt apádtól és a banyától is.

Egyvalamit nem értek. Ha te voltál a lakáshitel adósa, akkor azt a te számládról vonták, akkor azt neked kell tudni, hogy ők fizették-e vagy anyád. Nekik semmilyen tulajdonrészük nincs benne. Ha meg bemószerolnak az adóhivatalnál a törlesztés=lakbér miatt, akkor végleg elválik a ß@r a májtól.

2020. aug. 9. 13:19
 34/75 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pont ezért jók ezek a kérdések, mert egy eddig teljes "sötétségben" élő ember kap egy csomó független külső szemlélőtől véleményt, ami megerősíti abban, hogy más szemmel nézve teljes kihasználtságban és hülyének nézésben van. Így ismeretlenül persze kömnyű hülyézni a kérdezőt, hogy miért hagy(t)ja magát, de teljesen más, amikor valaki benne van mióta eszét tudja egy ilyen felállásban. Ráadásul a családjáról van szó és ilyenkor nehéz hideg fejjel gondolkozni, de ezt ő is megírta. Viszont a válaszok hatására fel is szívta magát és az apjához fordult. Szerintem jól teszed, kedves édesanyádtól sok jóra ne számíts, eddig is világossá tette, hogy hol a helyed... éld az életed tőlük függetlenül, küldj nekik max karácsonyra egy szép képeslapot.
2020. aug. 9. 14:17
 35/75 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyd magad. Fogadj fel valakit aki intezkedik. Ne legyél többet balek. Apadnak egyreszt igaza volt, másrészt remelem maga az utalás a te számládról történt.
2020. aug. 9. 22:02
 36/75 anonim ***** válasza:
100%

Huu még a vérnyomásom is felment amikor olvastam.

Ne legyél ennyire életképtelen. Add el a lakást, tartsd meg a pénzt. Semmivel nem tartozol nekik. Kihasználnak rendesen. Eddig is kérhettél volna albérleti díjat tőlük.

Az az ő bajuk, hogy a semmire gyereket vállalnak. Oldja meg az apja a lakhatásukat... a helyedben minimálisra csökkenteném a kapcsolatot velük. De anyáddal is.

2020. aug. 10. 10:34
 37/75 anonim ***** válasza:
100%

36# jol irja!

Minimalis kapcsolattartas!

Van olyan sanda gyanum, hogy Anyad valojaban Apukaddal akar kiszurni! Kb. Apad penze altal szeretne bebiztosita a sajat lanya jovojet! Undorito az ilyen!

Szepen add el a lakast! Intezze Apud, a penzt pedig SAJAT a jovodbe fektesd! Eleget szipolyoztak mar!

NE avasd be oket, hogy mikor es mennyiert lett eladva a lakas! SEMMI KOZUK HOZZA!

Perste fognak meg hivogatni, erzelmileg zsarolni, de jusson eszedbe, hogy miket eltel at gyerekkorodba! A segitseg/megosztas csak egyoldalu volt- reszedrol!

NE mondj nekik semmit, eld az eleted, lehetoleg minel messzebb a sok parazitatol! Bocs, de ezek azok...

Tamaszkodj Apudra es NE Anyadra, aki nem is nevezheto annak. Aki igy kivetelezik a gyerekkel, az nem erdemli meg, hofy a tajara nezz!

Mond meg, hogy azert a lakasert TE dolgoztal, illetve a TE Apad! Hugodnak koze nincs hozza!

Fizettek a hitelt? Szuper, legalabb alberletet nem kellett! Amugy szedd ossze a batorsagod es amit nekunk mind leirtal, azt nekik is elmondhatod- csak kemenyen! Hajra <3

2020. aug. 10. 11:05
 38/75 A kérdező kommentje:

Szinte hihetetlen de anyámék pontosan azt csinálják amit itt irtak. Tulajdonjogot kérnek amiért ők fizették a hitelt és a rezsit.

Per lesz. Apám fog képviselni engem. És még mindig benn laknak!

2020. aug. 30. 11:15
 39/75 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kerdezo! A vilagert sem engedj ebbol! Olvasd el, hogy miket irtak itt neked! Sok-sok jo tanacsot!

Nincs miert verniuk az asztalt, mivel ALBERLETET nem fizettek! Ok csak ne akarjanak teged kisemmizni! Undorito bagazs! Mar igy is tul sokaig hasznaltak ki teged!

2020. aug. 30. 11:25
 40/75 anonim ***** válasza:
100%
Apad azolitsa fel oket, hogy AZONNAL koltozzenek ki!!!
2020. aug. 30. 11:26
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!