Szólnál a szüleidnek, ha tudomásod lenne róla, hogy a testvéred drogozik?
Bulikban, nem otthon, viszont eléggé elszaladt vele a ló és már nagyjából minden héten drogozik (eki). Tudom, hogy ez manapság nem számít olyan komolynak, és nagyon sok ember használja bulikban, de azért heti rendszerességgel nem sokan. Barátnői ugyanígy, egymást viszik bele. Emellett cigizik is rendesen, más szereket nem használ. Jóban vagyunk, úgyhogy nem szívesen köpném be, viszont rám nem hallgat, pedig már számtalanszor elmondtam neki, hogy erőteljesen le kene csökkenteni, max havi-2 havi alkalomra (elhagyni úgysem fogja), aminek még nincs komoly egészségkárosító hatása.
Szerintetek?
7-es mindent nagyon jol leirt. Es hozzatennem a tagabb csaladunkban van drogos gyerek es sajnos a tesok nem szoltak. Mire szoltak mar a szulok csak szaladhattak az esemenyek utan.
Igenis elsore mondd, hogy szolni fogsz a szuleiteknek mert aggodsz erte es szerinted komoly segitseg kellene neki mielott baj lesz. Aztan ugyis latod a valaszat reakciojat. Azt tudd, ha javaban fuggo kmar, akkor mindegy mit fog neked mondani es igerni de valtozas ugyse lesz (esetleg titkolni fogja elotted), tehat vazolj egy viszonylag rovid idointervallumot pl 1-2 honap es mar most figyeld meg mik a jelei a fogyazstasnak. Mert ha utana neked hazudni fog de ugyanugy fogyasztja heti rendszeresseggel, akkor azt neked kell kiszurni ranezesre.
De egyebkent a helyedben szolnek a szuleimnek. Egy drogos csaladtagot csak teljes csaladi osszefogassal lehet visszahozni egy szerintuk normalis eletbe, persze nem biztos hogy akarja, de ha nem is akarja nem szabadna hogy toletek tamogatast kapjon (pl. ha nagyon elkezd lecsuszni akkor tilos anyagiakkal segiteni, vagy barmivel mert az is drogra menne es csak egyre rosszabb lenne).
Tudom ez a fuvezes meg ekizes jaj de gyakori, de en lattam jopar embert aki ezekkel kezdte es ahogy azota el fuuu hat senkinek nem kivanom. Egyaltalan nem nornalis es nem kellene elfogadottnak lennie.
- Akár egy darab exstasyba is bele lehet halni ha az rosszul van összekotyvasztva vagy túl erős
- Akár egy darab exstasy is okozhat maradandó visszatérő pánikrohamokat és skizofréniát, amivel élete végéig gyógyszeres kezelésre szorul majd, szóval utána egy korty ital és egy szem drog sem lesz megengedett
- A minden héten való exstasy vagy egyéb amfetamin fogyasztás rombolja a fizikát, először a fogai fognak kihullani teljesen majd ezután hosszútávon csontritkulást kap
Úgyhogy addig álljon le a drogozással amig még a phszihéje egészséges
Vonatkozik ezen káros mellékhatások az összes kábitószerre ami a piacon van
És kokain se jobb egy fokkal sem mert attól is pánikbetegséget lehet kapni és skizofréniát, lyukacsossá teszi az agyat és rombolja a májat
A marihuána is rombolja a rövidtávú memóriát és a májat is
Szóval szerintem szólj szüleidnek és ezen információk tudatában közösen világosítsátok fel a testvéredet, hogy épp élete legnagyobb hülyeségét csinálja ha drogozik
Mert csak egyszer lesz rosszul tőle vagy egyszer betegszik bele phszihésen, utána nem lesz visszaút, úgyhogy még időben hagyja abba véglegesen a kábítószer használatot ha jót akar magának
Persze
(2 olyan embert ismerek akinek 1 használat elég volt, hogy tönkretegye az életét (na meg a családét is) - az egyik rohamot kapott és szellemileg nem ép azóta, a másik 0-24 felügyeletre szorult élete végéig, ami tavaly jött el)
Jézusom, persze, hogy szólnék.
Igenis nagy dolog ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!