Szólnál a szüleidnek, ha tudomásod lenne róla, hogy a testvéred drogozik?
Bulikban, nem otthon, viszont eléggé elszaladt vele a ló és már nagyjából minden héten drogozik (eki). Tudom, hogy ez manapság nem számít olyan komolynak, és nagyon sok ember használja bulikban, de azért heti rendszerességgel nem sokan. Barátnői ugyanígy, egymást viszik bele. Emellett cigizik is rendesen, más szereket nem használ. Jóban vagyunk, úgyhogy nem szívesen köpném be, viszont rám nem hallgat, pedig már számtalanszor elmondtam neki, hogy erőteljesen le kene csökkenteni, max havi-2 havi alkalomra (elhagyni úgysem fogja), aminek még nincs komoly egészségkárosító hatása.
Szerintetek?
#2 bízom a normális válaszokban.
21 éves a testvérem, ezt lemaradt.
Bocsi az offért, de ez a rész, hogy "már nagyjából minden héten drogozik (eki). Tudom, hogy ez manapság nem számít olyan komolynak" így eléggé lightos felfogás. Persze, ilyen korban sokan drogoznak néha-néha egy-egy buliban. De.
Az eki a szerotonin készletedet üríti ki, ami pont egy olyan dolog, amihez elég sok idő kell, hogy újratöltődjön (kb. 2 hét, de, ha hetente ekizik, egyre inkább megterhelő újratöltődnie és egyre hosszabb idő kell hozzá), ha minden héten azt tolja, akkor végleges (vagy legalábbis évekig tartó) károsodást is okozhat az agyában (főleg, ha egyre nagyobb adagokat szed be, mert már nem érzi ugyanazt a hatást a csökkent szerotonin-szint miatt). Van ismerősöm aki abuzálta az ekit (testvérednél is durvábban), már tiszta, annyira depressziós lett tőle, hogy meg akarta ölni magát. Azt mondja, hogy még 2 év elteltével is érzi, hogy lassabb, butább, mint előtte volt... Arról nem is beszélve, hogy az MDMA magas testhőmérsékleten (pl. táncolás miatt) MDA-va alakul, ami neurotoxikus (idegméreg).
Nagyon gyorsan csökkenteni kéne (még az a havi 2 alkalom is sok, ha havi 1-re le tudná vinni az jó előrelépés lenne), de, ha ilyen gyakran csinálja annak mélyebb okai lehetnek. Nem teljes az élete? Nem depressziós? Dolgozik vagy tanul még? A problémák mélyére kéne ásni, mert itt nagyobb bajok vannak, a heti szinten való drogozás csak egy tünet.
Először próbálj meg úgy hatni rá, hogy elmondod a szüleiteknek, ha továbbra is ilyen gyakran csinálja, aztán, ha nem hat rá, köpd be. Nem szép dolog, de, tényleg nagyon rosszat tesz ezzel magának és nem fogja fel, mert éretlen.
Igen, szólnék.
Majd ha leszokik erről a szrról és látja, hogyan válnak függővé a haverok (mert aki már heti szinten tolja, az igenis komoly és lesz rosszabb is - gondoljunk csak bele, hogy biztosan nem ilyen gyakorisággal kezdték, mégis már itt tartanak), akkor megköszöni. Ha nem, akkor meg haragudjon, de szó nélkül nem lennék hajlandó egy drogossal együtt élni, akkor sem, ha a testvérem. Az eki pedig egyáltalán nem valami tingli-tangli cucc, nem ugyanaz, mintha havonta párszor elszívna egy-egy füves cigit.
Én nem szólnék, mert:
1. Felnőtt ember
2. A szüleidre ugyanúgy nem fog hallgatni, benned viszont nem fog megbízni utána
Nézd, simán megvan az esély arra, hogy "kinövi" a dolgot. Ha mégsem, te akkor is ott leszel neki.
Egyértelmű, hogy azonnal és kérdés nélkül!
Oké, hogy elmúlt 21 éves de ez még nem ok arra, hogy ilyen fiatalon tönkre tegye magát.
Nálunk az osztályban van egy fiú aki drogot és füvet terjeszt, tehát diler, volt is egy botrány, de nem derült ki hogy tőle lett a cucc, a fiú napokig kórházba volt. Nem éltem ilyen szerrel, de káros úgyhogy egyértelműen azonnal szolnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!