Pofátlanság a testvéremtől pénzt kérni az albérletért?
Én is Angliából jöttem haza, és nem volt itthon lakásom.
Bárcsak nekem is lett volna tesóm aki kiad nekem egyet 50.000-ért... Akkor most nem kéne 140.000-ért.
Ezzel azt akarom mondani, hogy még neki kéne örülnie, nem sértődgetni...
Nem derül ki a válaszaidból, hogy korábban kommunikáltál e vele.
"Tesó, becuccolhatok a lakásodba? Persze Pistám, egy időre nyugodtan, ha nem zavar, hogy lelakott, tudod, fel akarom újítani és kiadni, de addig nyugodtan."
"Pista, figyelj már, nekiállok felújítani a lakást, utána kiadnám albérletbe."
Ha voltak hasonló beszélgetések, akkor teljesen korrekt.
De ha csak márciusban benyögted, hogy figyi már, van egy hónapod, fizess vagy lépj le, mert kell a pénz, akkor azt mondom, hogy gáz.
Nem azèrt, mert kell a pénz, így is jó fej voltál, hogy egy évig ingyen lakhatott, de hidegzuhany helyett másképp kellett volna tálalni. Pl. "Figyelj öcsi, az az igazság, hogy kell a pénz, gondolnom kell Jancsikára is, eddig nem akartam tőled lakbért kérni, mert mégis az öcsém vagy, de itt vagy egy éve, te is talpra álltál, ki tudunk találni valamit? Tudod, haver kivenné 50ért a lakást, de ha ez az összeg belefér, akkor ennyiért inkább továbbra is neked adnám ki. Gondold át, aztán dumáljunk."
Így máris más a gyerek fekvése.
De persze, ha tudta előre, hogy mik a terveid a lakással, akkor egy szava se lehet.
Nem jogos hogy felháborodott.
Te anno kifizeted akkor ő miért lakna ingyen más házában.
Ha akkor nem volt érzékeny a lelke, amikor a tulajdonrészéért elfogadta tőled a pénzt, akkor most se mimózáskodjon!
Ha pedig durciból otthagy egy ötvenezres lakásbérletet, más baj is van neki odafent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!