Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Pofátlanság a testvéremtől...

Pofátlanság a testvéremtől pénzt kérni az albérletért?

Figyelt kérdés
33éves vagyok, az öcsém pedig 29. Hat éve közösen örököltünk egy lakást, és az öcsém akkoriban úgy tervezte, hogy Angliában kezd új életet, ezért kifizettem részét, így most én vagyok a kizárólagos tulajdonos. 2019 tavaszán mégiscsak úgy döntött, hogy hazajön, és itthon vállal állást. Mivel nem volt hol lakjon, odaadtam neki a lákast. Azóta kicsivel több mint egy év eltelt, eddig nem kértem lakbért, csak a rezsit fizette. Most lenne jelentkező a lakásra, aki havi 50ezret fizetne, és mondtam a testvéremnek, hogy mostantól vagy ad ő havi 50et, vagy keressen magának albérletet. Emiatt megharagudott, hogy pénzt kérek tőle, és inkább elköltözik. A fiam 5 éves, rá is kell gondolják, azt pénzt felretehetném neki.

2020. máj. 13. 14:46
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
92%

Én is Angliából jöttem haza, és nem volt itthon lakásom.

Bárcsak nekem is lett volna tesóm aki kiad nekem egyet 50.000-ért... Akkor most nem kéne 140.000-ért.

Ezzel azt akarom mondani, hogy még neki kéne örülnie, nem sértődgetni...

2020. máj. 13. 16:15
 22/31 anonim ***** válasza:
85%
Nyilván nehéz a kérdés lelkileg, de nyugodtan kérd el a pénzt.
2020. máj. 13. 17:00
 23/31 anonim ***** válasza:
94%
Ha máshova elköltözik és durciból i kábbmásnak fizet és gondolom többet is mint a saját testvérének 50 ezret... :S Sajnálom, de jogos pedig az, hogy valamennyit elkérsz a lakásért.
2020. máj. 13. 17:11
 24/31 anonim ***** válasza:
85%

Nem derül ki a válaszaidból, hogy korábban kommunikáltál e vele.

"Tesó, becuccolhatok a lakásodba? Persze Pistám, egy időre nyugodtan, ha nem zavar, hogy lelakott, tudod, fel akarom újítani és kiadni, de addig nyugodtan."

"Pista, figyelj már, nekiállok felújítani a lakást, utána kiadnám albérletbe."

Ha voltak hasonló beszélgetések, akkor teljesen korrekt.

De ha csak márciusban benyögted, hogy figyi már, van egy hónapod, fizess vagy lépj le, mert kell a pénz, akkor azt mondom, hogy gáz.

Nem azèrt, mert kell a pénz, így is jó fej voltál, hogy egy évig ingyen lakhatott, de hidegzuhany helyett másképp kellett volna tálalni. Pl. "Figyelj öcsi, az az igazság, hogy kell a pénz, gondolnom kell Jancsikára is, eddig nem akartam tőled lakbért kérni, mert mégis az öcsém vagy, de itt vagy egy éve, te is talpra álltál, ki tudunk találni valamit? Tudod, haver kivenné 50ért a lakást, de ha ez az összeg belefér, akkor ennyiért inkább továbbra is neked adnám ki. Gondold át, aztán dumáljunk."

Így máris más a gyerek fekvése.

De persze, ha tudta előre, hogy mik a terveid a lakással, akkor egy szava se lehet.

2020. máj. 13. 17:12
 25/31 anonim ***** válasza:
94%

Nem jogos hogy felháborodott.

Te anno kifizeted akkor ő miért lakna ingyen más házában.

2020. máj. 13. 17:27
 26/31 anonim ***** válasza:
92%
Nem. Te is pénzből élsz.
2020. máj. 13. 17:52
 27/31 anonim ***** válasza:
93%
5-ös, csak az a baj, hogy nem közös ló, mert a kérdező kifizette a testvérét belőle. Tehát CSAK az övé a lakás (kérdezőé).
2020. máj. 13. 17:52
 28/31 anonim ***** válasza:
92%

Ha akkor nem volt érzékeny a lelke, amikor a tulajdonrészéért elfogadta tőled a pénzt, akkor most se mimózáskodjon!

Ha pedig durciból otthagy egy ötvenezres lakásbérletet, más baj is van neki odafent.

2020. máj. 13. 19:21
 29/31 anonim ***** válasza:
84%
Nem tudom miért lepődtök meg az 50 ezer forinton. Vannak olyan vidéki városok, ahol ez még drága is, mert nagyon keveset keresnek.
2020. máj. 13. 21:39
 30/31 anonim ***** válasza:
67%
Igy van. Somogyi varos, 3.emeleti lakas,1,5szobas,jo allapotu 50k rezsivel.
2020. máj. 14. 09:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!