Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem tudom elviselni a testvére...

Nem tudom elviselni a testvérem barátját?

Figyelt kérdés

Először is, nem vagyok féltékeny. Nekem is van barátom több éve.

Szóval, van egy 27 éves húgom. Volt egy nagyon hosszú kapcsolata, aztán egy egy éves szünet, egy kb. fél éves kapcsolata, és mióta annak vége kettő rövidebb. Ez a második, március elején jöttek össze. A húgom egy társasházban lakik, csak hogy a másik lakó koronavírusos lett, a tesóm félt ott maradni (több egészségügyi problémája is van, rá nagyon komoly veszélyt jelent a vírus), ezért hazaköltözött a szüleinkhez. Most jön a csavar, hozta a srácot is, akivel a költözése előtt két héttel jöttek össze. Én technikailag a szüleinkkel lakom, de egy vendégházban. A lényeg, hogy itt a srác is. A húgom nagyon magas keresetű, komoly karrierje van, a srác messze nincs azon a szinten, ami egyáltalán nem lenne baj, ha nem használná ki a tesómat és a pénzét. Borzasztóan tenyérbemászó, egy szentként viselkedik, de rettentő álszent. Lehet nem nagy dolog, de a húgomnak több barátját is letiltotta közösségi oldalakon csak úgy. Ez nem is lenne olyan komoly dolog, de régen a húgom ex-legjobb barátnőjével kavart, akinek a barátait nem, hogy nem tiltotta le, mai napig rendszeresen beszélget velük. A tesóm tudja a letiltós-beszélgetős dolgot, de annyira bele van esve a srácba, hogy már nem is zavarja. Szegény szeretethiányos kicsit, és elég érzékeny lélek, ezért féltem.

Lehet, hogy egy kicsit zavaros a történet, és egy szappanoperára emlékeztet (megélni is olyan néha), de szükségem lenne segítségre, hogy megvédhessem a húgom. Szerintetek mit kezdhetnék a helyzettel?

2020. máj. 11. 09:34
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
82%
Semmi közöd hozzá. Törődj a magad életével, a másokéba való beleszólás, beleavatkozás sosem hozott eredményt. Csak magadra haragítod a fülig szerelmes hugodat. Majd a srác lassan meghúzza a magaa nyakán a kötelet. Ahogy kevesebb lesz a szex köztük, a hugod majd öntudatára ébred. Mint a Skynet.
2020. máj. 11. 09:38
 2/24 anonim ***** válasza:
67%

Ne kavarj. Családtagok szerepe egy kapcsolatban, hogy nyitottan és elfogadóan állnak hozzá, semmi más. Nem kell a húgodat megvédeni.

A másik, hogy nem is lehet. Volt egy 10 évig tartó nagyon rossz minőségű párkapcsolatom, még hozzá is mentem. Anyám is, apám is mondta, hogy nem jó, nem oké, de csak úgy, mint saját vélemény. Szerinted érdekelt? Kéretm őket, hogy ne szóljanak bele. Mondták, hogy oké, próbálják elfogadni. Mire sikerült nekik, bejelentettem, hogy elválok :D Mert nekem magamnak kell rájönnöm, hogy nem jó ez így nekem. Ha mások mondják, az nem segít, ez nem az ő kapcsolatuk. Hagyjad őket békén, majd szakít a húgod, ha úgy érzi, ez nem jó neki.

2020. máj. 11. 09:42
 3/24 anonymousreview60 ***** válasza:
76%
#2:+1
2020. máj. 11. 09:43
 4/24 anonim ***** válasza:
97%
Felnőtt intelligens emberről beszélsz. Hagyd élni, ha hibát követ el, az is az övé. Nem kell megvédened, kár kijelentéseket is tenned. Legfeljebb adott szituációban kérdéseket tudsz feltenni, amin a testvéred elgondolkozik.
2020. máj. 11. 10:35
 5/24 Savlekotő ***** válasza:
23%
A húgodról úgy írsz mintha fogyatékos lenne,nem nem vagy féltékeny,á,de csak ekézed őket,biztos boldog párkapcsolatban élsz hogy a húgodét szét ütnéd.. :(
2020. máj. 11. 11:22
 6/24 A kérdező kommentje:

Nem beszélek róla úgy, mint egy fogyatékosról, nem tartom annak.

Azért tenném ezt, mert egy mérgező kapcsolatban van, egy manipulatív férfival, aki az ő pénzén vásárol North Face kabátot magának, befolyásolja és átveri.

2020. máj. 11. 11:29
 7/24 Savlekotő ***** válasza:
35%
Keress neki új pasit,és kényszerítsd hozzá ez kb ugyan az mint mikor a drága rokonok a bántalmazóhoz lökdösik vissza a nőt mikor elhagyná. Sajnos te ugyan olyan mérgező vagy,vagy mérgezőbb. 27 évesen had éljen már azzal akivel ő akar,ha majd nem jó neki szól,és szakít,ha el akarod marni jó úton jársz inkább a kapcsolatoddal törődj ne a húgodéba turkálj pót cselekvésből..
2020. máj. 11. 12:23
 8/24 A kérdező kommentje:
Csak szeretném figyelmeztetni, hogy ebből baj lesz. Nem ez az első, hogy beleesik ebbe a hibába. Az a barátja, akivel sokáig együtt voltak szintén ezt csinálta, csak ő mellé érzelmileg rendszeresen bántalmazta, de volt rá példa, hogy fizikailag is. Teljesen tönkretette az a kapcsolat, már 24 éves korára egy érzelmi roncs volt. Nem azért csinálom ezt, mert nem szeretem vagy rosszat akarnék neki, hanem pont ellenkezőleg. Nem szeretném, ha még egyszer átélné azt, amit akkor.
2020. máj. 11. 13:15
 9/24 anonim ***** válasza:
53%
(OFF: Hogyan lehet ilyen gyenge jellemmel karriert építeni?)
2020. máj. 11. 13:36
 10/24 Savlekotő ***** válasza:
38%
Szóval az előző sem volt neki jó,meg senki nem lenne jó neki,keress neki megfelelőt, bár lehet jobban örülnék ha egyedül ülne egy sarokban... Komoly karrier magas kereset valószínű ez sem tetszik neked,rúgasd is ki.. Irigység szar dolog, főleg ha kis tesó többre viszi.
2020. máj. 11. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!