Hogy segítsek a testvéremnek? Hosszú kérdés
Aki szeret olvasni annak itt a nagy lehetőség, és köszönöm ha valaki tud segíteni :)
Nehéz családban nőttem fel... Mikor megszülettem akkor az apánk elhagyott minket és a bátyámat, anyukám pedig 7 éves koromban meghalt. Nagyon nehéz volt feldolgoznom, ketten maradtunk a testvéremmel. ő 18 éves volt, így ő lett úgymond a gyámom. Dolgozni kényszerült, hogy eltartson és mindent megtett annak érdekében hogy nekem a legjobb legyen, amiért hálás vagyok neki nagyon.
Minden este adott nekem 2 puszit, és imádkoztunk együtt. Iskolába is ő vitt, nekem pedig hamar megkellett tanulnom ellátni magam. Mindig mikor hazajött a munkábol akkor megölelt, megkérdezte hogy hogy telt a napom, milyen volt a suli stb. Nagyon hosszú ideig így ment ez, és én arra jöttem rá hogy jobb embert/testvért nem is kívánhatnék. Nagyon szeretem őt. Anyukám halála után teljesen magába zárkózott, de velem mindig foglalkozott.
Aztán én is egyre nagyobb lettem, és igyekeztem neki visszaadni amit ő tett értem. Így iskola után főztem neki, hogy ne neki kelljen, begyújtottam és mindig mondta hogy milyen büszke rám :(
Most 14 éves vagyok, lassan a középiskola is megkezdôdik, és ő nagyon aggódik. Én is aggódom érte, nagyon. Sokszor úgy beszél mint aki megakar halni vagy nem is tudom, meg is kérdezte hogy hiányozna e nekem ha ő meghalna meg ilyenek... Ekkor mondtam hogy ő a családom, mert senkim sincs rajta kívül.
Azonban multkor nagyon megijedtem tőle. Az történt, hogy hazajött a munkából, jó kedvűnek látszott. Megebédelt, leültünk egy kicsit beszélgetni, mikor hívták telefonon, és teljesen eldurrant az agya. Szétverte a falat, az asztalt dobálta, én pedig csak ott álltam és kérdezgettem hogy mi a baj erre annyit mondott hogy semmi, majd mikor megnyugodott akkor odajött bocsánatot kérni. Aztán elmondta hogy az apánk hívta hogy nemsokára itt lesz... Mikor megjött én teljesen lesokkoltam, hisz most láttam csak először. Beakart jönni de a bátyám nem engedte azt mondta neki , hogy azt hittem már meghaltál , de látom még mindig élsz, mondván hogy itt hagyott minket, ne is keressen többé, egész idáig jól megvoltunk... Apámnak ez rosszul esett, a bátyám meg majdnem agyvérzést kapott... Aztán annyit mondott apám hogy szeret minket, azt elment.
Leültem hogy beszélgessünk, megkérdeztem hogy miért húzta fel ennyire magát. Azt mondta hogy sok mindent nem tudok... Amikor a bátyám kicsi volt akkor rendszeresen verte őt is és anyánkat is.
Ezen teljesen meglepődtem, majd mondta bátyám hogy engem is pofozott sokszor, erre azt mondta hogy ilyen jó ember a mi apánk...
Látszik hogy gyűlöli az apánkat, és megértem teljesen. Azóta viszont sokszor totál ideges, amit nagyon nem jó látni. Hogy segítsek neki ?
A bátyád megtette azt, amire kevesen képesek. Teljes felelősséget vállalt érted. egyszerre a bátyád és az apád.
Amit leírtál, annak alapján maximálisan egyetértek vele. én sem engedném a közeledbe azt az embert, aki csupán biológiailag az apád. Az ilyen vérségi maszlagot pedig el kell felejteni.
Amit tehetsz, hogy vidámságot csempészel a napjaiba. Beszélgess vele sokat, gondoskodj róla továbbra is amiben tudsz, és menjetek el ide oda. túrázni, moziba etc.
nevess sokat ha tudsz. Mutasd neki, hogy boldog vagy, és nagyon értékeled amit csinál. Az ilyen embereknek ez adja a legnagyobb erőt.
Az hogy ideges, természetes ha nagy a teher. Próbáld meg kitalálni, mi az ami hiányzik neki. Kérdezd meg, mi nyomasztja a legjobban.
legyél mellette olyan testvér, aki társ is a gondokban.
Aki szeretné kivenni a részét a megoldásokban, akire támaszkodhat.
Bár nem könnyű az életetek, de az ilyenekből mint ti, lesznek az igazi emberek.
Szerintem beszéljetek róla a bátyáddal. Szakítsa meg a kapcsolatot az apátokkal, bárhogy is. Látszik, hogy annak a bármilyen szintű fenntartása csak feszültséget és kárt okoz. Javaslom te se keresd az ő társaságát. Ha tényleg igaz,amit a testvéred állít, akkor végképp.
Próbálj meg kedveskedni neki, lenyugtatni aazal, amivel le lehet.
Megkönnyeztem az irományod! Sok erőt és kitartást kívánok!❤
😔 Ilyen egy igazi Hős! Minden elismerésem a tesódé. Le a kalappal.
Mindig légy mellette ha látod,hogy maga alatt van. Mondd el neki ,hogy te mennyire szereted őt és ,hogy milyen fontos neked. Ha lehetőség engedi bátorítsd,hogy tanuljon újra.
Nagyon ügyesek legyetek,vigyázzatok magatokra! Én nagyon büszke vagyok rátok!🙂
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat :) Én is úgy gondolom hogy egy ilyen ember az minden csak nem apa ...
Hát már megszakította vele a kapcsolatot, és így hogy itthagyott minket így engem sem érdekel, olyan mint egy vadidegen.
Sokszor lefoglalja magát, amolyan művészlélek szóval vagy olvas, vagy épít valamit stb... Mégegyszer köszönöm mindenkinek :)
Én is éltem át hasonlókat édesanyámmal, nekem is már csak ő maradt.
apám 5 éven keresztül pereskedett csak hogy tönkretegyen minket.
Ez alatt a 5 év alatt én teljesen kikészültem, nem volt egy barátom sem és mivel hamar fel kellett nőnöm ezért ki is lettem közösítve mind a tanárok mind a gyerekek részéről, végén el kellett mennem utolsó évemben a suliból mert gyógyszer nélkül nem bírtam a napot.
Én most vagyok 15 szóval a gyógyszeres történet egy és fél éve történt.
Azóta max 2 emberre számíthatok baráti szinten, de rájuk sem sokszor.
Tapasztalatból mondom hogy a végén neked lesz nagyon jó, rengeteg új tapasztalatod lesz amit más csak 10 év után fog megtapasztalni, máshogy bánsz majd emberekkel stb.
Elég kevesen vagyunk ilyenek akik úgymond túlélik ezt az egész dolgot, de te egy vagy közülünk.
Sok sikert a továbbiakban és sok erőt a bátyádnak!
Kérdésedre válaszolván: Talán megmutatnám neki ezt a kérdést a kommentekkel együtt:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!