Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Pofátlanság a testvéremtől...

Pofátlanság a testvéremtől pénzt kérni az albérletért?

Figyelt kérdés
33éves vagyok, az öcsém pedig 29. Hat éve közösen örököltünk egy lakást, és az öcsém akkoriban úgy tervezte, hogy Angliában kezd új életet, ezért kifizettem részét, így most én vagyok a kizárólagos tulajdonos. 2019 tavaszán mégiscsak úgy döntött, hogy hazajön, és itthon vállal állást. Mivel nem volt hol lakjon, odaadtam neki a lákast. Azóta kicsivel több mint egy év eltelt, eddig nem kértem lakbért, csak a rezsit fizette. Most lenne jelentkező a lakásra, aki havi 50ezret fizetne, és mondtam a testvéremnek, hogy mostantól vagy ad ő havi 50et, vagy keressen magának albérletet. Emiatt megharagudott, hogy pénzt kérek tőle, és inkább elköltözik. A fiam 5 éves, rá is kell gondolják, azt pénzt felretehetném neki.

2020. máj. 13. 14:46
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Komoly felújítást igényelt a lakás, a pénz lassan gyűlt rá, ezért nem volt eddig kiadva. Az öcsémnek jó volt ígyis, mert nem volt hova mennie. Most elkészűlt, és bérbe lehetne adni. Amúgy hiába ottlakott eddig, a felújítás során annyit sem segített, hogy festés lemossa az ablakokat.
2020. máj. 13. 15:05
 12/31 anonim ***** válasza:
15%
Csak egy kérdés? Honnan lett jelentkező a lakásra? Meghirdetted? Vagy honnan lett? Ráadásul hol van kiadó lakás 50 ezerért?
2020. máj. 13. 15:06
 13/31 anonim ***** válasza:
83%
Erről nem beszéltetek előtte, hogy ki szeretnéd adni, ha kész a felújítás? Ha tisztáztátok, akkor nincs semmi gond. Ha nem tetszik neki, menjen, és mehetnek a bérlők. Ha előtte erről nem beszéltetek, akkor valóban kicsit durva az ő szemszögéből, de jogod van annak és annyiért kiadni, amennyiért és akinek akarod.
2020. máj. 13. 15:07
 14/31 anonim ***** válasza:
92%
Nekem a húgom a lakásomban lakik, fizet lakbért, mert nekem is fizetnem kell a hitelt. Nem volt sértődés, neki is egyértelmű volt hogy fizet. igaz, piaci ár alatt
2020. máj. 13. 15:31
 15/31 anonim ***** válasza:
96%
Nem pofatlansag, mindenki penzbol el. Nyilvan nem kernek el 100ezreket a sajat testveremtol, de egy bizonyos osszeget biztosan. Ez nem tul nyero befektetes, hogy van egy lakasod, olod bele a penzt, nem te laksz benne es hasznod sincs belole.
2020. máj. 13. 15:34
 16/31 A kérdező kommentje:
Nem hírdettem, egy munkatársam szeretné bérbe venni. Ez reális piaci ár Szabolcsban. Negyedik emeleti kétszobás bútorozatlan. Már hónapokkal ezelőtt elkezdem felújítani, de igazán csak most a járvány óta volt időm dolgozni vele. Talán márciusban szóltam öcsémnek, hogy április végén kelleni fog a lakás, és keressen magának valamit, ha nem akar fizetni.
2020. máj. 13. 15:40
 17/31 anonim válasza:
93%
Szerintem teljesen igazad van, gondolom tisztában vagy Te is az anyagi körülményeivel, ha nem tudná kifizetni és rá lenne szorulva, gondolom nem kérted volna meg. Én ha tehetem vígan fizetnék neked és nem egy ismeretlennek...
2020. máj. 13. 15:46
 18/31 anonim ***** válasza:
12%

Így, hogy 1 évig nem kértél tőle ellenértéket, azt mondanám, hogy nincs kivetnivaló az igényedben.

Viszont 50 000 forint annyira bagatell összeg, hogy nekem még 30 évvel kalkulálva sem érne meg sértődést egy családtaggal.

2020. máj. 13. 16:06
 19/31 anonim ***** válasza:
92%
Természetesen fizessen, ha ott lakik, vagy költözzön el. 50.000,- Ft egyébként nagyon méltányos ár, pedig - ugyebár - neked ebből még adóznod is kell.
2020. máj. 13. 16:08
 20/31 anonim ***** válasza:
82%
50 ezer Ft egyáltalán nem bagatel összeg, főleg, ha az embernek van egy gyereke.
2020. máj. 13. 16:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!