Pofátlanság a testvéremtől pénzt kérni az albérletért?
Figyelt kérdés
33éves vagyok, az öcsém pedig 29. Hat éve közösen örököltünk egy lakást, és az öcsém akkoriban úgy tervezte, hogy Angliában kezd új életet, ezért kifizettem részét, így most én vagyok a kizárólagos tulajdonos. 2019 tavaszán mégiscsak úgy döntött, hogy hazajön, és itthon vállal állást. Mivel nem volt hol lakjon, odaadtam neki a lákast. Azóta kicsivel több mint egy év eltelt, eddig nem kértem lakbért, csak a rezsit fizette. Most lenne jelentkező a lakásra, aki havi 50ezret fizetne, és mondtam a testvéremnek, hogy mostantól vagy ad ő havi 50et, vagy keressen magának albérletet. Emiatt megharagudott, hogy pénzt kérek tőle, és inkább elköltözik. A fiam 5 éves, rá is kell gondolják, azt pénzt felretehetném neki.2020. máj. 13. 14:46
1/31 anonim válasza:
Szerintem nem az. De en nem kertem volna el tole a teljes osszeget, hanem mondjuk a 2/3-at az 50 ezernek.
2/31 anonim válasza:
Albérletre 50 ezer Ft nem pénz
Ha megharagudott akkor menjen
Jogos a kérésed hisz a tiéd
3/31 anonim válasza:
Manapság 100-120-150 ezer egy albérlet
Ez elég korrek 50 e Ftért
4/31 anonim válasza:
Teljesen igazad van. Kifizetted a részét, ott lakik, és semmit se fizet érte??? Sértődjön meg nyugodtan.
6/31 anonim válasza:
Jogos,mindenki pénzből él,te is . Én nagyon örülnék,ha 50 ezerért bérelhetnék egy teljes lakást .
7/31 anonim válasza:
Az a pofátlanság, hogy valaki a képes saját testvérén élősködni. Teljesen jogos a kérésed.
8/31 anonim válasza:
Így elsőre azt mondanám, hogy jogos, de a körülmények nem ismeretek. Miben állapottatok meg?
9/31 anonim válasza:
Nem joggal sértődött meg. A pénz mindenkinek pénz. Az új helyen biztosan többet fog fizetni. A szokásos lakbér bizonyos hányadát akkor tartanám méltányosnak, ha az nem ilyen nevetségesen alacsony lenne, habár nem ismerem a bérlemény állagát és az ottani viszonyokat.
Egyik válaszoló nézete, miszerint közös lóról van szó - helytelen. A kérdező a lakásnak kizárólagosan tulajdonosa, mert a testvérét már kifizette.
10/31 anonim válasza:
Szuper, költözzön nyugodtan, ez a legjobb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!