Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért fontos hogy ott legyél...

Miért fontos hogy ott legyél valaki esküvőjén? (Testvéred unokatestvéred).

Figyelt kérdés

Tudom lesznek akik betegnek tartanak.

Temetést csak csak értem de közeli rokonhoz kijárni a temetőbe hetente....

Bár nem a temetésen kell sírni a halálos ágynál elköszönni..

Elkanyarodtam. Esküvő!

Valaki normálisan meg tudja indokolni?

Cserébe elmondom miért nem...Jópofizni olyanokkal akikkel 10 évente egy szót sem váltottam. Eljátszani,hogy jól érzem magam....Az egész egy kirakat megjátszás.

2020. ápr. 4. 23:11
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
23%

Nézd meg a válaszokat! A sok illemphasz...

Tessék beállni a sorba, csinálni amit a többi balga, mert azt úgy illik és ha nem követed a falkát, akkor megszólnak és kiközösítenek.

2020. ápr. 5. 08:00
 12/28 A kérdező kommentje:

Illik ,bunkóság ha nem megyek el...

Valakit rákényszeríteni dolgokra az akkor mi?

Érdekes első 3 válasz teljesen ellentétes a többi 5el.

Jó hogy nem mondtátok "mert testvéredre számíthatsz az életben. "

Mielőtt valaki leírja nézzen magába,hány testvérpárt ismer akik rossz viszonyban vannak.

2020. ápr. 5. 08:16
 13/28 anonim ***** válasza:
73%

Irígy vagy.

Nem tudsz más örömében osztozni.

Tényleg jobb, ha nem mész, hiszen ott a legkevésbé hiányzik valaki savanyú képét nézni akkor, amikor a meghívók örömünnepet tartanak.

2020. ápr. 5. 08:18
 14/28 anonim ***** válasza:
84%
Semmi nem kötelező! Ha elmész ne azért menj el mert ezt várják el tőled! Ha neked fontos a nővéred, szereted őt, akkor menj, mert ez egy fontos nap az életében, amit megszeretne osztani veled! Ha viszont nyűgnek érzed, képmutatásnak, akkor maradj otthon, mondd el őszintén a nővérednek, hogy ebben te nem akarsz részt venni! A döntésedet elfogják fogadni, viszont azért ne háborogj, hogy ki mit gondol róla, mert ahhoz mindenkinek joga van, hogy véleményezzen egy döntést, főleg úgy, hogy érintve van!
2020. ápr. 5. 08:27
 15/28 anonim ***** válasza:
64%

Neked csak jogi procedúra. A párnak egy fontos esemény. Szeretnék megünnepelni, hogy megesküdtek és megosztani az örömüket a számukra fontos emberekkel. Az ő dolguk, hogy kit hívnak meg szeretetből vagy illemből.

Kikkel nem beszéltél 10 éve? Olyan rokonok lennének ott? Hadd ne sajnáljalak. Nehéz az emberiség tagjaként szóba állni másokkal. Egy idióta vagy. Milyen jó, hogy nem te vagy az esküvő középpontjában.

Ha nem mész el még a testvéred esküvőjére se, akkor abból következtetéseket lehet levonni az érzelmi intelligenciádról és szociális képességeidelről, melyek alapján most nem vagyok jó véleménnyel rólad.

2020. ápr. 5. 09:16
 16/28 anonim ***** válasza:
31%
Ha meghívnak az esküvőjükre nehogy már a kérdező is beszálljon a költségvetésbe. Akinek nincs pénze erre ne esküvőzzön, vagy esküvőzzön kisebb létszámmal. Ilyen egyszerű. Addig nyújtózz, ameddig a takaród ér. Ilyen számítóbanda légkörébe én se mennék.
2020. ápr. 5. 09:19
 17/28 anonim ***** válasza:
34%
Lehet, hogy aki meghív az esküvőjére, most szeretné rendbe hozni a kapcsolatotokat. Igaz, hogy 10 éve nem találkoztatok, de itt a remek alkalom, hogy mostantól minden máshogy legyen. Egy esküvőn nagyon sok ember újra találkozik, azért az élet senkinek sem könnyű, mindenki sokat hajt a mindennapi betevőért. A család a legkisebb közösség, aki számíthat egymásra. Én elmennék, és meg próbálnám elölről kezdeni az egész kapcsolatot. Lehet, hogy részedről irigység is van benne, ezt már más is említette. Miért ne próbálnád magad esetleg jól érezni? Akik esküsznek, ez életük legfontosabb napja, mondjanak bármit a házasságról. Persze úgy döntessz, ahogy akarsz.
2020. ápr. 5. 09:20
 18/28 anonim ***** válasza:
54%

Csak azok gondolkodnak így, akik számára az esküvő csak anyagi befeketetés: ha te ott vagy, akkor adod a táncpénzt, meg az ajándékot, tehát csakis akkor kaphatod VISSZA a saját esküvődön - ami ugyebár a szüleid szerint egyértelmű, hogy lesz, mert ők már rég elrendezték a sorsod és neked a neved hallgass -, ha te is ott vagy másokén.

Ez egy nagyon durva, szigorúan méricskélt adok-kapok rendszer, még a paraszti sorból kiindulva, amit a nárcizmus kaparisága csak hajaz. Akinek nincs pénze és nem várható tőle semmi, azt meg sem hívják, sokszor, még ha édestestvér, akkor sem. Ezzel is alább tasztítva a sorban.

2020. ápr. 5. 09:28
 19/28 anonim ***** válasza:
85%

Figyelj csak, nekem van egy legjobb baratnom, aki meghivott az esküvőjére. Elmentem. Nem ismertem senkit, csak a szűk családi kört. De ezen kívül még ott volt vagy 60 ember, akiket életemben nem láttam. Nem tudtam sokat beszelgetni senkivel, leginkább csak telefonoztam, ittam, ettem. De elmentem, mert a barátnőm fontos nekem, és próbáltam jo arcot vágni mindenkihez aki szóba állt velem, bár nem volt kedvem hozzá.

Ilyen tapasztalatbol merítkezve bizton állíthatom hogy te teljes mértékben kizárod az életedből a testvéred, es nem is kedveled igazan. Ha ez így van, akkor hadd sértődjön meg, ne menj, mert úgyis csak elrontanád a nagy napjat, azzal hogy utálkozó fejet vágsz mindenhez. Mondd meg neki őszintén a sérelmeid, es akkor beken hagy. Ha viszont soha nem tett ellened semmi rosszat, csak nem tartottátok a kapcsolatot, es ezert van benned ellentmondás, akkor ez kiváló alkalom beszélgetést foytatni vele, hogy összehozzon titeket.

2020. ápr. 5. 09:48
 20/28 anonim ***** válasza:
67%

"Csak azok gondolkodnak így, akik számára az esküvő csak anyagi befeketetés: ha te ott vagy, akkor adod a táncpénzt, meg az ajándékot"

Mi több mint 100 embert fogunk meghívni az esküvőnkre. Az árát a saját munkákkal keressuk össze, szülői támogatás minimálisan vagy sehogy nem várható. A párom rokonságát nagyon ritkán látom, de kb csak 70 főt ők fognak kitenni. A legtöbben nagyon szegények. De nem is azert fogjuk meghívni őket hogy tömjék a zsebünket, hanem mert rokonok. És igen, ha évente 1x találkozom a tesómmal, mert pl 1000 km-re élünk egymásról, akkor is szeretnem ha ott lenne az esküvőmön. Nem a pénz miatt. Hanem hogy olyanok vegyenek körül akiket szeretek.

A kérdező azonban nem szereti viszont a tesóját. Nem az esküvőt utálja, hanem a nővérét.

2020. ápr. 5. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!