Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Van jogom rászólni a mostohate...

Van jogom rászólni a mostohatesóimra, vagy nekem kell alkalmazkodni és nézni, hogy egészségtelenül élnek?

Figyelt kérdés
24 éves nő vagyok, a járvány miatt most kénytelen voltam ideköltözni anyu és anyu új társának családjához. Van két tinédzser fia(15-19). Mi vagyunk itthon hárman, mert anyu és a párja még bejár dolgozni. Eleve az egyik képes 2-ig aludni, úgy, hogy 11-kor már alszik, majd visszafeküdni délutáni szundira, vagy 14-15 órát alszik összesen egy nap, ami szerintem nagyon nem egészséges, ha én gyerekem lenne már kivizsgáltatnám. Nekem egész nap online óra van egyetemen, de ők még a könyvet sem hajlandóak kinyitni, ébren töltött óráik nagy részében lövöldözős játékokat játszanak, természetesen rohadt hangosan, és csapatban játszanak, így a mikrofonba is üvöltöznek. Nem nagyon izgatja őket, hogy három hete be vagyunk zárva, tökig lehúzzák a rolót, egész nap a sötétben ücsörögnek, nem nagyon éri őket D vitamin. Én hétvégén kiautózok a hobbi kertünkbe, reggeltől estig mozgok, nagyon sok a kerti munka, ott feltöltődöm és igyekszem tartani a jó szokásaimat. De ezeknek a srácoknak semmire sincs igényük, nagyon egészségtelen életmódot élnek, nem haladnak az iskolai dolgokkal, pedig az egyik most bukott meg harmadjára a nyelvvizsgán, testmozgásrol nem is beszélve. Tökre el vannak züllesztve. Így, hogy össze vagyunk zárva, elkezdett idegesíteni, még ha nekem kvázi nincs is beleszólásom az életükbe. Ráadásul a srácokkal nem is együtt nőttünk fel, két éve vannak együtt a szüleink, így még annyira nővéri viszonyuk sincs hozzám. Próbáltam beszélni a szülőkkel, kapnak fejmosást, aztán minden megy a régiben.
2020. márc. 30. 13:25
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
100%

beleolvastam csak. nagyra vagy magaddal. én is átaludtam a tinikorom felét, sőt a húszas éveim elejét is.

nem a te dolgod, szerintem, főleg ha nincs köztetek testvéries kapcsolat. akkor olyan ez, mintha nekem szólnál be, hogy hogyan élek, miközben kb egy idegen vagy :D

2020. ápr. 13. 17:22
 42/42 Laylah ***** válasza:
100%

5 és 9 évvel fiatalabbak nálad, ráadásul te lány vagy (a lányok gyorsabban nőnek fel az élet hétköznapi feladataihoz és a háztartás rendben tartásához). Nem tudom, miért vársz el több érettséget két tinédzser fiútól. Húsz, sőt 23 évesen én sem voltam sokkal különb, annyi kivétellel, hogy nem kockultam annyit, de én is átdöglöttem a nap nagy részét, időnként besegítettem házimunkával és hetente elmentem haverokhoz. Persze suli mellett, bár 20-23 éves korom közt nem suliztam, otthon voltam. 24 éves korom körül kezdett el bennem is kialakulni az alap igényesség, hogy csak ne legyen már szemétdomb a koliszoba, ha már egyedül lakom. 26 évesen meg külföldre mentem egy szál magam, pénzt kerestem, eltartottam magam, csinosítottam a bérelt szobámat, stb.

Várj vagy 5 évet, akkor már nem lesz ilyen a nagyobb. :D

Egyébként nagyjából tényleg semmi közöd az életükhöz, te csináld úgy, ahogy te jónak látod, ők meg majd egyszer eljutnak oda agyilag, hogy értékelni kezdjék az ilyen dolgokat, mint kint mozgás, tanulás, stb. Mondjuk nekem a kerti munkát a mai napig nem sikerült még csak elviselés szinten sem megszeretnem.

A vendég-nem vendég témára csak annyit, hogy nem lakom a szülői házban kb. 7 éve, ha az egyetemkezdéstől számolom. De ha nem, akkor is 4 éve. De nem tudok úgy visszamenni, hogy na, ez az én otthonom. Nyilván nem viselkedek és érzem magam teljesen kívülálló vendégként, de mégis tudom, hogy én már csak látogató vagyok, nem az otthonom, nem én élek ott napról napra, és tiszteletben kell tartanom, hogy az ő szokásaik különböznek.

2020. ápr. 23. 17:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!