Egészségtelenül élnék azért mert paleo ketogén diétába fogtam?
Én azt olvastam, hogy fogyáskor normális, hogy kissé emelkedik a koleszterinszint. De egyébként sem az összkoleszterin számít, hanem az LDL és a HDL értékek, ezeket is nézték? Lehet, hogy a HDL emelkedett, ami éppenséggel jó.
A zsír nem okoz érelmeszesedést, annak más okai vannak.
Mióta folytatod ezt az étrendet? Mennyit fogytál? Hogy érzed magad?
Most néztem meg a laborpapíromat, eszerint a koleszterin felső határértéke 6,5. Szerintem nem kell aggódnod az 5,6-os érték miatt, főleg, hogy nem nézték az LDL-t és a HDL-t, ez így nem sok mindent mond.
Bármilyen étrendet lehet jól és rosszul követni, de az eredményeid és a közérzeted sokat elárulnak. Ha jól érzed magad így, akkor valószínűleg jól csinálod - ha van vele célod (pl. további fogyás), akkor folytasd. Ha már elérted a célsúlyodat és egészségesnek érzed magad, akkor akár kicsit lazíthatsz is, mondjuk sima (ch szegény, de nem ketogén) paleóval.
Nekem a ketogén étrenddel az a bajom, hogy nagyon nagy odafigyelést igényel. Nekem jobban megfelel a saját, lazább low carb étrendem, több benne a mozgástér. Nem hinném, hogy a ketogén étrend egészségtelen (az általam olvasott személyes beszámolók inkább pozitív hatásokat említenek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!