Van jogom rászólni a mostohatesóimra, vagy nekem kell alkalmazkodni és nézni, hogy egészségtelenül élnek?
Nem azt akartam hangsúlyozni, hogy kinek milyen lesz az öröksége, csak érzékeltetni akartam, hogy itt tévesen titulálntak vendégnek a hozzászólók, mindössze azért írtam.
El lett adva az én gyermekkori lakásom, hogy megvegyék azt a házat és megmondták a szüleink, hogy visszavárnak bármikor, már rég különköltöztem akkor, de megmondták nekem, hogy csak kizárólag 4+ szobás házat néznek, mert nekem is lesz ott egy saját szobám, mert így igazságos. Értékeltem ezt a gesztust tőlük és sajnos úgy történt, hogy ki is kell használni.
Ha zavar a tanulásban, hogy hangosak, azt nyugodtan szóvá teheted. De nem úgy, hogy nekik nem kéne játszani, hanem
hogy "Nagyon kellemetlen, hogy nem hallom jól a tanárt a háttérzaj miatt".
Ha erre a problémára kedvesen felajánlanak egy fejhallgatót, azt fogadd el.
Ha az bosszant, hogy egyedül kell főznöd, mosogatnod hármótokra, mondd meg, hogy ezt nem szeretnéd egyedül csinálni. Valószínűleg azt mondják majd, hogy akkor ne csináld, és a továbbiakban ne is csináld. Persze mindenkinek kényelmesebb lenne, ha mindennap lenne meleg étel, és hárman szétosztanátok a munkát, de ha ők ezt nem akarják, akkor másképpen kell megoldanod. Megcsinálod magadnak, elpakolsz magad után kész. Ők meg egyenek, amit tudnak.
Ha az bánt, hogy anyukád egyedül szolgál ki mindenkit, akkor vele kell beszélned, hogy miért teszi. Ha ő nem akar/tud változtatni, akkor döntsd el, hogy mennyit segítesz neki, és azt tedd meg. De a fiúkat te ebben az esetben sem sem fogod tudni befolyásolni, nem vagy se az apjuk, se az anyjuk. (Egyébként úgy tűnik, a szülőknek se nagyon megy ez a műfaj.)
Hiába tied a ház jogilag.
Ha életvitel szerűen nem laksz ott, hanem csak ideiglenesen el vagy szállásolva, akkor igenis VENDÉG vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!