Ez nem pofátlanság a húgom részéről?
De, a húgod pofátlan és idióta.
Mondjuk egyfelé mentek, ha nem kell miatta 100 km-es kerülőt tenned, akkor nem fogy jobban a benzin amiért ketten ültök benne.
Szóval ezt a te részedről sem értem, mert nálunk sokszor van olyan, hogy vagy én segítem ki a tesómat vagy ő engem és soha nem kérjük el egymástól a benzinpénzt. Pláne, ha amúgy is arra mennék...
Nekem nincs autóm, a tesómnak van. Általában összebeszélünk, amikor megyünk a szüleinkhez, és vele megyek. Ugyanakkor eszembe nem jutna, hogy megvárjam, hogy ő "kérje" a benzinpénzt, teljesen természetes, hogy felezünk, és én meg is mondom, minden egyes utazás alkalmával. Nem fogok a testvéremen élősködni, meg abba a megalázó helyzetbe kényszeríteni, hogy neki kelljen felvetnie, hogy most akkor hogy is lesz megosztva az útiköltség...?
Azt meg végképp nem veszem természetesnek, és nem is értem, hogy gondoljátok, hogy egyfelé megyünk, akkor mi az neki, hogy még egy ember ül ott mellette, hát ugyanúgy elmegy az az autó. Egyrészt az elv, hogy nem használom ki a testvérem jó szívét. Másrészt képzeld el például, hogy van egy előfizetéses telefonod, fix havidíjjal, és valaki folyton elkéri, hogy telefonáljon róla, vagy netezzen, mert hát neki nincs. De hiszen ugyanannyiba kerül! Ugyan, most mit kicsinyeskedsz, neked nem kerül semmibe! Attól, hogy neked van telefonod/autód/akármid, az nem jelenti azt, hogy mások akkor ezt bármikor kihasználhatják.
Igazatok van, csak nem a kérdező feladata megnevelni a húgát. A szülőknek kellett volna, vagy most majd az élet megneveli.
Meg ezek szerint a szülők nincsenek rászorulva az anyagi támogatásra, ha rendszeresen a testvérének adják a pénzt. Baromi egyszerűen meg lehetne oldani:
Nem kell pénzt küldeni a szülőknek, gondolom a kérdezőnél is meglenne a helye. Saját kocsi, nyaralás stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!