Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez nem pofátlanság a húgom...

Ez nem pofátlanság a húgom részéről?

Figyelt kérdés
Ünnepekre hazautazunk a szüleinkhez Pestről Mátészalkára. A hugomnak, mint általában most sincs annyi pénze, hogy vegyen egy buszjegyet, ígyhát anyuka küldött neki 5ezret az útra. Ezenkívűl is rendszeresen küldenek neki havi 10-30 ezret, mert kisasszony túl nagy lábon és ígyis el van adósodva. Eredetileg az volt a terv, hogy busszal megyünk, de a barátom kölcsönadja az autóját. Oda-vissza több mint 500km az út és mikor mondtam a tesómnak, hogy pótolnia kellene a benzinbe akkor megsértődött. Azt mondja, hogyha én úgyis autóval megyek, akkor igazán megtehetném, hogy elviszem ingyen. Ez igaz is, csak nekem már elegem van belőle, hogy mindig körülötte forog a világ. Szerencsére éngem nemkell támogatniuk a szüleiknek mert jó állásom, és én tudom segíteni őket. De hiába segítek bármit is, ők azt a pénzt visszakuldik a hugomnak.

2019. dec. 18. 00:18
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
17%

De, a húgod pofátlan és idióta.

Mondjuk egyfelé mentek, ha nem kell miatta 100 km-es kerülőt tenned, akkor nem fogy jobban a benzin amiért ketten ültök benne.

Szóval ezt a te részedről sem értem, mert nálunk sokszor van olyan, hogy vagy én segítem ki a tesómat vagy ő engem és soha nem kérjük el egymástól a benzinpénzt. Pláne, ha amúgy is arra mennék...

2019. dec. 18. 09:58
 22/34 anonim ***** válasza:
33%
Éljen a szeretet ünnepe! :D
2019. dec. 18. 10:00
 23/34 anonim ***** válasza:
75%
21: igen, igazad van, csak nalatok a kulcsmondat elhangzott hogy vagy te a tesód vagy ő teged . Itt sehol nincs kölcsönösség említve. Csak egyoldalú kéregetés a szülők felé is.
2019. dec. 18. 10:09
 24/34 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem a kérdező nemzetközi rosszindulatú, csak alapból már marhára elege van belőle, hogy a húgának mindent, neki meg semmit. Amit a szüleinek ad, az is a húgánál landol.
2019. dec. 18. 10:15
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
Nemzetközi helyett nem*
2019. dec. 18. 10:15
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nincs autóm, a tesómnak van. Általában összebeszélünk, amikor megyünk a szüleinkhez, és vele megyek. Ugyanakkor eszembe nem jutna, hogy megvárjam, hogy ő "kérje" a benzinpénzt, teljesen természetes, hogy felezünk, és én meg is mondom, minden egyes utazás alkalmával. Nem fogok a testvéremen élősködni, meg abba a megalázó helyzetbe kényszeríteni, hogy neki kelljen felvetnie, hogy most akkor hogy is lesz megosztva az útiköltség...?

Azt meg végképp nem veszem természetesnek, és nem is értem, hogy gondoljátok, hogy egyfelé megyünk, akkor mi az neki, hogy még egy ember ül ott mellette, hát ugyanúgy elmegy az az autó. Egyrészt az elv, hogy nem használom ki a testvérem jó szívét. Másrészt képzeld el például, hogy van egy előfizetéses telefonod, fix havidíjjal, és valaki folyton elkéri, hogy telefonáljon róla, vagy netezzen, mert hát neki nincs. De hiszen ugyanannyiba kerül! Ugyan, most mit kicsinyeskedsz, neked nem kerül semmibe! Attól, hogy neked van telefonod/autód/akármid, az nem jelenti azt, hogy mások akkor ezt bármikor kihasználhatják.

2019. dec. 18. 10:21
 27/34 anonim ***** válasza:
92%

Igazatok van, csak nem a kérdező feladata megnevelni a húgát. A szülőknek kellett volna, vagy most majd az élet megneveli.

Meg ezek szerint a szülők nincsenek rászorulva az anyagi támogatásra, ha rendszeresen a testvérének adják a pénzt. Baromi egyszerűen meg lehetne oldani:

Nem kell pénzt küldeni a szülőknek, gondolom a kérdezőnél is meglenne a helye. Saját kocsi, nyaralás stb.

2019. dec. 18. 10:51
 28/34 anonim ***** válasza:
13%
Beteg ez az egész. Filléres emberek vagytok. Életetek végén fogjátok megbánni. Ami fontos azt észre sem veszitek.
2019. dec. 18. 11:13
 29/34 anonim ***** válasza:
81%
"Ami fontos azt észre sem veszitek." Hogy kihasználja és hülyének nézi őket a húg?
2019. dec. 18. 11:46
 30/34 anonim ***** válasza:
0%
A hugod dolgozik vagy tanul?
2019. dec. 18. 12:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!