Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez nem pofátlanság a húgom...

Ez nem pofátlanság a húgom részéről?

Figyelt kérdés
Ünnepekre hazautazunk a szüleinkhez Pestről Mátészalkára. A hugomnak, mint általában most sincs annyi pénze, hogy vegyen egy buszjegyet, ígyhát anyuka küldött neki 5ezret az útra. Ezenkívűl is rendszeresen küldenek neki havi 10-30 ezret, mert kisasszony túl nagy lábon és ígyis el van adósodva. Eredetileg az volt a terv, hogy busszal megyünk, de a barátom kölcsönadja az autóját. Oda-vissza több mint 500km az út és mikor mondtam a tesómnak, hogy pótolnia kellene a benzinbe akkor megsértődött. Azt mondja, hogyha én úgyis autóval megyek, akkor igazán megtehetném, hogy elviszem ingyen. Ez igaz is, csak nekem már elegem van belőle, hogy mindig körülötte forog a világ. Szerencsére éngem nemkell támogatniuk a szüleiknek mert jó állásom, és én tudom segíteni őket. De hiába segítek bármit is, ők azt a pénzt visszakuldik a hugomnak.

2019. dec. 18. 00:18
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
87%

Magyarán kapott megint 5000 Ft-ot és még buszra sem kellene ülnie és a pénz is megmaradna. Hm, van esze!

Én ez esetben ha szemét lennék is szerintük, nem küldenék pénzt a szüleimnek akik tovább adják a testvéremnek - aki képtelen beosztani. Birom ezt a "mégis csak a testvérem" szlogent, hogy ezzel magyarán mindig fel van mentve az illető és lényegében a másik jóindulatát használja ki! Testvér vagy sem, egy testvér is megteheti, hogy ha már elviszik, legalább felajánlja érte valamennyi összeget (pláne hogy kapott pénzt a buszra). Vagy itt csak az egyik félnek kell mindig adnia? Nem értem a szülőket sem, miért kivételeznek az egyik gyerekkel, a másiktól meg elfogadják.

Férjem is erre hivatkozva dugta homokba a fejét, hogy ne fájjon a tudat, hogy a kedves testvére konkrétan nem szereti őt és csak kihasználja. De az más tészta, de ez volt a szemét huga mentsége: de hát mégis csak a testvére... Anyuka meg a hugit részesítette mindig előnyben. A fiának adnia kellett be a családi kasszába, a lányától semmit nem kért, pedig mindketten dolgoztak.

Nem. Nem csak az egyiknek kell adni mindig. Én is elgondolkodnék, ha a testvérem ennyire evidensnek gondolná, hogy neki minden jár, mert...

Az te érzed, hogy most elviszed ingyen és lenyeled, vagy sem. Vagy beszélgess el vele, hogy tervezi az életet... A szüleiddel is, hogy ez így azért nem teljesen van rendben amit csinálnak szerinted.

2019. dec. 18. 07:43
 12/34 anonim ***** válasza:
35%
Fontos információ lenne a korotok, mivel foglalkoztok, milyen körülmények között éltek!! Egyébként igaza van itt valamelyik hozzászólónak, ilyen mentalitással, mint ami neked van felesleges a közös karácsonyozás!
2019. dec. 18. 07:45
 13/34 anonim ***** válasza:
23%
A húgod pofátlan, te meg simán rosszindulatú vagy. Nem tudom hány évesek vagytok, de ha neked nem gond az anyagiak előteremtése, neki meg igen akkor miért sajnálod tőle? Ha úgyis lemennél kocsival, nem mindegy, hogy ő is ott ül benne és amíg neked nem esik nehezedre azt kifizetni, neki láthatóan igen. De én sem értem minek a közös karácsony, amikor láthatóan neheztelsz rá és süt a megvetés minden mondatodból. Itt már nem is a pénzről van szó... egyébként meg kerülhetsz még te is szorult helyzetbe, amikor lehet a húgod tudna pont segítene, te meg tolod ezt a szarrágást, amikor bevallásod alapján nem szorulsz rá.
2019. dec. 18. 07:55
 14/34 anonim ***** válasza:
78%
Nem értem miért osztjátok a kérdezőt, gondolom ez nem egyszeri eset, hanem a hugi rendszeresen kikunyeralja a pénzt. Egyszer mindenkinél elszakadhat a cérna. Karácsony van rendben elviszem. De ott a szülők előtt elmondanám hogy ez volt az utolsó ilyen. Egyébkent én is segitek a testvéremen. Csak a különbség az hogy nem egymást meg a szülőkrt használjuk ki, sajnáltatva magunkat. Hanem megbeszéljük ha valakinek segítség kell. És nem besertődünk mint egy 5 éves ha valami nem úgy van ahogy mi szeretnénk. A kérdező a szüleit is segíti, de ha a húga kihasznalja akkor meddig tegye? Arról senki más nem tehet hogy elszórja a pénzét. Szerintem nem szarrágóskodni akart, csak a stílus hogy be is sértődik a hugi az akaszthatta ki.
2019. dec. 18. 07:59
 15/34 anonim ***** válasza:
14%
Te jó ég, te aztan rosszindulatú vagy. Az én tesóm is egy csődtömeg volt pár éve de minden erőmmel azon voltam, hogy segítsem. Te meg még rugsz bele egyet...
2019. dec. 18. 08:26
 16/34 anonim ***** válasza:
22%
De
2019. dec. 18. 08:32
 17/34 anonim ***** válasza:
74%

#15:

Ha téged használna ki ilyen szinten a drága bratyód, azután is ilyen vakon nyalnád a seggét?

2019. dec. 18. 08:44
 18/34 anonim ***** válasza:
18%
Hat, ha úgyis mentek, nem mindegy hohy 2 szemely ül a kocsiban vagy 3?
2019. dec. 18. 08:50
 19/34 anonim ***** válasza:
79%
A helyedben megmondanám a huginak,hogy igenis szálljon be a benzinpénzbe. Ha nem, akkor meg próbálkozzon a buszsofőrnél a hülye dumájával, hogy nem vesz jegyet, hiszen a többi utast is ugyanoda viszi,ő még elfér :'D.
2019. dec. 18. 08:54
 20/34 anonim ***** válasza:
11%
Én sem kérnék pénzt, ha úgyis mennék. Ha szerencsétlen, akkor szerencsétlen. Akkor kérnék pénzt, ha kitérő lenne.
2019. dec. 18. 09:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!