Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Elmondjam ezt a nővéremnek?

Elmondjam ezt a nővéremnek?

Figyelt kérdés

Hogy teljes legyen a kép: öten vagyunk testvérek, három testvéremmel nagyon jól kijövök, szeretjük egymás, jó a kapcsolatunk, a legidősebb nővérünkkel azonban elég hullámzó a viszonya mindenkinek, engem egyenesen utál, az egész gyerekkoromat tönkretette, nem vagyunk jóban. Felnőtt fejjel annyiban normalizálódott a viszony, hogy családi összejöveteleken nem öljük egymást, csendben elvagyunk egymás mellett egy-két szót váltva.

Neki van egy kb 10 éves kapcsolata, a barátjával felszínes a viszonyunk, rosszban nem vagyunk. Tudni kell róla, hogy régebben agyba-főbe csalta a nővérem évekig, mindig összevesztek, kibékültek, megint összevesztek és így tovább. Elvileg már 2 éve "tiszta" a srác, legalábbis ezt állítja a nővérem.

A lényeg, hogy kb egy hónapja fesztiválozni voltam, és ott véletlen megláttam, ahogy smárol egy másik nővel. Észrevett, odajött és megkért, hogy ne mondjam el a tesómnak, egyszeri botlás volt, többet nem fordul elő.

Rábólintottam. Viszont azóta, amikor osszefutok a nővéremmel, azért van egy kis lelkiismeretfurdásom, hogy lehet hogy el kéne mondani mégis. Másrészt viszont egész életemben köcsög volt velem, minek lennék mégis vele őszinte és valószínűleg úgyis tudja, hogy milyen a pasija, minek kavarjam fel az állóvizet.

Másik két nővérem szerint ne mondjam el, tök felesleges.

Ti mit tennétek a helyemben?

2019. aug. 31. 10:19
1 2 3
 11/25 anonymousreview60 ***** válasza:
89%

Mindenképpen szólnod kell. Ha tolvajt látsz a házában, azt is eltitkolod? Na ugye!

1. Saját magamra értelmezve a helyzetet: Nem szeretem, ha kihasználnak/átvernek, de igyekszek észrevenni. Ha nem veszem észre, akkor számomnra előnyös, ha szólnak a kihasználtságomról. Még akkor is, ha ezúton szembesülök azzal is, hogy 1. Nem vettem észre. 2. És más is látja, hogy nem voltam képes ezt észrevenni (ennyire hülye voltam). Előnyös, mert tanulok belőle, hogy még mire is figyelnem kellett volna vele kapcsolatban. Én ennyire akarok tanulni, és ennyire vagyok mazohista. Tehát szerintem jót teszel az illetővel. Megtanulja, hogy mi a lopakodó üzemmód, amit eddig nem vett észre. Azért lopakodó, mert eddig nem volt rá radarja. Kár, hogy kép nincs róla, mert esetleg annyira kétségbeesetten kapaszkodik a paliba, hogy téged vádol meg hazugsággal.

2. Felnőtt emberre értelmezve: Ha felnőtt vagy, akkor elvileg a gyerekkori sérelmeket el tudtad engedni (nekem is van azonos nemű testvérrel szemben, nehéz elengedni). Ebben az esetben is szólnod kell, mert nem akarod, hogy egy embertársad át legyen verve.

3. Bosszúálló gyerekkori énedre értelmezve: Lehet, hogy a pasi tényleg csak megingott, de ebben nem lehet bízni. Ha elmondod a nővérednek, akkor vagy szakít, ami fájni fog neki, de utána találhat egy gerinces Férfit. Vagy nem szakít, és önmagát alázza tovább. Mindenképpen szenved, a bosszú meglesz.

A nővéred érettségén múlik, milyen lesz a viszonyotok utána.

2019. aug. 31. 11:52
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Hogy gyerekkoromban mi volt két gyerek között, az ma már nem érdekes. Még ha nem is tudott kialakulni az ideális testvéri viszony, több közöm van a nővéremhez, mint a pasijához.

Én biztos elmondanám, nem a pasival lennék szolidáris, aztán csináljanak amit akarnak.

2019. aug. 31. 12:10
 13/25 A kérdező kommentje:

7, alapjáraton utál, szóval kb tökmindegy.

9, következetesd ki a szövegkörnyezetből, nem egy nagy mutatvány.

Egyébként a sráccal jobb a viszonyom mint a nővéremmel.

2019. aug. 31. 12:18
 14/25 anonim ***** válasza:
77%

"Aztán lenyugszik és később hálás lesz érte."

Soha nem lesz hálás érte. Az ember már csak ilyen. Utálja a rossz hír hozóját. Ha meg addig sem szerette, pláné.

2019. aug. 31. 13:31
 15/25 anonim ***** válasza:
65%

"Saját magamra értelmezve a helyzetet".

Ne értelmezd saját magadra. Nem rólad van szó. Az emberek mindig beleesnek ebbe a hibába. A pasi eddig is csalta, aztán mégis kibékültek utána. 10 éves a kapcsolat, nem új.

Volt nekem egy nagynéném. A férje már akkor is csalta, amikor csak udvarolt, akkor is, amikor jegyesek voltak, akkor is, amikor friss házasok. A nagynéném nem volt hülye, sem vak. Süket sem, mert amikor a család össze ült, hogy meggyőzzék, hogy elváljon, határozottan kijelentette, hogy senki ne szóljon bele az ő életébe.

És láss csodát, ők voltak azok, akik leéltek 45 évet együtt, volt két gyerekük, 5 unokájuk, és amikor az egyik meghalt, a másik néhány hét után utánahalt.

Sokszor eszembe jut, hogy mi történt volna velük, ha akkor nagynéném enged a család akaratának.

Az élet nem fekete-fehér.

2019. aug. 31. 13:51
 16/25 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

#15: "nem volt hülye, sem vak. Süket sem" A kérdésbeli nővérről ezt nem tudjuk. Azt viszont tudjuk, hogy mindenkinek joga van az igazat tudni, ha a nem tudás az ártalmára van. Mondja csak meg a húg a tényállást a nővérnek! A viszonyuk érdemben nem lesz rosszabb.

"Az élet nem feketefehér." Pontosan ezért kell átadni az infót, hogy eldönthesse mennyire sötétszürkeként hajlandó elfogadni.

Lehet, hogy ez az elhajlás lenne az utolsó csepp, és kidobná a fazont.

Lehet, ha a pasas most nem bukik, örökre megjavul.

Lehet, hogy ha most nem bukik, akkor 5-10 év múlva lép le, és mire összemelegszik a csaj egy újabb pasassal, már kifut a szülési időből.

Nem tudhatjuk. Azt tudjuk, hogy mindenkinek joga, hogy azt kapni, amiért fizetett, és ne rosszabbat, és hogy ne legyen átverve.

Én elmondanám a nővéremnek, de legalább megkérdezném direkt/vagy nagyon áttételesem egy kitalált barátnőm esetét elmondva neki, hogy akar-e tudni az ilyesmiről.

2019. aug. 31. 14:06
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

A nagynénéd is biztos úgy gondolkozott, mint az a valaki (nem tudom már kimondta) akitől az idézet származik:

"Jobb egy dollárral benne lenni egy jó üzletben, mint egy rosszban az egész vagyonommal!" :)

2019. aug. 31. 14:14
 18/25 anonim ***** válasza:
34%
A Nővéred elég nagylány már, tudhatja, hogy kutyából nem lesz szalonna. Miért mondanád el, hogy aztán ismét Te legyél a rossz. Én a helyedben hallgatnék. Ha nekem önszántamból lenne olyan férjem, vagy élettársam, akiről tudom, hogy megcsal és valaki mondaná nekem, azt mondanám, hogy vegyen szemüveget, mert biztosan rosszul látta, s a párom a kérdéses időpontban velem volt. A Nővéred ezek szerint szemet tud hunyni a barátja félrelépései felett. Férfiak közt is van ilyen. Ne avatkozz az életükbe! Örülj, hogy a kettőtök közötti kapcsolat normalizálódott valamennyire. Attól, hogy most megpróbálnád felnyitni a szemét, az emlékeidben mindig ott lesz, hogy valaha milyen aljas volt Veled.
2019. aug. 31. 14:32
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Mond csak el nyugodtan. Úgysem lesz belőle semmi,mert nem először bocsátaná meg a pasijának a nővéred.

Már nagyon sokszor leírtam ide a tapasztalatomat,hogy hogy vélekedtek arról az emberről,aki elmondta,hogy a férjemnek van valakije. Mi tíz évig voltunk házasok,2 gyerekkel,jó munkahely,és rendszeres szexuális élet mellett szeretőt tartott. A környezetemben ezt mindenki tudta,de senki nem szólt róla,míg egyszer az egyik akkori barátnőmnek a pasija,aki kinnt volt külföldön dolgozni,ezért én őt addig nem is láttam,ő mondta el nekem,hogy megcsal a férjem. Természetesen amint ezt megtudtam,elváltam,az ismerősökkel minden kapcsolatot megszűntettem,mert úgy voltam vele,hogy olyanok ne legyenek körülöttem,akik szinte a szemembe hazudnak. Ennek a férfi ismerősnek meg a mai napig hálát adok,mert ő legalább volt olyan gerinces,és elmondta az igazat. Akkor nekem azt mondta,hogy nem érdemlem meg azt hogy átverjenek.

Szóval,én elmondanám,bár amint az elején írtam,valószínű ez is meg lesz bocsájtva.

Ja,és az ismerősök ebben segítették is a férjemet. Volt aki programot talált ki egy másik városban,hogy menjünk el a gyerekekkel,csak azért hogy a volt férjem nyugodtan élvezhesse egy másik nő társaságát.

2019. aug. 31. 14:42
 20/25 anonim ***** válasza:
75%
15: Nagynénéd dettó ugyanolyan mártír, mint az enyém, aki most issza meg a levét annak, hogy csak tűrt,tűrt,tűrt és tűrt. Ha nem ettől lett egy igen undorító autoimmun betegsége, akkor semmitől. Általában akkor szokott ez előjönni.
2019. aug. 31. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!