Nem akar dolgozni a lányom, ez fair?
Asszem megfejtettem. A kérdező a nevelőapja a lánynak, az anyjának az új férje miután az előző meghalt.
És amúgy igaza van, családi pótlék tényleg nem jár júniustól kezdve az érettségizett gyerek után. Tapasztalat.
De abban nincs igaza, hogy ez a gyerek hibája.
Kedves kérdező, a lány soha nem dolgozott még ha jól értem, van egy darab érettségije, és te elvárod, hogy azonnal húzzon dolgozni. Miért nem segítesz neki munkát találni? Ráadásul, milyen munkát kapna így, hogy szakmája sincs? Minimálbérből soha nem fog elköltözni otthonról.
Ha jó képességű, miért nem megy egyetemre? Amellett is tudna dolgozni, és ha elvégzi, sokkal jobb munkahelyeket találna, mint így minden nélkül.
Ő azt látta eddig, hogy aki jó tanuló, az egyetemre megy és valószínűleg most ébredt rá tulajdonképpen, hogy neki ezt nem lehet. Nem csodálom, hogy lelki válságban van.
Még lenne egy kérdésem: ha te olyan sokat dolgozol, mint ahogy állítod, és a lány anyja is dolgozik, akkor miért ez a kedves ismerős fizette a lány dolgait? Ha nem álltok jól, a tankönyveket ingyen kaptátok, tehát nem értem, mire megy el a pénzetek.
Na akkor adott a kérdező, aki a nevelőapa. Hol az anyuka? 2 fizetésből nem tudjátok nevelni a lányt? Még így is más segítsége kellett? Leszakadna a pofám.
Nem köteles senki más gyerekét nevelni, de akkor ne mondd már, hogy a lányom. Rengeteg volt egyetemi csoporttarsamat egyedül nevelte valamelyik szülője. Akkor neki honnan volt rávaló? És ott nem segített senki.
37-es!
Igen a nevelő apja vagyok! Nem akar tovább tanulni! Nem tudom miért számtalanszor kérdeztem! szerettem volna elmenni vele munkaügyi központba hátha, de oda sem! Csak otthon ül! Nem rángathatom ki az utcára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!