Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nevel sok szülő egy...

Miért nevel sok szülő egy hamis világképet a gyerekébe? (aminek eredménye túlzott kedvesség, feltétlen szeretetet váró gyenge hímek)

Figyelt kérdés

Az ő idejükben, keményen bántak velük, és ezzel próbálják ellensúlyozni, hogy kedvesen bánnak a gyerekkel?

Nagyon gyakori probléma ez a fiatal férfiaknál, hogy az anyjukat keresik a potenciális partnerükben

2019. júl. 16. 20:26
1 2 3
 21/29 anonim válasza:
64%

"Jobb, ha tudod, hogy ez évezredek óta fennálló tény, hogy a férfiak az anyjukat keresik a párjukban."

A nők meg az apjukat. Jó ezt olvasni? Miért általánosítasz, hogy minden férfi az anyját keresi a feleségében?

2019. júl. 17. 00:02
 22/29 anonim válasza:
82%

"Miért nevel sok szülő egy hamis világképet a gyerekébe?"

Igazad van. Az élet kegyetlen, és ezt jó ha tudja a gyerek. De nem arra kéne nevelni a gyereket, hogy ne legyen kedves, hanem arra, hogy tényleg életképes legyen, de legyen kedves. Nem arra, hogy "tudjon" kedves lenni, hanem hogy TÉNYLEG legyen kedves. Attól, hogy valaki gonosz vagy kegyetlen, esetleg bunkó (és csak néha érdekből mutat kedvességet), még nem lesz férfias, és nem lesz életképes. Egy férfinak az a feladata, hogy segítsen a leendő családjának, gyerekeinek és feleségének. Aki képtelen arra, hogy normális családot teremtsen, és a kocsmában éli le az életét, vagy otthagyja a feleségét és elválnak, az a középkorban halálra ítélné saját családját. Ergo nem életképes, nem képes normálisan felnevelni az utódait. Attól, hogy ha hozzászólnak és már üt, még nem életképes. Hanem egy idegroncs agresszív deviáns barom. És mindez a gyerekkorban dől el. Ha úgy nevelnek, hogy legyél agresszív, mert akkor vagy férfias, és akkor szeretnek majd, az nem fog jó eredményt hozni. Max az adott zárt közösségben, de ha kikerül a való életbe, és agresszívoskódik, nem sokáig fogják tűrni. A gyerek a suliban hülye lesz, lesz miatta egy csomó lelkisérült gyerek, felnőtt korban meg majd nem tud normálisan beilleszkedni. Ezt a nagy "életképesre" való nevelést is jó el lehet b*szni, ha szándékosan vadállatot nevelsz a gyerekedből.

2019. júl. 17. 00:02
 23/29 anonim ***** válasza:
60%

69% Hagyjad a 61%os egy megrögzött nőgyűlölő. Sajnos én is azt látom, hogy ismerősi körben sok apa leszarja a gyerekét, mikozben az anya is dolgozik. Velünk se sokat foglalkozott, pedig én annyira szerettem volna, ha több időt töltünk el.

Szerencsére látok pozitív példákat is, csak keveset.

2019. júl. 17. 00:47
 24/29 anonim ***** válasza:
57% elég jól leírta.
2019. júl. 17. 00:49
 25/29 anonim ***** válasza:
20%
Jól van na, a sok nőgyűlölő kérdés mellett elfér egy, ami a férfiakat szidja.
2019. júl. 17. 09:37
 26/29 anonim ***** válasza:
58%

Nagyon sok anya szenved a házasságában, amit csak azért kötött meg, hogy legyen neki férje, és a gyereke az érzelmi pótlék, akit gyakorlatilag magának szült, hogy legyen társa meg legyen mit csinálnia. Evidens, hogy ebből önállótlan, anyja után nyavalygó felnőtt lesz. És ez tényleg tömeges.

Nagyon sok apa szintén azért házasodott, hogy házas legyen és viríthassa a családot a szüleinek meg a haveroknak. Milyen érzelmi biztonságot, melegséget jelenthetne ez akár neki, akár a feleségének? Egy ilyen házasság szerepjátszásból meg elvárásokból áll. Őszintén, ki akar ilyet? Persze, hogy kivonja magát az egészből, "túlórázik", "dugóba került hazafelé" (ahol amúgy jobban szeret üldögélni, mint otthon lenni), "jár neki a lazulás" (=iszik). Hát ebből nem lesz masszív férfikép, amit egy fiúgyerek követhet.

Ha az emberek nem házasodnának abból a célból, hogy lehessen menő családos kerti partikat tartani meg anyuka elégedett legyen, akkor mindjárt előrébb lennénk.

Szóval véleményem szerint az egésznek nem szimplán az az oka, hogy hogyan nevelik az emberek a gyereket. Az csak következmény. Annak a következménye, hogy az emberek szerepet játszanak, puszta elvárásaik vannak szeretet helyett is, és a házasság intézményétől várják a boldogságot. Ez olyan, mintha az okmányirodától várnám, hogy legyen identitásom, holott az csak egy papírt fog biztosítani, amin ott van a nevem meg a személyi számom. Az identitásom felépítése az én dolgom.

2019. júl. 17. 09:52
 27/29 anonim válasza:
#22 vagyok. Az előző hozzászólásommal nem akartam megbántani senkit, csak van tapasztalatom, hogy akiket rosszul neveltek és túlzásba vitték ezt az egészet, azok csak fájdalmat tudtak okozni az osztálytársuknak, felnőttként meg nem tudnak beilleszkedni. Ez lett az eredménye. De a kérdezőnek annyiban igaza van, hogy úgy is el lehet rontani a gyereket, ha mindig kedvesek vagyunk vele. Mert nem fogja megtanulni hogy mi rossz és mi nem. Úgyhogy én egyetértek a szülői szigor bizonyos fokával.
2019. júl. 17. 13:43
 28/29 anonim válasza:
Úgyhogy aki majd gyereket akar nevelni, az erre is figyeljen :) (előző voltam)
2019. júl. 17. 13:44
 29/29 anonim válasza:
Hamis világkép lenne a feltétlen szeretet? Persze, igazad van, mert NEM elvárható, és ez tényleg nagyon fontos megkülonböztetés! A másik elhanyagolt különbség, hogy a feltétlen szeretet nem egyenlő a másik tetteinek feltétlen igenlésével. Ha akkor is szertlek, ha nem vagy kedves és szerethető, sőt bántó és elutasító vagy, az nem jelenti azt, hogy nem tudom, érzem, hogy ez nem helyes, de nem vonom meg tőled a szeretete, vagyis az elfogadást, ami a lényednek szól, annak aki egyedül Te vagy, aki vagy, ha nagyon is nem tökéletes ez a személy, de semmiképpen sem jelenti azt, hogy veled azonosítanám a tetteidet, a szavaidat, amik mért ne lehetnlnek nagyon is bántüak, elutasítóak, veszélyesek és kemények? Ha ilyenkor téged utasítanálak el, akkor valüjában magagamat akarnám megóvni tüled, holott akkor eltávolodik a szeretet. SAjnos , vagy szerencsére a megbocsájtás, és csakis ez a tapasztalataim szerint, egy olyan megbocsájtás, amelyhez nem kell bocsánatkérés, tehát belülről fakad s nem függ semmitől, az hoz katarzist, szabadságot és boldogságot. A rossz hír, hogy nem megy könnyen, DE ha tiszta széndékból fakad s nem a sértést ápolgatva stagnál, sikerülni fog s tényleg szabadságot, szintet lép!
2021. márc. 30. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!