Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim miért csak akkor...

A szüleim miért csak akkor kedvesek velem, ha sikerem van valamiben?

Figyelt kérdés
Amúgy a hétköznapokban ridegek és morcosak velem, de ha valamiben sikert érek el, mondjuk amikor emelt szinten ötös lett a törim anno, akkor pár óráig, vagy akár egy napig is ünnepelnek. De ennek mindig vége lesz és akkor vissza áll a régi rend. Miért csak ekkor kedvesek velem?

2013. nov. 14. 11:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Örülnek a sikerednek , ez jó, morcos az alaptermészetük, ez adottság, de akkora tragédia nem lehet, mert szépen nevelnek, taníttatnak közben. Te próbálsz kedves lenni és próbálod felvidítani, ha nagyon beleroskadnak a hétköznapi gondokba? Az jó lenne..
2013. nov. 14. 12:08
 2/7 anonim ***** válasza:

A válasz a Bibliában:) (Nem vagyok vallásos), de ide illik a hazatért fiú esete, ő a kedves, nem a jó testvér.

Mindenben sikeres vagy, nincsenek gondok, kicsit közömbössé váltak, természetes a sikered, a jó jegyek, ne félj, ha ketteseket vinnél, az feltűnne.A fiúk sem a "jókislányokat" szeretik, hanem akikért küzdeni kell, aki kiszámíthatatlan, ha érted, mire gondolok...

Elkényeztetted a szüleidet, túl tökéletes vagy,nem kell nevelni,nem kell sokat foglalkozni veled:)

2013. nov. 14. 12:11
 3/7 A kérdező kommentje:

1 Persze, minden nap zsonglőrködök és fejen állok nekik. Nem lehet őket felvidítani mással, csak ennek örülnek. A poénokat nem bírják.

2 Mondasz valamit. De én sokáig nehéz eset voltam. Gyerekkoromban pl sose fogadtam szót, mindig is sok baj volt velem, problémás voltam. Akkor is igaz ez?

2013. nov. 14. 12:29
 4/7 A kérdező kommentje:
2 Ez alapján a logika alapján értékes kéne, hogy legyek.
2013. nov. 14. 12:30
 5/7 anonim ***** válasza:
hát talán nem olcsó poénokat kellene durrogtatni, amikor küszködnek a gondjaikkal, hanem kedves, finom humort.. Van neked?
2013. nov. 14. 12:33
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem van.
2013. nov. 14. 13:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Kár... Pedig ezen a problémán így tudnál változtatni - szerintem. Meg ... egy kicsi gyerek úgy hiszi a szülei az ő kiszolgálására vannak, 3-4 évesen. Ebből ki szoktak nőni. Anyádnak, apádnak saját céljai,vágyai, tervei IS vannak- aminek legfontosabb része a gyerek szeretetteljes felnevelése és taníttatása, de nem egyetlen. Lehet, hogy bántja őket valami (valószínű, "nem élhet senki gondtalan"). 40 fölött már máshogy ébred az ember, nem olyan reményteljesen. És itt fáj ott fáj, meg érzi, hogy nem végtelen a lehetőségek birodalma már. Keresd, hol tudsz segíteni, örömet szerezni. Nem zsonglőrködéssel. Szívvel. Lélekkel.
2013. nov. 14. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!