Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek egy ilyen szülő...

Szerintetek egy ilyen szülő szeretheti a gyerekét?

Figyelt kérdés

Anyámék soha nem engedték, hogy olyan legyen a szobám, amilyet szereték. És ez alatt nem azt értem, hogy pl. feketére akartam festetni a falam, ők meg nem engedték, hanem konkrétan abba se lehetett soha semmi beleszólásom, hogy ne az én szobámba halmozzák a szaraikat...Ugyanis állandóan mindenféle rokontól, ismerőstől hordtak ide használt bútorokat, mert hogy jajj azok milyen szépek, stb. Konkrétan nincs olyan szoba a házban, ahol összeillő bútorok lennének, minden szoba úgy néz ki, hogy van pl. egy polc, mellette egy asztal, tök különböző fából meg különböző színben, mellette egy szekrény, ismét egy harmadik színben ill. 3. típusú fából/műanyagból, stb. Szóval minden bútort így gyűjtögetnek, a pince, meg a hálószobák is tele vannak ezer éves meg újabb bútorokkal, de az ezer éves, szar bútorokat se lehet kidobni, mert szerintük az az ősrégi, szar szekrény is jó még, aminek már félig le van szakadva az ajtaja és ha el akarnánk adni, szerintem 500 ft-ot se adna senki érte.

A legnagyobb poén az egészben, hogy mióta a tesóim elköltöztek, az ő régi szobáikat tartják nagyjából rendben, oda rakosgatják a viszonylag egymáshoz illő, újabb bútorokat, az enyémbe meg a többi szart, mert hogy ha jönnek hozzánk vendégek, akkor ők szép szobában aludhassanak :D De amúgy régebben, mikor tesómék itt laktak, azt is simán megcsinálták, hogy jöttek hozzánk vendégek és engem a saját szobámból kizavartak és az ő hálószobájuk padlóján aludtam egy szivacson, mert annyi eszük nem volt, hogy ha 2 szabad hálószobánk van, 1-1 franciaággyal, akkor ne hívjunk ide mondjuk egyszerre 6 vendéget...

Ill. mióta megtanultak internetezni, a facebook-on is állandóan ilyen adok-veszek oldalakat nézegetnek és kb. havonta vesznek ide valami használt bútort. Most is anyám itt mutogatta, hogy fú de szép szekrényt talált a fészbukon, mindjárt hívja apámat, hogy vegyék-e meg nekem, mert évek óta sírtam egy normális szekrényért. Caakhogy mint kiderült, túl nagy a szekrény és a szobámba már be se férne, ezért megkérdeztem, ha annyira akarják azt a szekrényt, meg nekem is tetszik, akkor az én szobámat meg az egyik tesóm régi, kicsi szobáját miért nem nyitjuk egybe, hogy beférjenek a bútorok normálisan, az új szekrénnyel együtt?

Erre anyám annyit mondott, hogy persze, akkor a vendégek hol fognak aludni? (Amúgy van még egy hálószoba, de ő már eltervezte, hogy idehív egyszerre több családot is).

Szerintetek az ilyen szülők, akiknek a vendégeik kényelme is fontosabb a saját gyerekükénél, azok egyáltalán szeretik a gyereküket?

2019. júl. 11. 13:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szeretnek, csak külső kontrollosok és kényszerbetegek. Vagyis mások véleménye a legfontosabb, ezért kapják a vendégek a szép szobát. És apránként kezdenek kényszeres gyűjtögetővé válni. Próbáld meg eszélni velük, bár valoszinuleg hasztalan lesz.
2019. júl. 11. 17:16
 12/14 anonim ***** válasza:
Miért titok, hogy hány éves vagy? Nem mindegy, hogy valaki 12 évesen hiszi-e azt, hogy nem szeretik a szülei, vagy 32 évesen...
2019. júl. 12. 07:21
 13/14 A kérdező kommentje:
Miért nem? Ha 32 évesen viselkednének így velem, szeretnének, míg ha 12 évesen, akkor már utálnának?
2019. júl. 13. 12:29
 14/14 anonim ***** válasza:

"Nem mindegy, hogy valaki 12 évesen hiszi-e azt, hogy nem szeretik a szülei, vagy 32 évesen..."

"Miért nem?"

Mert 12 évesen az esetek nagyon nagy többségében akkor is azt hiszi, hogy csak direkt ki akarnak tolni vele a szülők, amikor pont azért tesznek bizonyos (számára pillanatnyilag kellemetlen, és számára egyelőre érthetetlen, megmagyarázhatatlan - de felnőtt fejjel átgondolva nagyon is logikus, fontos, stb.) dolgokat, mert nagyon is szeretik. Egy 32 éves panaszain egész máshogyan kell elgondolkodni.

"Ha 32 évesen viselkednének így velem, szeretnének, míg ha 12 évesen, akkor már utálnának?"

Pl. az, hogy nem rendezheted be a szobádat úgy, ahogy akarod, 12 éves korodban lehet azért, hogy segítsenek elfogadni, hogy nem körülötted forog a világ, hogy megtanulj alkalmazkodni másokhoz, hogy ne remeteként kelljen majd leélned az életedet felnőtt korodban, stb., 32 éves korodban meg lehet azért, hogy segítsenek végre lelépni, a saját lábadra állni, mert érzik, hogy nem igazán jó az már úgy, hogy még mindig otthon laksz (ezért kvázi "elüldöznek" ilyen lakberendezési hülyeségekkel, de segítő szándékkal). Tehát végülis lehet mindkét esetben egyszerűen szeretetből, jóakaratból - de lehet mindkét életkorban kiszúrásból is, az is igaz. Mindenesetre ha azt se tudjuk, hány éves vagy, úgy nehezebb találgatni, hogy mi ez az egész...

2019. júl. 13. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!