Miért nem érzem azt, hogy kismamaként sem változott semmi a szüleimmel és párom szüleivel?
Szia!
Jómagam nem vagyok anyós, de a férjem felnőtt lányával pl. kölcsönös az ellenszenv az első pillanattól kezdve (így alakult, ez egy más téma). Amikor terhes lett, és fülig érő szájjal jöttek "bejelenteni", hozták az UH képet, baromira nem vertem a fenekemet a földhöz, és nem csókolgattam körbe. Gratuláltam, aztán ennyi.
Kérdező, szerintem pl. anyósod nem bír, akkor minek játszaná meg magát?
Neked igazából az a bajod, hogy ők nem más emberek. Te viselkedsz velük adott módon, majd elképzeled, hogy neked ezért a jó viselkedésért cserébe JÁR a törődés. De a világ nem így működik. Ha valaki nem törődik veled, nem fogod tudni kierőltetni. Lehetsz vele továbbra is kedves annak reményében, hogy ő is az lesz, de felesleges.
Itt most magadra haragszol, mert senki más viselkedését nem tudod befolyásolni, csak a magadét. "Ha én ilyen vagyok, ő miért nem olyan?" Mert nem így működik. Nem lehet viselkedéseket, hozzáállásokat kicsikarni, csak mert neked az esne jól. El kell fogadni olyannak, amilyen, és úgy állni hozzá.
Nekem az a fura, hogy még csak 16 hetes vagy, de nem csak hogy megvan a kiságy, és a babakocsi már, de már azt is eldöntöttétek a pároddal, hogy 5 hónap múlva(!!!) ki hogy fog viselkedni,meg menni hozzátok, és már dacoltok hogy majd jól megvonjuk tőlük az unokát :) Hidd el eljön a nap, mikor két kezedet összeteszed ha lesz kire bízni a gyereket ;)
Elhiszem hogy jól esne ha érdeklődnének, de a leírtak alapján annyira nyomulsz, hogy esélyük sincs nekik érdeklődni.
Kicsit pihentesd ezt a dolgot, ne írj, ne küldözgess képeket, semmi infot senkinek, és várd ki ki hogy reagál.
A terhesség a leendő szülőknek nagy dolog, élvezzétek ki, ne kombináljatok már előre.
Az én anyósom védőnő, gondolhatod hogy kiidegelt terhesen, bár ne érdekeltem volna :D
"de már azt is eldöntöttétek a pároddal, hogy 5 hónap múlva(!!!) ki hogy fog viselkedni,meg menni hozzátok, és már dacoltok hogy majd jól megvonjuk tőlük az unokát :) Hidd el eljön a nap, mikor két kezedet összeteszed ha lesz kire bízni a gyereket ;)"
Ezt akartam írni én is, csak nem tudtam ilyen jól megfogalmazni.
Nálunk a családban egyszeri leány (unokahúgom) megcsinálta ezt. Unoka megvonással büntette a saját szüleit, férje szüleit is. Két hónapra ki volt tiltva mindenki, de zéró toleranciával, tehát 2 percre sem mehetett senki. Amikor már szabad volt látogatni, akkor sem engedte megfogni a kicsit, kézmosás után sem, a fiatalos, kulturált, rendes nagyszülőknek sem. Megjegyzem, először volt nagy döbbenet, aztán mindenki megszokta, és elengedte ezt a dolgot. Most már a csaj a fél karját odaadná, hogy szarni el tudjon menni úgy, hogy a 2,5 évese ne lógjon rajta.
Kérdező, nekem sem tetszett az írásodban, mintha előre gyűjtenéd az "önigazolásokat", hogy miért nem unokázhatnak majd a nagyszülők.
Ez nevetséges, és egyet jegyezz meg, nem mindenki "gyerekbolond", hogy ettől hasra essen előtted. Az általam említett sztoriban a négy nagyszülő nagyszerűen elvan (50-esek) úgy, hogy nem babáznak, oszt ennyi.
1. Te szoktál levegőt venni?
2. Azt nézzék, hogy a baba nálatok viszi tovább a családnevüket? WTF?
3. Tizenkét sorban (becsszó, megszámoltam!) “engedted el” anyád és a babakocsi sztorit.
Vannak bajok rendesen - nálad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!