Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érzem azt, hogy...

Miért nem érzem azt, hogy kismamaként sem változott semmi a szüleimmel és párom szüleivel?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kedves párom és én már szerettünk volna babát, voltak nehézségi gondok de sikerült és nagyon boldogok lettünk hogy lesz közös gyerekünk. Jelenleg 16 hetes vagyok. Mikor kiderült terhes vagyok, alig vártuk, legfőbbképp én hogy elmondhassunk szüleinknek. Párom szüleinél inkább após addot ki valami örömöt, anyósom meg se szólalt. Nagyon fusztrált a dolog, párom 4 szem közt megkérdezte tőle miért nem reagált. Annyit válaszolt hogy ő sejtette előre hogy lesz gyerek. És attól még nem kellett volna gratulálni vagy valami? Bár páromnak van 2 nővére, szóval így is apósoméknak 6 unokájuk van már. Lehet úgy vannak vele jön a 7. azt kész. De ha a páromat vennék figyelembe hogy csak azt néznék hogy nálunk viszi tovább a baba az ő családnevüket. Az én családi körömből jobban muttatak örömöt, főleg édesanyám aki el is sírta magát, keresztanyám és nagyszüleim is örültek. Azt hittem hogy itt is pozitívabb lesz majd a kapcsolatunk a baba végett, de rákellett jönnöm hogy csak én erőlködök mindenki felé. Mindenkinek mondjuk mikor megyünk nőgyógyászhoz, utána mégse érdeklődnek hogy mi volt, mi derült ki a babáról az UH-n, vagy hogy van e UH kép róla. Anyósomnak elküldtem a babakocsiról a képeket amit már megrendeltünk és itthon van, pedig itt lakik a szomszédlépcsőházba, mégse reagált rá semmit hogy jól néz ki vagy kérdezősköfött volna róla, a babaágyat is mondtam hogy az is megvan már, de azzal úgy voltam már ha nem kérdezgeti, talán nem is érdekli akkor képet se mutatok róla. Mikor felugrunk hozzájuk se kérdezi meg mivan velem, hogy viselem, főleg most hogy meleg napok vannak, egyszerűen fel se merül a baba téma. Így a 15 hetes UH képet el se küldtem neki, nem is mondtam neki hogy van, de persze ha bármiről is van szó okoskodni azt tud. Keresztanyámék se kérdezgetnek maguktól, csak akkor ha én hívom fel őket, de nekem ez olyan erőltetettnek tűnik. Anyámék is hasonló szitu, magától nem hív fel, vagy írna rám fb-on, mindig én keresek mindenkit fb vagy telefonon. Anyámtól bánt egy kicsit hogy ő azt mondta állják a babaágyat mert tekintsük úgy hogy az én szüleimtől ez ajándék az unokának,mert az én családi körömben a mi babánk lesz az első unoka. Aztán most hogy nem rég megtudta mennyi félretett pénzünk van, párommal azt gondoljuk hogy nem is fogják kifizetni, egyébként mi erre számoltunk és nem is tartunk igényt rá mert tudtuk hogy mindent úgyis mifogunk megvenni a babának mert van rá pénzünk, és itt nem a pénzről van szó, hanem arról hogy akkor minek ígérték meg, most hogy megtudták a pénzünket, szóval ez olyan hülyén jön le. De én ezt már elengedtem. Keresztanyámék meg most jobban elvannak foglalva a mamámék házának eladásával. Írtam mindenkinek hogy végre párom is bejöhetett és látta.a.picurkát mozogni a hasamba,senki nem.reagált semmit, nem kérdezte senki milyen élmény volt neki. Egyébként ezt az egészet párom is így gondolja, őt is bántja az egész. És tudjátok az fog legszarabbul esni hogy a terhesség alatt 9 hónapig nem érdeklődik senki, akkor a baba születésénél se, mert ne a baba végett legyünk fontosak, ha előtte se voltunk akkor azután se. Tudom jól hogy más érzés a nagyszülőknek az ha még hasban van vagy már élőben láthatják, de nekem fontos hogy most is érdeklődjenek, mert a baba már él bennem, bármi lehet vele. Bocsi hogy ilyen hosszúra sikeredett, de tudni szeretném járt e valaki hasonló cipőben, vagy ki mit gondol erről.

2019. jún. 26. 14:10
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Mondjuk úgy hogy a babakocsikat pl ő mézegetett nekem hogy árban is jó legyen és tetszen is, még ő volt beleélve meg hogy milyenek vannak, csak mikor meg már mondtam neki hogy megvan és megvettük akkor meg már nem érdekelte azért mert nem azt vettük amit ő mutatott nekünk.
2019. jún. 26. 16:30
 22/30 anonim ***** válasza:
84%

Szia!

Jómagam nem vagyok anyós, de a férjem felnőtt lányával pl. kölcsönös az ellenszenv az első pillanattól kezdve (így alakult, ez egy más téma). Amikor terhes lett, és fülig érő szájjal jöttek "bejelenteni", hozták az UH képet, baromira nem vertem a fenekemet a földhöz, és nem csókolgattam körbe. Gratuláltam, aztán ennyi.

Kérdező, szerintem pl. anyósod nem bír, akkor minek játszaná meg magát?

2019. jún. 26. 17:26
 23/30 anonim ***** válasza:
89%

Neked igazából az a bajod, hogy ők nem más emberek. Te viselkedsz velük adott módon, majd elképzeled, hogy neked ezért a jó viselkedésért cserébe JÁR a törődés. De a világ nem így működik. Ha valaki nem törődik veled, nem fogod tudni kierőltetni. Lehetsz vele továbbra is kedves annak reményében, hogy ő is az lesz, de felesleges.

Itt most magadra haragszol, mert senki más viselkedését nem tudod befolyásolni, csak a magadét. "Ha én ilyen vagyok, ő miért nem olyan?" Mert nem így működik. Nem lehet viselkedéseket, hozzáállásokat kicsikarni, csak mert neked az esne jól. El kell fogadni olyannak, amilyen, és úgy állni hozzá.

2019. jún. 26. 19:27
 24/30 anonim ***** válasza:
83%
Fúú ezt olvasni is borzasztó fárasztó volt, nem csodálom, hogy menekülnek tőled a rokonok. Még szinte alig estél teherbe, már tipikus vérmami vagy, aki a gyerekét mindenki arcába beletolja, és fel van háborodva rajta, hogy az emberek nem esnek hasra a hülyeségeitől. Most meg már ott tartasz, hogy nem akarod, hogy a pasid anyja elmenjen az unokáját látogatni, mert nem liheg rajtad egyfolytában, meg nem érdekli egy semmitmondó ultrahang kép vagy egy béna babakocsi?! Gratulálok. Nem csodálom, hogy a családod szóba se meri hozni a terhességedet, mert fárasztod őket te magadtól is, nem buták, hogy ráadást kérjenek. Még most próbálj meg normális lenni (ha nem túl késő...) mert az lesz a vége, hogy egy megkeseredett, folyton mártírkodó ősanya leszel, 20-30 év múlva meg egy tapadó pióca anyós, aki pokollá fogja tenni a menye/veje életét.
2019. jún. 26. 21:02
 25/30 anonim ***** válasza:
83%

Nekem az a fura, hogy még csak 16 hetes vagy, de nem csak hogy megvan a kiságy, és a babakocsi már, de már azt is eldöntöttétek a pároddal, hogy 5 hónap múlva(!!!) ki hogy fog viselkedni,meg menni hozzátok, és már dacoltok hogy majd jól megvonjuk tőlük az unokát :) Hidd el eljön a nap, mikor két kezedet összeteszed ha lesz kire bízni a gyereket ;)

Elhiszem hogy jól esne ha érdeklődnének, de a leírtak alapján annyira nyomulsz, hogy esélyük sincs nekik érdeklődni.

Kicsit pihentesd ezt a dolgot, ne írj, ne küldözgess képeket, semmi infot senkinek, és várd ki ki hogy reagál.

A terhesség a leendő szülőknek nagy dolog, élvezzétek ki, ne kombináljatok már előre.

Az én anyósom védőnő, gondolhatod hogy kiidegelt terhesen, bár ne érdekeltem volna :D

2019. jún. 26. 21:11
 26/30 anonim ***** válasza:
88%

"de már azt is eldöntöttétek a pároddal, hogy 5 hónap múlva(!!!) ki hogy fog viselkedni,meg menni hozzátok, és már dacoltok hogy majd jól megvonjuk tőlük az unokát :) Hidd el eljön a nap, mikor két kezedet összeteszed ha lesz kire bízni a gyereket ;)"

Ezt akartam írni én is, csak nem tudtam ilyen jól megfogalmazni.

Nálunk a családban egyszeri leány (unokahúgom) megcsinálta ezt. Unoka megvonással büntette a saját szüleit, férje szüleit is. Két hónapra ki volt tiltva mindenki, de zéró toleranciával, tehát 2 percre sem mehetett senki. Amikor már szabad volt látogatni, akkor sem engedte megfogni a kicsit, kézmosás után sem, a fiatalos, kulturált, rendes nagyszülőknek sem. Megjegyzem, először volt nagy döbbenet, aztán mindenki megszokta, és elengedte ezt a dolgot. Most már a csaj a fél karját odaadná, hogy szarni el tudjon menni úgy, hogy a 2,5 évese ne lógjon rajta.

Kérdező, nekem sem tetszett az írásodban, mintha előre gyűjtenéd az "önigazolásokat", hogy miért nem unokázhatnak majd a nagyszülők.

Ez nevetséges, és egyet jegyezz meg, nem mindenki "gyerekbolond", hogy ettől hasra essen előtted. Az általam említett sztoriban a négy nagyszülő nagyszerűen elvan (50-esek) úgy, hogy nem babáznak, oszt ennyi.

2019. jún. 26. 21:39
 27/30 anonim ***** válasza:
87%
Mondjuk tizenhat hetesen eleve nem történt még túl sok izgi dolog, amit újsàgolni kéne szerintem... megállapították a terhességet, és meg is maradt az első trimeszter végéig, juhú, lehet újságolni a babahírt. Ennyi. Ezen kívül mit lehet ilyenkor...? Még azt se tudni ennyi idősen ritka kivételtől eltekintve, hogy milyen nemű. Ilyenkor még nincs olyan uh kép, ami random bárkit érdekel, mert a pacán csak anyuapu látja, hogy mosolyog. Még nincs mocorgás, és hát, nos, igazából nincs semmi. Az eddigi vizsgálatok akkor hírértékűek, ha baj lenne neadjisten, mert akkor kellene a családi támogatás, tanács. Így még nincs semmi érdemi; amiben szerepük lenne.
2019. jún. 26. 22:26
 28/30 anonim ***** válasza:
76%
De te most azt várod, hogy mindenki 0-24 körbeugráljon és veled foglalkozzon, mert terhes vagy? Nyilván volt aki őszintén örült neki, de mindenkinek megvan a problémája meg az elfoglaltsága, magánélete. Nem áll meg az élet, csak mert neked gyereked lesz.
2019. jún. 27. 00:18
 29/30 anonim ***** válasza:
71%
Nektek lesz gyereketek, nem nekik. Ennyi, van már 6 unoka, egy idő után ez már nem megy szenzáció számba. Nálunk is: az elsőnél semmi más téma nem volt 9 hónapig (maga a kismama is rohadtul unta már). A második unoka szenzáció volt 2-3 hétig, de már nem volt akkora hype. A harmadiknál volt egy bejelentés, majd alapvető kérdések a 9 hónapban, de nem állt meg az élet a nagyszülőknél, mint az első gyereknél. Alapvetően engem is baromira idegesít, mikor valakinek az élete a terhessége körül forog, de igyekszem szelektálni az infót. Engedd el picit az ügyet, kár ezen ennyire megorrolni.
2019. jún. 27. 11:32
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

1. Te szoktál levegőt venni?

2. Azt nézzék, hogy a baba nálatok viszi tovább a családnevüket? WTF?

3. Tizenkét sorban (becsszó, megszámoltam!) “engedted el” anyád és a babakocsi sztorit.

Vannak bajok rendesen - nálad.

2019. jún. 29. 00:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!