Hogyan lehet addig átvészelni azt az időt amíg a "szüleimmel " lakunk? Állandó kritizálás
Sziasztok! Párom Ausztriában dolgozik hetente jár haza van egy közös kislányunk, szüleimmel közös udvaron élünk, gyűjtjük a pénzt egy mihamarabbi saját házra, viszont ezt a pici lakást is mi építettük ide az udvarra.
Albérletet természetesen nem fizetek viszont a rezsit teljes egészében és még valamennyit konkrétan 10 ezret adunk pluszban a szüleimnek.
A lényeg nem ez csak leírtam.
Szóval én szeretek különlegesebb ételeket is kipróbálni, mondjuk nem mondanám annak de a szüleim szerint az.
Tegnap például őzgerinc formában sütöttem baconos csirkemellet, ma anyám olyan rossz lábbal kelt hogy szóvá tette hogy milyen szar, illetve mintha már kétszer megették volna, és nem volt finom szerintük. Páromnak és nekem is bejött, de mindegy végül is egy sima rántott hús is rossz szerintük, meg a tárkonyos ragu leves is és a baconos máj és mi egymás, anyám a húsleves, sült hús, töltött káposzta,zöldbab leves és ezekhez hasonló ételeket főz általában ő nem kísérletezik.
Na mindegy számomra ez elég bántó, mindig minden főztömben a hibát keresik.
Egyébként a főzés megoszlik köztünk hol az egyikünk hol a másik főz, mert így nekünk ez megfelelő. Általában péntek szombat vasárnap szoktam, ő meg a másik 4 napból általában 2 szer.
Mindegy ezt csak leírtam.
Másik gond hogy a páromat is kritizálja, mennyire haszontalan mikor haza jön.
Általában gyújtóst vág hogy be tudjunk gyújtani, anyáméknak is, apám évek óta elő se vette a fejszét és ő se csinál semmit sem tvzik egésznap.
A párom pedig nem is nagyon tud péntek este 9re ér haza, vasárnap délután 6kor indul, általában ő szórakoztatja a gyereket hogy tudjak hajat mosni és főzni mosogatni mosni teregetni, nem épp könnyű egy kis gyerek mellett folyton óvni és vigyázni ezért ez nekem nagy segítség, de ők ezt nagyon nem veszik figyelembe hogyha főt ételt szeretnének hétvégén akkor ő nem nagyon tudja kint végezni a férfi munkákat, de mint mondtam apám se egy igyekező típus, és anya hétvégén szinte folyamatosan a telefonját bűvöli szóval éppen tudna segíteni, de igazából nem várom el csak akkor ne legyen már ilyen nagy elvárásai. Tudom sok negatív kommentet fogok kapni de remélem azért valaki aki hasonló helyzetben van tud néhány mondattal segíteni hogy mit lehet tenni, hisz egésznap ezen bánkodok hogy nekik semmi sem jó. Hozzá teszem ha csinál is valamit abban is a hibát veszik csak elő és a kritizálást.....
Én biztosan beszüntetném ezt a fele főzős dolgot, ha kivétel nélkül mindenben találnak valami kivetnivalót.
Mondd meg nekik hogy akkor főzzetek külön, mindenki magára. Ha neked hét közben ez nem annyira kivitelezhető, egy menü heti szinten kijön 5000Ft-ra nálunk, maximum, annyit megérne a nyugi nekem.
Kb mennyi idő, mire el tudtok költözni? Konkrétan az önerőre gyűjtötök, vagy hitel nélkül akartok költözni? A tulajdoni viszonyok hogy állnak a kis házzal kapcsolatban?
Teljesen hitel nélküli házat szeretnénk kB 1 év. Azt mondjuk ki lehet bírni, talán nem könnyen, egyébként más gondok nincsennek...
A tulajdoni állapotok az úgy van hogy édesapám a nevemre íratta ezt a házat.
És mi van a telekkel?
Ha egy év múlva összejön a saját hitelmentes ház, lehet érdemes lenne mégis meggondolni, hogy azt a picit már kölcsönből egeszititek ki.
Ha nagyon nem bírjátok, akkor keress fel egy ügyvédet és kérdezd meg, van-e módja annak, hogy az apád telkén lévő, te neveden lévő házat pl. Ki tudnád-e adni és az törlesztene neked.
Vagy nyelni még egy évig.
Nem értem, ha külön kis házban vagytok, miért főztök közösen? Ezt szüntessétek be, mindenki főzzön magának.
Hogy anyád hétvégén a telefont bűvöli, mi közöd hozzá? Ő már felnevelt egy gyereket, most már hadd csináljon amit akar. A tiédet neveld te. Az nonszensz, hogy te nem tudsz sem főzni, sem hajat mosni, mert ott a gyerek. Szerinted másnak nincs? Ha teljesen külön élnétek mi lenne, megállna az élet, mert neked gyereked van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!