Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen anya? Mit tegyek?

Miért ilyen anya? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nos anya rengeteg embert kritizál,de nem veszi észre magát.Sőt,ha szól neki a másik,hogy vegyen vissza,akkor még a másik a hülye.Ma is utaztunk a buszon és meglátott egy nőt akinek tetoválása volt és elkezdte magyarázni,hogy mennyi esze van az ilyen embernek,meg undorító...stb.Na én szóltam neki,hogy fejezze be,ne kritizáljon másokat,meg hogy neki nem mindegy ?Ő meg elkezdte mondani,hogy én szemtelen vagyok,és hogy ő csak formálni akarja az ízlésemet.Na itt apa is bekapcsolódott,hogy:-Te csak ne formálj senkit!Lehet egyszer majd ő is tetoválva fog hazajönni.(itt apávál ketten nevetni kezdtünk,mert csak poén volt).Erre anya:-Hát akkor kétszer akkorát fog kapni!

Ja,meg olyanokat mondott,hogy meg fog verni,ha továbbra is ilyen szemtelen vagyok és én csak ne szóljak rá,mert ő nem kritizált senkit O.o

Folyton ezt csinálja.Osztálytársam is levágatta rövidre a haját és egy pici szőke tincs lett elől a hajában.Ahogy anya meglátta:-Te ez meg van bolondulva ?

Mindent úgy kell csinálni,ahogy ő akarja.Tetszen nekem is az ami neki.Szeressem azt amit ő.Múltkor azért szidott le,mert én nem nézegetem a virágokat a szobámban O-O Nem csinálhatom azt,amihez nekem kedvem van.Most megyek gimibe és lehet választani majd,hogy úszni vagy kondizni szeretnék.Mondtam anyának,mert kérdezte,hogy én kondizni szeretnék.Na ő elkezdte,hogy,nem mert én úszni fogok,mert az jobb és ő is szerette...Mondtam neki,hogy majd én eldöntöm hogy ÉN mit szeretnék csinálni majd a suliban,ahova ÉN fogok járni.Ő:-Ez nem így működik !Majd én megmondom,hogy mit csinálsz.

Ha mondom neki,hogy én eldöntöm,hogy mit szeretnék,akkor azzal jön,hogy ez nem igaz,ez nem így működik.Egyébként apró dolgokról van szó.Pl.mit csinálok a szabadidőmben+ő azt akarta,hogy olvassak,én meg mondtam,hogy rajzolni szeretnék).Olyan ruhát kell hordanom,ami neki tetszik.Úgy kell vele veszekednem,hogy ne babás ruhákat vegyen,hanem valami normálisat(Nem drága!Nem kivágott!Nem Zarás meg egyéb ruhákról van szó!).

Múltkor is hazajött egy pillangós pólóval,hogy most nem talált babás pólót,csak ilyen hülye egyszínű pólók voltak.

Odaadta pár régi gatyáját,hogy hordjam,de ahogy azok kinéznek...Ilyen bő,sok zsebes,halászgatyák.És még csak nem is normálisabb fazonból,hanem ilyesmi:

[link]

Mondtam neki,hogy nem tetszik,sőt rosszul is áll,de nem érti meg.

Van akinek ilyen anyja van ?Hogyan lehetne leállítani ?Mit tegyek,hogy ne ,,korlátozzon'' ennyire ?

És mielőtt bárki is ribizlinek nevezve:Nem festem magam,nincs kinn a mellem(nincs is:P),teljesen egyszerű lány vagyok.

Szeretnék végre én is dönteni,kialakítani az ízlésem,picit felnőtteset játszani,de anya nem hagyja.

Apa nem szeret vásárolni(elég türelmetlen),de ő legalább figyelembe veszi,hogy nekem mi tetszik.De szerintem anya nem hagyná,régebben is morgott miatta,mert apa vett nekem egy hosszabb inget(favágó ing szerű,sötét zöld szí ben),meg egy fekete farmert az inghez.

15l

2017. júl. 5. 18:56
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Hidd el Gimibe mész megfog ez változni kiléptél az álltalánosból mostmár ő is látja szerintem csak több idöt szeretne veled tölteni ...

Beszéld meg ezt vele szerintem csak fél hogy ,,felnősz " és nem az ő kislánya maradsz .

2017. júl. 5. 19:06
 2/6 anonim ***** válasza:

Uuuuuuu, szinte örülök neked.

Nem hittem, hogy létezik még egy olyan ember mint anyám.

A legrosszabb az amikor úgy kritizál másokat, hogy azok hallják is, én meg megyek mellette és leég a pofám. Minden ilyen alkalommal elmondtam neki hogy mi köze van hozzá, meg hogy ez gáz amit csinál, de persze én vagyok a hülye.

Ezt úgy oldottam meg, hogy már seholsem jelenek meg vele, meg nagyon összevesztem vele, és apa mellém állt, hogy ez tényleg gáz, és ez így abbamaradt.

A többihez. Ki kell állnod magadért. Sokat segít, ha apukád melletted áll. Nem döntheti el ő hogy mit sportolj, főleg ha anyagiakban ugyanannyi. A rukhákkal meg olyan mintha direkt akarna hülyét csinálni belőled. Főleg azzal a nadrággal. Bár ezzel gondolom nem sokat segítettem.

2017. júl. 5. 19:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Meg kell neki mondanod, hogy ezzel a viselkedésével csak éket ver közétek; örülne neki, hogyha nem is állnál vele szóba? Mert ezzel nagyon hamar ezt fogja elérni.
2017. júl. 5. 23:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Gyerekként mindig mennem kellett anyukámmal vásárolni, és minden egyes alkalommal megsértett, megalázott valakit, direkt az embereknek tolta a kocsit, hogy veszekedni tudjon velük... Tudom, mit élsz át.

Sajnos nem tudsz mit tenni, mint hogy nem kéred ki semmiről a véleményét. Egyáltalán el se mondd, hogy lehet kondizni meg úszni. Nem kell róla tudnia.

Ezt a pár évet sajnos muszáj lesz vele kihúznod, de már most készülj olyan egyetemre, ami nem a ti városotokban van.

2017. júl. 8. 10:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Tisztára ugyan ez van nálunk a kritikákat kivéve. Én nem mertek vele flegmázni meg ilyenek mert nagyon leszid.
2017. júl. 8. 22:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Szörnyű...
2018. márc. 17. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!