Mit csináljak, ha a mostohaanyám folyamatosan próbálja azt éreztetni, hogy én rossz anya vagyok?
Nem mondja így ki szó szerint, csak olyan megjegyzéseket tesz, amiből ez jön le.
Pl. mi három hét után áttértünk a tápszerre, ami számomra megváltás volt. Kérdezte múltkor, hogy hogyhogy tápszert kap a lányom és mondtam, hogy nekünk nem igazán vált be a szoptatás és mióta tápszeres, mindketten jobban érezzük magunkat. Erre az volt a válasz, hogy ő a helyemben ezek után biztos képtelen lenne a tükörbe nézni. A babakocsinkra is megjegyzéseket tett (kicsit drágább darab), hogy mennyire fog majd nevetni, ha a babánk 5 percig sem marad majd meg benne, meg hogy már látszik, hogy mi a pénzzel akarjuk megvenni a szeretetét, stb.
Ilyeneket szólogatott be, mikor otthagytuk a nagyszüleimnél kicsit, amíg mi elmentünk a párommal ebédelni (másfél óra volt az egész, végig aludt), meg bármikor találkozunk, csak a szapulást hallgatom és hogy "bezzeg ő..." .
Hagyjam figyelmen kívül?
De félek, hogy akkor csak rosszabb lesz.
Ha meg szólok, megsértődne. Mert a babadolgaikat is ide akarta adni nekem, de én már kinéztem mindent, ezért normálisan visszautasítottam. Akkor is kiakadt, hogy "ennyit a jószándékról", meg hogy ezután reméli nem lepődünk meg, ha ünnepekkor sem vesznek nekünk semmit, hiszen nekem az úgysem felelne meg...
Gondolom, nemcsak a babakérdésben ilyen, hanem egyébként is.
Minimálisra korlátoznám a találkozást.
Ha cseszeget, akkor megmondanám neki, hogy nem azért jöttünk hozzájuk, hogy csesztessen. Nem érdekelne, ha megsértődik.
Szerintem a mostohaanyad a rossz anya, mert ahelyett hogy tamogatna, meg segitene inkabb kritizalja a donteseidet, itelkezik, meg probal lehuzni.
Ha neked lennek, en kerek perec megmobdanam neki, hogy nem egeszen ilyen az a tamogatas amire egy kisbabas nyukanak ilyenkor szuksege van. Csak hogy erezze O is a torodest....
mondjuk leállítod a PÍ-be és kész.
mi közöd neked hozzá? semmi.
Legközelebb ilyenkor nézzél rá és felhúzott szemöldökkel kérdezd meg, hogy "szerinted érdekel mit gondolsz? Pont leszarom, úgyhogy feleslegesen strapálod magad."
Ha gondolod még hozzá is tehetsz valami személyes megjegyzést, amiről mi itt ugye nem tudunk, hogy pl. rád se nyitja az ajtót egy gyereked se, vagy mit tudomén.
Komolyan ki nem szarja le, meg azt is, hogy megsértődik? Ha attól félsz, hogy apád befeszül, akkor meg úgy is te vagy a gyereke, a gyereked meg az unokája, párás szemmel előadod neki, hogy mennyit bánt téged a felesége, meg miket mond, pedig ha annyira tapasztalt, akkor tudhatná, hogy milyen érzékeny ilyenkor egy anya blablablabla. Ne érezd rosszul magad az érzelmes manipulálástól, úgyis ugyanazt csinálja majd apáddal, mikor előadja a nagy halált, hogy ő semmi rosszat nem mondott és te milyen paraszt voltál.
"Erre az volt a válasz, hogy ő a helyemben ezek után biztos képtelen lenne a tükörbe nézni."
Az naaggyoon keméény!
Meg se halld. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!