Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érzem azt, hogy...

Miért nem érzem azt, hogy kismamaként sem változott semmi a szüleimmel és párom szüleivel?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kedves párom és én már szerettünk volna babát, voltak nehézségi gondok de sikerült és nagyon boldogok lettünk hogy lesz közös gyerekünk. Jelenleg 16 hetes vagyok. Mikor kiderült terhes vagyok, alig vártuk, legfőbbképp én hogy elmondhassunk szüleinknek. Párom szüleinél inkább após addot ki valami örömöt, anyósom meg se szólalt. Nagyon fusztrált a dolog, párom 4 szem közt megkérdezte tőle miért nem reagált. Annyit válaszolt hogy ő sejtette előre hogy lesz gyerek. És attól még nem kellett volna gratulálni vagy valami? Bár páromnak van 2 nővére, szóval így is apósoméknak 6 unokájuk van már. Lehet úgy vannak vele jön a 7. azt kész. De ha a páromat vennék figyelembe hogy csak azt néznék hogy nálunk viszi tovább a baba az ő családnevüket. Az én családi körömből jobban muttatak örömöt, főleg édesanyám aki el is sírta magát, keresztanyám és nagyszüleim is örültek. Azt hittem hogy itt is pozitívabb lesz majd a kapcsolatunk a baba végett, de rákellett jönnöm hogy csak én erőlködök mindenki felé. Mindenkinek mondjuk mikor megyünk nőgyógyászhoz, utána mégse érdeklődnek hogy mi volt, mi derült ki a babáról az UH-n, vagy hogy van e UH kép róla. Anyósomnak elküldtem a babakocsiról a képeket amit már megrendeltünk és itthon van, pedig itt lakik a szomszédlépcsőházba, mégse reagált rá semmit hogy jól néz ki vagy kérdezősköfött volna róla, a babaágyat is mondtam hogy az is megvan már, de azzal úgy voltam már ha nem kérdezgeti, talán nem is érdekli akkor képet se mutatok róla. Mikor felugrunk hozzájuk se kérdezi meg mivan velem, hogy viselem, főleg most hogy meleg napok vannak, egyszerűen fel se merül a baba téma. Így a 15 hetes UH képet el se küldtem neki, nem is mondtam neki hogy van, de persze ha bármiről is van szó okoskodni azt tud. Keresztanyámék se kérdezgetnek maguktól, csak akkor ha én hívom fel őket, de nekem ez olyan erőltetettnek tűnik. Anyámék is hasonló szitu, magától nem hív fel, vagy írna rám fb-on, mindig én keresek mindenkit fb vagy telefonon. Anyámtól bánt egy kicsit hogy ő azt mondta állják a babaágyat mert tekintsük úgy hogy az én szüleimtől ez ajándék az unokának,mert az én családi körömben a mi babánk lesz az első unoka. Aztán most hogy nem rég megtudta mennyi félretett pénzünk van, párommal azt gondoljuk hogy nem is fogják kifizetni, egyébként mi erre számoltunk és nem is tartunk igényt rá mert tudtuk hogy mindent úgyis mifogunk megvenni a babának mert van rá pénzünk, és itt nem a pénzről van szó, hanem arról hogy akkor minek ígérték meg, most hogy megtudták a pénzünket, szóval ez olyan hülyén jön le. De én ezt már elengedtem. Keresztanyámék meg most jobban elvannak foglalva a mamámék házának eladásával. Írtam mindenkinek hogy végre párom is bejöhetett és látta.a.picurkát mozogni a hasamba,senki nem.reagált semmit, nem kérdezte senki milyen élmény volt neki. Egyébként ezt az egészet párom is így gondolja, őt is bántja az egész. És tudjátok az fog legszarabbul esni hogy a terhesség alatt 9 hónapig nem érdeklődik senki, akkor a baba születésénél se, mert ne a baba végett legyünk fontosak, ha előtte se voltunk akkor azután se. Tudom jól hogy más érzés a nagyszülőknek az ha még hasban van vagy már élőben láthatják, de nekem fontos hogy most is érdeklődjenek, mert a baba már él bennem, bármi lehet vele. Bocsi hogy ilyen hosszúra sikeredett, de tudni szeretném járt e valaki hasonló cipőben, vagy ki mit gondol erről.

2019. jún. 26. 14:10
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
84%
Őket soha semmilyen módon nem tudjátok megváltoztatni, de a hozzáállásotokat igen! Már rég le kellett volna válnotok érzelmileg. Meg kell tanulnotok leszarni őket, másképp nem fog menni.
2019. jún. 26. 15:09
 12/30 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem is kicsit túlzásba viszitek.
2019. jún. 26. 15:18
 13/30 A kérdező kommentje:
Kinek mi az igénye. Nem vagyunk egyformák. Igazából innentől leszarok mindenkit, csak tudjátok én legalábbis szerintem kölcsönös vissza kérdezni, amíg én mindenki mástól megkérdezem hogy vagytok? Miújság? És képesek fél-1 órán át magukról beszélni, igazából nem zavar mert végighallgatom azt ennyi, de az a.minimum hogy elvárom megkérdezze miújság velünk. Mert ezt illik oda vissza szerintem. De mivel ezek a.dolgok nem most kezdődtek így most eljutottam arra a pontra hogy beleszarok én is mindenkibe. Csak azért na... elég nagy a család mind 2 felünkről. Én családcentrikusabb vagyok, párom is, amint kiderült a többiek nem. Nincs ezzel semmi gond. Innentől csak törődünk magunkkal. És nem vagyok elszállva magamtól, csak én is örültem volna egy kis törődésnek, ha én már nyújtottam. Ennyi az egész.
2019. jún. 26. 15:21
 14/30 anonim ***** válasza:
86%
Nekem meg pont az lenne a furcsa, hogy ha valaki teherbe esik, akkor hirtelen az anyósa megváltozik és érdekelni kezdi minden menyével kapcsolatos dolog. Ha eddig nem érdekelte, akkor megette a fene az egészet. Valószínű, hogy a gyerek születése után is ilyen hűvös lesz, erre készülj fel. Ez csak nektek csoda, egy "privát" csoda, ami teljesen rendben van, hogy foglalkoztat időd nagy részében. Abban igazad van, hogy illene érdeklődnie. De, tudva így, hogy nem érdekli, tettessen inkább hamis érdeklődést? Erőszakkal nem lehet szeretetet kikényszeríteni. Másrészről én pl. nem szeretek gratulálni addig, míg meg nem érkezik a baba. Inkább kellemes babavárást és jó egészséget kívánok - ahogyan Neked is! Élvezzétek ki ezt az időszakot, ne hagyd, hogy beárnyékolja az anyós. Inkább azokra koncentrálj, akiknek eddig is fontos voltál/voltatok.
2019. jún. 26. 15:26
 15/30 A kérdező kommentje:
Eljutottam arra hogy nem is akarom hogy jöjjön anyós azt itt dédelgesse majd az unokáját, mert a párom ezt jobban szivén viseli, és megmondta,ha így állnak hozzánk akkor nem is visszük ő hozzájuk át, de ne is jöjjenek. De úgy szint anyámék se jöjjenek, se senki minden héten, mert annyira már ismerjük a szüleinket, hogy tudjuk milyenek, anyóséknál az lesz a duma hogy hogy miért nem visszük a gyereket, anyáméknál meg az hogy miért nem jöhetnek fel sűrűn gyereket látogatni. Nem arról van szó hogy anyósnak gratulálni kellett volna,hanem arról hogy szó szerint semmit nem mondott, egy szót nem.ejetett ki a száján, csak csöndbe ült és végighallgatta a bejelentésünket. Szóval semmit nem reagált rá. De persze előtte ment a duma mielőtt terhes lettem volna hogy majd ha lesz nálunk is gyerek akkor sokat fogjuk oda vinni hozzájuk, ezt mondta ő. Akkor most nem értem ezt a nem reagálását. Igazából most már mind1 is. De köszönöm a tanácsokat.
2019. jún. 26. 15:36
 16/30 anonim ***** válasza:
84%
Bár én nem vagyok Anya, de azért elmondom a véleményem. Én meglepődnék, ha az unokatesóm küld nekem egy UH képet, vagy kijelentené, hogy mikor megy a vizsgálatra. Azt nekem nem kell feltétlenül tudni, hacsak, nem akar megkérni, hogy kisérjem el, az esetben feljegyzem másképp pedig, szólnának ha baj van. Én nem értem az embereket néha, hogy miért várájk el, hogy körülöttük forog a világ. Én is szakitottam meg olyan emberekkel a kapcsolatot, akiket nem érdekelt, hogy mi van velem. Vettem a lapot, nem erőlködök. Mi még a házassági szándékunkat sem mondtuk el senkinek, olyan jó titkos jegyesnek lenni. A mi dolgunk, és aki fontos, úgyis időben értesül róla....
2019. jún. 26. 15:40
 17/30 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem is túltolod ezt a témát.

Egyrészt ha eddig sem foglalkoztak veled, akkor most miért foglalkozzanak.

Attól, hogy terhes lettél, nem változik meg a Föld forgása és ezt jó, ha eszedbe vésed.

Amikor majd megszületik is, neked lesz gyönyörű, neked lesz cuki, meg minden, és ha napi 40 posztot tolsz ki róla a fészbukkra, akkor se fog senkit érdekelni, csak azok a kisgyerekes anyukák fogják szétlájkolni az amúgy tök érdektelen képeidet, akik szintén számolatlanul tolja a kölykét a face-ismerősei orra alá, és egymást lájkolgatjátok majd...

Ha te és a párod boldogok vagytok, az jó, de nem kell senkit hívogatni hogy gratuláljanak meg elmondd nekik hogy épp melyik oldalán fekszik vagy mi van vele, mert ez a ti kettőtök csodája, se nem érdekes másoknak, sem pedig átélni nem tudják.

2019. jún. 26. 15:40
 18/30 anonim ***** válasza:
31%
En teljesen megertelek, ugyanez vt nalunk is, kiveve h anyumek erdeklodtek es rengeteg mindent adtak, de anyosek... azt se kerdeztek meg maguktol h elek e... nekem rosszul esett.
2019. jún. 26. 15:46
 19/30 A kérdező kommentje:

Félre értettétek, mert az UH vizsgálatokat nem én szoktam mondani hanem ők szokták kérdezgetni mikor megyek, csak nem értem minek ha amúgy azon belül nem érdekli őket semmi. Az hogy nem tartozik senkire az uh kép azt mindenki maga válogatja meg, családon kivül van egy családbarát, ahol a csajszit érdekli a kép, mindig kér képet, mindig megkérdezi mikor megyünk vagy voltunk, megkérdezni mivolt, mekkora a baba, miket mondott a doki stb.

Szóval ennyi erővel rá se tartozna ha anyámékra se, de többnek tartom a rátartozást mert mi egymás dolgait megszoktuk beszélni és legalább ő nem csak magáról áradozik hanem vissza is kérdezget.

2019. jún. 26. 15:54
 20/30 anonim ***** válasza:
86%
Bakker, a te gyereked, nem anyósé, mit érdekelje a babaágy meg minden apro csepro szir-sz.r, mwgvan a maga élete
2019. jún. 26. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!