Miért nem érzem azt, hogy kismamaként sem változott semmi a szüleimmel és párom szüleivel?
Nagyon tolod ezt a baba dolgot. Anyósod nyilvánvalóan egy gyökér és tuti nem is kedvel.
De túlzásba viszed.
Az a helyzet, hogy a saját anyján es apján kívül egy magzattal nem is kell annyit foglalkozni a rokonságnak.
Az pénzügyi dolgok meg aztán vegképp nem tartoznak rajuk.
Neked ez nagy csoda, mert első baba, de a többiektől ne várd el a rajongást.
Sajnos el kell fogadni, hogy ez a ti csodátok. Más ezt nem vagy nem ennyire éli meg annak. Téged egész nap és minden nap a babatéma foglalkoztat, mást nem. A babakocsi, babaágy nem feltétlenül annyira érdekes, mint ahogy gondolod... Ha jól értem, azt várnád el, hogy mindenki téged keressen a kérdéseivel. Ez egy kicsit túlzó elvárás.
Ugyanakkor értem, hogy bánt, hogy nem érdeklődnek jobban. Talán tényleg így van, ezt neked kell tudni. De nem lehet, hogy csak nem akarnak nagyon nyomulni, meg szeretnék hagyni nektek a szabadságot, hogy új kis család lehessetek?
Ami azt illeti, hogy "ne a baba végett legyünk fontosak": ezt 100%-ban osztom. Senkit nem érdekeltem a párom családjából, egyáltalán, évekig, aztán mikor felmerült a babatéma, azonnal találkozni akartak. Mondtam, hogy nem vagyok élő babahordozó, ha saját magam miatt nem voltam érdekes, akkor most már ne is legyek, majd a párom viszi nekik a gyereket, ha úgy lesz, de ne csináljanak már belőlem bohócot, hogy ott parádéztatnának terhesen, miközben előtte soha nem érdekeltem őket egy kicsit se és nem hívtak, és az én meghívásomat se fogadták el.
Különbözőek vagyunk. Én pont azt nem bírnám, ha mindenki körbeugrálna terhesen. Legszívesebben elbújnék a világ elől, és tőlük távol nevelném fel, hogy a sok gyökér családtag ne lehessen rá rossz hatással. Nem is várnám el, hogy érdeklődjenek, sem az ajándékokat. Nem akarom mutogatni az ultrahang felvételeket, mert azok csak ránk tartoznak. Elég az apjának és az anyjának várni egy gyereket.
Egyébként meg örülj, ha nem ugrálnak körbe, mert mikor megszülsz, nagyon nagy teher tud lenni az, hogy nyolcan ott ugrálnak körülötted meg a nulla immunrendszerű babád mellett, és több munkát okoznak, mint amennyit segítenek.
Mi vagy te valami királylány ?
Ne várd , hogy körbe ugráljanak mert terhes vagy ez nem csoda csak biológia. Nekem is van gyerekem imádom is, anya is imádok lenni. De eszembe se jutott így ratolni magam és a terhességem a családra. Pláne nem ilyen fiatal terhesen. Vannak ám ennél fontosabb dolgai is a családnak . 9 hónapig vagy terhes , most tényleg azt várod hogy minden percben rólad legyen szó ebben a 9 hónapban ? . Nekem mindkét oldallal jó a kapcsolatom. De nem telefonáltam körbe a családot se ultrahang után se babakocsi vásárlás után.
Kicsit nyugodjál meg.
Nem igazán értelek, ha eddig is szartak a fejedre, akkor mi a francért hitted azt, hogy ezután majd varázsütésre megváltozik minden? Egyáltalán miért akarod, hogy ilyen emberek foglalkozzanak veled? Nyilván ha téged nem szeretnek, akkor a gyerekedért se fognak rajongani, mégis mit gondoltál?
Mi a szarnak pincsizel olyan emberek után, akiket nem érdekelsz? És ha megsértődnek és nem állnak veled többet szóba, akkor mi lesz? Elárulom mi lesz: nyugalom! Senki nem kérte tőled, hogy így megalázd magad, ideje lenne felnőni és abbahagyni ezt a viselkedést, mert a végén még a gyerekednek is azt fogod tanítani, hogy legyen egy lábtörlő csicska, akit bárki megalázhat. A terhességed után se leszel köteles velük jópofizni, most sem vagy az, egyedül te erőlteted. Ha érdekli őket az unoka, akkor a férjed majd szépen néha átviszi a gyereket, neked aztán baromira nem kell ebben részt venned. Itt egyedül te erőlteted ezt a dolgot, de ideje lenne belátnod, hogy tök feleslegesen.
Hát szerintem örülj neki, hogy anyósék szrnak rátok. Szoktál itt olvasgatni ilyen témában, láttad miket művelhet egy állandóan belepofázó anyós?
Én megértelek, bár nincsen gyerekem, de több barátnőm szült már, láttam min mennek keresztül. Viszont azt én sem bírtam, hogy pl az egyik barátnőmnek más témája nem is volt, és nem is érdekelte, hogy mással mi van. Csak a gyerek, gyerek. Bármit írhattam, mintha nem is írtam volna semmit.
Én sokszor nem is értem, amit az ilyen vizsgálatokról mondanak, minap voltunk babalátogatóban férjem egyik barátjánál és a feleség nekem ecsetelte a részleteket, én meg csak álltam, mint egy kuka, mert k---va nem értettem semmit. :D
Lehet érdekli a családod, csak nem ilyen mélységekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!