Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érzem azt, hogy...

Miért nem érzem azt, hogy kismamaként sem változott semmi a szüleimmel és párom szüleivel?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kedves párom és én már szerettünk volna babát, voltak nehézségi gondok de sikerült és nagyon boldogok lettünk hogy lesz közös gyerekünk. Jelenleg 16 hetes vagyok. Mikor kiderült terhes vagyok, alig vártuk, legfőbbképp én hogy elmondhassunk szüleinknek. Párom szüleinél inkább após addot ki valami örömöt, anyósom meg se szólalt. Nagyon fusztrált a dolog, párom 4 szem közt megkérdezte tőle miért nem reagált. Annyit válaszolt hogy ő sejtette előre hogy lesz gyerek. És attól még nem kellett volna gratulálni vagy valami? Bár páromnak van 2 nővére, szóval így is apósoméknak 6 unokájuk van már. Lehet úgy vannak vele jön a 7. azt kész. De ha a páromat vennék figyelembe hogy csak azt néznék hogy nálunk viszi tovább a baba az ő családnevüket. Az én családi körömből jobban muttatak örömöt, főleg édesanyám aki el is sírta magát, keresztanyám és nagyszüleim is örültek. Azt hittem hogy itt is pozitívabb lesz majd a kapcsolatunk a baba végett, de rákellett jönnöm hogy csak én erőlködök mindenki felé. Mindenkinek mondjuk mikor megyünk nőgyógyászhoz, utána mégse érdeklődnek hogy mi volt, mi derült ki a babáról az UH-n, vagy hogy van e UH kép róla. Anyósomnak elküldtem a babakocsiról a képeket amit már megrendeltünk és itthon van, pedig itt lakik a szomszédlépcsőházba, mégse reagált rá semmit hogy jól néz ki vagy kérdezősköfött volna róla, a babaágyat is mondtam hogy az is megvan már, de azzal úgy voltam már ha nem kérdezgeti, talán nem is érdekli akkor képet se mutatok róla. Mikor felugrunk hozzájuk se kérdezi meg mivan velem, hogy viselem, főleg most hogy meleg napok vannak, egyszerűen fel se merül a baba téma. Így a 15 hetes UH képet el se küldtem neki, nem is mondtam neki hogy van, de persze ha bármiről is van szó okoskodni azt tud. Keresztanyámék se kérdezgetnek maguktól, csak akkor ha én hívom fel őket, de nekem ez olyan erőltetettnek tűnik. Anyámék is hasonló szitu, magától nem hív fel, vagy írna rám fb-on, mindig én keresek mindenkit fb vagy telefonon. Anyámtól bánt egy kicsit hogy ő azt mondta állják a babaágyat mert tekintsük úgy hogy az én szüleimtől ez ajándék az unokának,mert az én családi körömben a mi babánk lesz az első unoka. Aztán most hogy nem rég megtudta mennyi félretett pénzünk van, párommal azt gondoljuk hogy nem is fogják kifizetni, egyébként mi erre számoltunk és nem is tartunk igényt rá mert tudtuk hogy mindent úgyis mifogunk megvenni a babának mert van rá pénzünk, és itt nem a pénzről van szó, hanem arról hogy akkor minek ígérték meg, most hogy megtudták a pénzünket, szóval ez olyan hülyén jön le. De én ezt már elengedtem. Keresztanyámék meg most jobban elvannak foglalva a mamámék házának eladásával. Írtam mindenkinek hogy végre párom is bejöhetett és látta.a.picurkát mozogni a hasamba,senki nem.reagált semmit, nem kérdezte senki milyen élmény volt neki. Egyébként ezt az egészet párom is így gondolja, őt is bántja az egész. És tudjátok az fog legszarabbul esni hogy a terhesség alatt 9 hónapig nem érdeklődik senki, akkor a baba születésénél se, mert ne a baba végett legyünk fontosak, ha előtte se voltunk akkor azután se. Tudom jól hogy más érzés a nagyszülőknek az ha még hasban van vagy már élőben láthatják, de nekem fontos hogy most is érdeklődjenek, mert a baba már él bennem, bármi lehet vele. Bocsi hogy ilyen hosszúra sikeredett, de tudni szeretném járt e valaki hasonló cipőben, vagy ki mit gondol erről.

2019. jún. 26. 14:10
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon tolod ezt a baba dolgot. Anyósod nyilvánvalóan egy gyökér és tuti nem is kedvel.

De túlzásba viszed.

Az a helyzet, hogy a saját anyján es apján kívül egy magzattal nem is kell annyit foglalkozni a rokonságnak.

Az pénzügyi dolgok meg aztán vegképp nem tartoznak rajuk.

Neked ez nagy csoda, mert első baba, de a többiektől ne várd el a rajongást.

2019. jún. 26. 14:23
 2/30 anonim ***** válasza:
89%

Sajnos el kell fogadni, hogy ez a ti csodátok. Más ezt nem vagy nem ennyire éli meg annak. Téged egész nap és minden nap a babatéma foglalkoztat, mást nem. A babakocsi, babaágy nem feltétlenül annyira érdekes, mint ahogy gondolod... Ha jól értem, azt várnád el, hogy mindenki téged keressen a kérdéseivel. Ez egy kicsit túlzó elvárás.

Ugyanakkor értem, hogy bánt, hogy nem érdeklődnek jobban. Talán tényleg így van, ezt neked kell tudni. De nem lehet, hogy csak nem akarnak nagyon nyomulni, meg szeretnék hagyni nektek a szabadságot, hogy új kis család lehessetek?

Ami azt illeti, hogy "ne a baba végett legyünk fontosak": ezt 100%-ban osztom. Senkit nem érdekeltem a párom családjából, egyáltalán, évekig, aztán mikor felmerült a babatéma, azonnal találkozni akartak. Mondtam, hogy nem vagyok élő babahordozó, ha saját magam miatt nem voltam érdekes, akkor most már ne is legyek, majd a párom viszi nekik a gyereket, ha úgy lesz, de ne csináljanak már belőlem bohócot, hogy ott parádéztatnának terhesen, miközben előtte soha nem érdekeltem őket egy kicsit se és nem hívtak, és az én meghívásomat se fogadták el.

2019. jún. 26. 14:30
 3/30 anonim ***** válasza:
84%

Különbözőek vagyunk. Én pont azt nem bírnám, ha mindenki körbeugrálna terhesen. Legszívesebben elbújnék a világ elől, és tőlük távol nevelném fel, hogy a sok gyökér családtag ne lehessen rá rossz hatással. Nem is várnám el, hogy érdeklődjenek, sem az ajándékokat. Nem akarom mutogatni az ultrahang felvételeket, mert azok csak ránk tartoznak. Elég az apjának és az anyjának várni egy gyereket.

Egyébként meg örülj, ha nem ugrálnak körbe, mert mikor megszülsz, nagyon nagy teher tud lenni az, hogy nyolcan ott ugrálnak körülötted meg a nulla immunrendszerű babád mellett, és több munkát okoznak, mint amennyit segítenek.

2019. jún. 26. 14:32
 4/30 anonim ***** válasza:
87%
Kicsit elszálltál magadtól, hogy teherbe estél. Most mégis mit vártál? Hogy mindenki körbeugrál meg a babakocsi fotóit dícsérgetik. Szerintem a szüleid a kiságy témát úgy gondolták, hogy majd a 30-35 hét körül beszerzik. Nagyon korán elkezdtél vásárolni. Az meg, hogy a keresztszüleidre is ennyire ráerőlteted magad, nagyon szánalmas. Ne kezdj nekik magadtól írogatni a vizsgálatokról meg a magzatról. Elhiszem, hogy ez nagy dolog neked, de hidd el, ha nekik is olyan fontos lenne, akkor érdeklődnének. Ezektől függetlenül boldog babavárást és jó egészséget kívánok nektek!
2019. jún. 26. 14:35
 5/30 anonim válasza:
85%

Mi vagy te valami királylány ?

Ne várd , hogy körbe ugráljanak mert terhes vagy ez nem csoda csak biológia. Nekem is van gyerekem imádom is, anya is imádok lenni. De eszembe se jutott így ratolni magam és a terhességem a családra. Pláne nem ilyen fiatal terhesen. Vannak ám ennél fontosabb dolgai is a családnak . 9 hónapig vagy terhes , most tényleg azt várod hogy minden percben rólad legyen szó ebben a 9 hónapban ? . Nekem mindkét oldallal jó a kapcsolatom. De nem telefonáltam körbe a családot se ultrahang után se babakocsi vásárlás után.

Kicsit nyugodjál meg.

2019. jún. 26. 14:38
 6/30 anonim ***** válasza:
92%
A gyerekvállalás, szülés a világ legátlagosabb dolga. Minden ember azért van a Földön, mert valaki terhes volt vele, majd megszülte. Neked csoda, de másnak az élet része.
2019. jún. 26. 14:38
 7/30 A kérdező kommentje:
Azt értem de párom tudja milyen az anyja,szóval ha megszületik akkor tuti lesznek dolgok amikbe beleakar majd szólni, meg majd biztos állandóan zaklatnak hogy miért nem visszük az unokát. És nem a babadolgot tolom túl hanem arról van szó hogy még miatta se érdeklődnek irántam, de ez előtte is így volt ha én nem keresem őket akkor nem érdeklődnek, ez mindig is így volt, csak tudod én elhatároztam azt hogy innentől senkit se fogok.keresni, majd ha valaki akar tudni rólam valamit akkor keressen fel, csak tudjuk hogy ebből majd sértődés lesz hogy miért nem kerestem őket, és még ők lesznek jobban megsértődve ha megmondom nekik a valós igazat hogy ők letojtak, és azt hittem hogy a baba miatt egy picit talán jobb lesz de nem. És ezzel párom is egyerért ha most leszarnak minket, úgy ahogy terhességem előtt is, akkor a gyerek születése után már ne legyünk fontosak. Márpedig biztosak vagyunk abban hogy majd minden héten akar jönni hozzánk valaki babalátogatásba, mi meg vágjunk jópofit mintha mi sem történt volna. Itt igazából az is közre játszik hogy nekünk van 2 lakásunk,tudunk félre rakni pénzt pedig mem keresünk sokat,ugyan annyit mint anyámék vagy sógornőmék, aposóméknak is rengeteg félre tett pénzük volt mert nincs hitelük és a nyugdíjból tudnak félre rakni, igazából amíg mindenki elherdálja a pénzt addig mi minden hónapban félrerakunk, megvan mindenünk és sajnos mind2 család részéről megy a versengés kinek mije van, így megy az irigykedés is ami által családi kapcsolatok távolodtak szét. Úgy ahogy tudjuk hogy ránk irigykednek anyámék is meg anyósomék és sógornőmék is mert van 2 lakásunk, amiből 1 kiadva, van egy autónk, és félre tett pénzünk, persze mikor mi újítottunk akkor levoltunk minden térről hurrogva hogy miért ilyen drágábbat, miért nem inkább azt vesszük meg hol ott nem dicsekedtünk hanem ők kérdezősködtek miket vettünk. Most hogy ők is újítanak be nem áll a szájuk a dicsekvéstől hogy ők ilyet meg olyat vettek,és csak azzal vannak elfoglalva semmi más nem érdekli őket. Meg megy a szöveg hogy nekünk jó lenne az olcsóbb is, de mikor ők drágát vesznek akkor meg az a jó. Szóval itt etéren a baba téma igen sokat számít, mert ha úgy állunk hozzájuk ahogy mi is ők, akkor úgy meglesznek sértődve hogy szóba se állnak majd velünk, de nehogy már állandóan mi mennyünk pincsizni azért hogy nekünk jó legyen hogy me.romoljon meg a kapcsolatunk.
2019. jún. 26. 14:47
 8/30 anonim ***** válasza:
92%

Nem igazán értelek, ha eddig is szartak a fejedre, akkor mi a francért hitted azt, hogy ezután majd varázsütésre megváltozik minden? Egyáltalán miért akarod, hogy ilyen emberek foglalkozzanak veled? Nyilván ha téged nem szeretnek, akkor a gyerekedért se fognak rajongani, mégis mit gondoltál?

Mi a szarnak pincsizel olyan emberek után, akiket nem érdekelsz? És ha megsértődnek és nem állnak veled többet szóba, akkor mi lesz? Elárulom mi lesz: nyugalom! Senki nem kérte tőled, hogy így megalázd magad, ideje lenne felnőni és abbahagyni ezt a viselkedést, mert a végén még a gyerekednek is azt fogod tanítani, hogy legyen egy lábtörlő csicska, akit bárki megalázhat. A terhességed után se leszel köteles velük jópofizni, most sem vagy az, egyedül te erőlteted. Ha érdekli őket az unoka, akkor a férjed majd szépen néha átviszi a gyereket, neked aztán baromira nem kell ebben részt venned. Itt egyedül te erőlteted ezt a dolgot, de ideje lenne belátnod, hogy tök feleslegesen.

2019. jún. 26. 14:54
 9/30 A kérdező kommentje:
Azért írtam hogy én erőltetem az egészet ezt be is vallom. És ezen változtatni fogok, de én itt nem csak magamról beszéltem hanem páromról is, mert ő utána se érdeklődnek és őt is bántja.
2019. jún. 26. 15:04
 10/30 anonim ***** válasza:
91%

Hát szerintem örülj neki, hogy anyósék szrnak rátok. Szoktál itt olvasgatni ilyen témában, láttad miket művelhet egy állandóan belepofázó anyós?

Én megértelek, bár nincsen gyerekem, de több barátnőm szült már, láttam min mennek keresztül. Viszont azt én sem bírtam, hogy pl az egyik barátnőmnek más témája nem is volt, és nem is érdekelte, hogy mással mi van. Csak a gyerek, gyerek. Bármit írhattam, mintha nem is írtam volna semmit.

Én sokszor nem is értem, amit az ilyen vizsgálatokról mondanak, minap voltunk babalátogatóban férjem egyik barátjánál és a feleség nekem ecsetelte a részleteket, én meg csak álltam, mint egy kuka, mert k---va nem értettem semmit. :D

Lehet érdekli a családod, csak nem ilyen mélységekben.

2019. jún. 26. 15:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!